dat fiind evolutia din acest sezon parca nici nu mi venea sa mai deschid un nou thread.
un sezon cu multa speranta ne-a vazut pierzand intr-un joc al numerelor care e greu de digerat si acceptat dar se intampla. vorbim de probabilitati 50-50 uneori unde pur si simplu nu ti iese bine, de aceea statistica are sens pe termen lung, nu privit izolat.
astea fiind zise, am inceput sezonul drept cap de serie nr 3.
#1 Israel (semifinalisti al ultimul mondial si campioni euro)
#2 lituania (legitim echipa de top, esalonul secund, intr-o oarecare scadere0
#3 noi
#4 suedia
si restul: auistria moldova norvegia si scotia.
traseul a fost unul exact pe masura asteptarilor in prima etapa. victorie in prelungiri dar era mai buni. faptul ca avem o concentrare asa mare de juc NT in cateva cluburi s-a simtit cand in prima saptamana cand formele cresc mai greu, noi eram covarsitori chiar, pe cand lituanienii cu greu au gasit forme de 10 juc. in final s-a simtit problema noastra cea mai mare, de altfel si discreta, iar meciul a fost mai strans decat trebuia. din toate punctele de vedere eram ca si calificati. nici noi nici iei n-aveam sanse reale contra israel asa ca din aceasta infruntare in 3, israel scotea 2 victorii noi 1 si lituania 0...si euro.
dar n-a fost sa fie.
meci nr.2
dintr-o greseala personala, care nu ascund de niciun fel ca e o greseala. a venit intr-o perioada in care calatoream, multe schimbari samd, m-am trezit ca am dat normal contra scotiei. bine ca am batut la cosaveraj, dar efectiv jale.
meci nr 3. vs suedia
aceasta nationala a avut meritul de a ne lichida sansele si la ultimele calificari la euro. meci absolut inexplicabil, jucam de parca am fi hipnotizati si pierdem. doar ca de data asta eu am gresit prin faptul ca am ratat ordinele cu scotia. dupa 2 meciuri noi am jucat in mod evident normal si enth 5, ei 2 meciuri tie, enth minim 8. incerc sa explic asta mereu userilor, in special celor novice in d2, entuziasmul e cel mai mare multiplicator al performantei, asa ca nu tb sa dai CT aproape deloc, decat cand nu mai conteaza. astea fiind zise, cu 3 trepte de entuziasm in plus ne-au macelarit. am scos aparare de meci amical. au si ratat GDP si tot ne-au cocosat. si la scor mare. un dezastru.
meci nr.4 vs israel.
cu calificarea efectiv ratata si doar matematic posibila, singura sansa ramasa era sa salvam entuziasm si sa batem la scor mare in meciurile mari, in speranta in care la final de sezon ajugem la o egalitate in 3 cu lituania si suedia si poate poate ne calificam.
astfel, meciul cu sirael a fost la loz in plic. dat ghici, ales bine tactica, pierdut la 2p. daca dadeam normal castigam. daca dadeam 2x ghici (ce sa zic...) bateam, asa am pierdut agonizant la 2p. daca bateam se schimba fundamental totul. dar si daca mai dadeam un normal nu vad cum putea supravietui celalalte meciuri. o mare frustrare.
meci 5 vs austria. jucat TIE fiindca stiam ca si adversarul nu ne avea pe noi in tinta, cu greu am scos o victorie la 5p.
meci 6 vs moldova. aici sincer sa va zic deja incepeam sa sper. rezuyltatele au venit in favoarea noastra,suedia pierduse controlul calificarii, eram noi vs lituanieni, iar asa....chiar contrar asteptarilor, am batut doar la 34 de p o echipa care de facto e sub una de d2 utopia, cu scuzele de rigoare fata de moldoveni.
asa ca ne ramane sa jucam contra norvegiei. o echipa respectabila pe care ar tb sa o batem linistiti azi cu entuziasm. o sa dea sigur CT. csf. o sa damsi noi CT ca nu mai prindem niciun euro ca sa zici ca va conta entuziasmul. poate batem la 25p cu ceva efort dar tot nu e suficient. lituania are meci extrem de accesibil contra scotiei. poate un pic constransi si ei ca entuziasm fiindca ei chiar prind euro, dar macar de s-ar califica pentru a si pastra statutul. trist. iar israel va bate categoric suedia.
una peste alta ordinea din cap de serii va ramane. noi pe 3. difernta la cosaveraj. a doua calificare ratata, (thx, swe) si cel putin pentru mome