bun venit tuturor la sezonul 63 al echipei nationale, sezon de calificari la euro.
inainte de toate multumesc tuturor celor care au votat si au sustinut continuarea acestui exercitiu la echipa nationala.
si....cam pana aici a fost entuziasmul. tragerea la sorti a fost foarte proasta.
dupa cum vedeti distributia de mai jos e cat se poate de clar ca diferenta intre cap de serie nr 2 si 3 e imensa ca miza
Team
1 Srbija rank 6. finalista euro acum 2 sezoane si anul trecut a ajuns aproape in ultima etapa de mondial. fara doar si poate o echipa in mega ascendent, poate chiar la apogeu. am avut prilejul de a folosi la club un jucator de rezerva al lor. guard cu is 24...rezerva....te doare mintea
2 Suomi rank 12 castigatoare consolare. acum 4 sezoane finalsita de mondial. la mondialul trecut au ratat calificarea la cosaveraj.
3 România rank 31. hai baietii
)
4 Eesti rank 38 echipa solida si prima dupa linia aferenta categoriei valorice
5 Magyarország rank 52. pain in the ass mai la toate sezoanele. rankul lor e unde eram noi acum 6 sezoane..
6 Danmark 55 iarasi echipa aflata la varful categoriei din care face parte.
7 Norge 76 ne am tot intalnit, ne au pus probleme uneori, pot doar sa sper ca ne impunem categoric
8 Moldova 86 numai respect pentru cine anterneaza pt ei.
bun. tragerea la sorti a fost de kko. in conditiile in care nu trebuia sa aparam locul 2 acum trebuie sa doboram macar una din aceste super echipe ale momentului.
iar pupaza peste colac, daca o infrangere cu una din cele doua era acceptabila fiindca o compensam cu un CT cu cealalta, ne-am trezit ca jucam azi cu estonia. echipa care in ansamblu ar fi sub noi la forme egale. ba chiar ar fi trebuit sa o batem economisind entuziasm...am ajuns sa o confruntam cu entuziasm egal sau chiar in favoarea lor, consumand entuziasm.
pur si simplu e necrutator jocul asta unde ratezi o calificare la cosaveraj. inghiti accidentari in alt sezon pe banda rulanta, ca si sambata si tot vezi ca nu pica fisa in favoarea ta.
astfel, meci #1 estonia.
accidentarea de sambata a lui nelu, a doua in moment cheie, coroborata cu niste antrenamente de forma de zic ca erau de antiforma ne-au impins tactic in selectionare prin eliminare. evident ca selectionerul advers nu e papalapte si ne a dat o zona sanatoasa, ghici ar fi fost impardonabil de riscant. dupa cum se poate usor observa, ca doar n am jucat ct vs normal, am dat normal si ei au ezitat si au dat doar tie. mai riscant era tie vs tie dar n am antrenat 3 ani alaturi de o duzina de oameni ca sa fac "economie" de biti.
pe cat de norocosi am fost.....o singura data (calificarea vs frantei la singurul euro) plus mega traseul de acum 3 sez in consolare, pe atat de plesniti am fost de soarta. nu cred in soarta sau asa ceva, dar cand dai cu zarul de 6 ori si de fiecare data iese prost cand si mediocru te multumea....e dur.
astept rezultatul la final de meci. e strans. daca pierdem stiu de ce am pierdut. daca castigam, costul va fi fost prea mare in conditiile in care insusi avantajul nostru de forma (ca avem trei sferturi din lot antrenat la GS) a tras absenta cand era mia mare nevoia.
si dincolo de orice....doar fiindca acum e momentul de maxim turaj. jucatori cu varste intre 31 si 33. experimentati, stamina pana in dinti la tot lotul, forme.....in fine macar la fotbal ne-am calificat la euro 2024....
hai Romania