BuzzerBeater Forums

Yardım – Türkçe > Salon Büyüklüğü

Salon Büyüklüğü

Set priority
Show messages by
This Post:
00
315142.1
Date: 7/4/2022 4:37:15 AM
FenerbahçeThunder
II.1
Overall Posts Rated:
88
Son geliştirme ile beraber(+500 üst tribün, +2000 Alt tribün) salonum 22bin kapasiteye ulaşacak,ilaveten 3 bin daha üst tribün yaptıktan sonra tribün kapasitesi geliştirmesi işini bırakmak istiyorum, salon da 3.seviye antrenman sahası ve spor salonu da mevcut. Sizce salon ile ilgili farklı bina inşaatlarına ihtiyacım var mı?
Tv ve radyo kanalı ile spor mağazası ne kadar etki ediyor gelire test eden varsa bilgilendirme yapabilirse çok sevinirim. (Tbl ve 2.lig lere baktığım zaman, salon kapasitesinin ideal olduğunu görebiliyorum ama diğer yan binalar hakkında ne kadar etki ediyor bilgim yok.)

Last edited by Ocean145 at 7/4/2022 4:37:56 AM

This Post:
11
315142.2 in reply to 315142.1
Date: 7/5/2022 10:23:55 AM
Çeşme Spor Kulübü
II.3
Overall Posts Rated:
77
Hocam merhaba ,

Salonunuza baktim. Gayet yeterli hatta fazla bile tribun kapasiteniz.Salon doldukca bilet fiyatlarina zam yapabilirsiniz.salona yatirilacak parayi oyunculara yatirarak ust lige cikarsaniz ekonomininiz daha iyi olur.

Ben 3.ligde sadece 3.seviye spor salonu kurulu . Haftalik bakim masrafi oldugu icin diger tesisleri kurmadim. Geri donusleri uzun suruyor.

Yabanci forumda takim tesisleri hakkinda kullanici yorumlari ve etkileri bolca paylasilmisti. Bir goz atmanizi tavsiye ederim.

Bu arada salon tasarimi konusunda bende ilerisi icin arastirdim . Salon tasariminida arastirmanizi tavsiye ederim.

From: Kostok

This Post:
33
315142.3 in reply to 315142.1
Date: 7/5/2022 12:11:22 PM
İzmir Orcas
II.2
Overall Posts Rated:
4444
Second Team:
İzmir Orcas II
Salon büyüklüğün yeterli. Şu an için 20k seyircinin üzerinde seyirci gelmiyor o yüzden daha fazla büyütmek mantıklı olmayacaktır.

Diğer tesisler ile ilgili ise
Spor Salonu eğer oyuncu yetiştirmiyorsan gereksiz bir masraf olur. Oyuncu yetiştirdiğin zaman bile masrafı ve getirisini iyice hesaplamak lazım.

Antrenman sahası da serbest atışlar antrenmanına olanak sağlıyor. Ben seviye 1 olarak kullanıyorum sezonluk 1-2 artış sağlıyor ki bence yeterli. Zaten yakın zamanda serbest atış yüzdesini uzaktan şutun da etkileyebileceği şekilde değişikliğe gidildi.

Takım Mağazası yabancı forumlarda genel olarak her seviyede +5 k'lık bir gelir sağladığı yönünde veri mevcut. O nedenle seviye 1 olması yeterli olacaktır.

Sağlık ve Rehabilitasyon merkezini ben kullanmıyorum. Seviye 3 ya da 4'lük bi doktor yeterli benim gözümde.

TV&Radyo kanalı hakkında benim de çok bilgim yok.

Salon tasarımı masrafını çok geç çıkartan bir yatırım. Ben 4m'lik arenayı yaptırmıştım zamanında. 25-30 k civarı gelir artışı sağlıyor. Yani gerçek hayatta 2-3 sene civarında amorti ediyor kendisini.

This Post:
11
315142.4 in reply to 315142.3
Date: 7/5/2022 1:00:23 PM
FenerbahçeThunder
II.1
Overall Posts Rated:
88
Spor salonu ve antrenman sahası zaten 3. seviyeydi ama diğer 2 inşaat kafamı karıştırıyordu,1 seviye takım mağazası yapıp başka bişeye dokunmuyorum salonla ilgili(Salon kapasitesi de dahil).

Zaman ayırıp verdiğiniz değerli görüşleriniz için,siz 2 hocama da teşekkür ederim,ligleriniz de başarılar dilerim.

This Post:
11
315142.5 in reply to 315142.4
Date: 7/6/2022 12:59:20 PM
Zultanit
III.4
Overall Posts Rated:
6767
Dediğiniz gibi bence de 20k üzeri ölüm yatırım gibi oluyor. Ayrıca serbest atış yüzdesine uzaktan şutla birlikte menzil de etki ediyor. Şöyle de bir örnek vereyim 16/14 (uş/menzil) ve efsanevi (21) serbest atışa sahip oyuncum şu ana kadar %80 serbest atış yüzdesine sahipken, 8/10 ve 9 serbest atış skilline sahip oyuncum ise %81 ile atıyor

TV&Radyo kanalı ise benim bildiğim lisanlı ürün satışıyla birlikte sezonluk bilet sahipleri kısmına etki ediyor. Ben TV&Radyo kanalı tesisi kullanmıyorum, kullanan arkadaşlar varsa deneyimlerini paylaşırsa iyi olur.

This Post:
11
315142.6 in reply to 315142.5
Date: 7/8/2022 5:52:51 AM
FenerbahçeThunder
II.1
Overall Posts Rated:
88
Tesislerle ilgili tecrübeli hocalar bilgilendirme de bulunursa güzel bi konu olabilir aslında, bu konu da çok fazla bilgi ve gözlem eksikliği var.