salutare tuturor
prin acest mesaj imi anunt candidatura pentru ultimul mandat la nationala.
drumul acestei ere a inceput cand jucatorii cu greu alcatuiau un lot, am avut si superstas la nationala, mvp pur conjunctural, iar azi am ajuns sa avem HOF care pur si simplu n-au putut prinde lotul fiindca cei deja in lot erau mia bine crescuti, implicit impunand un standard unde doar jucatori deosebiti sau in afara tiparului se apropiau de lot daca aveau sub 29-30.
sezonul trecut a curatat jucatorii care au fost un liant intre generatii, pivotii de la Reghin Vilechik si Ganescu, de departe cei mai buni 2 pivoti din istoria nationalei. fazarea aproape completa a wing players lui remus, respectiv cel mai bun SG complet Traistaru plus primul SF elite ofensiv Preda. jucatorii complementari deja au facut 36 si au fost zilele trecute pe transfer. de ce nimeni din prima liga nu ii ia pentru a forta performanta pe cateva sute de dolari e greu sa inteleg, dar cu acest prilej au iesit din calcul Voinescu si Raducan, pivotii defensivi au impatranit, cei secundari Bolgiu si Moise, alaturi de titularii mei Nelu si Ciubotaru care vor mai rezista un sezon indferent cat scad.
indiferent cine va face echipa, jucatorii din lot astia raman, fiindca asa cum am anuntat,cu mici exceptii, baza de selectie subn 29 de ani e sub nivelul tarilor cu rank 70. cu 3 juc de 35 si 5 de 35, sezonul acesta e ultimul la varf, urmand ca anul viitor in consolare sa traim doar din generatia de tranzitie pe care am pregatit o.
standardele impuse se vad in lot, cu o singura exceptie toti stamina 9, toti cu secundare si roluri care permit putina flexibilitate, nu prea multa fiindca nu am putut creste chiar tot ce vrem.
argumentul pe care il propun este sa-mi termin munca depusa cu echipa cu care am muncit, urmand ca in acest timp, cine isi manifesta dorinta sa continue in 2 sezoane sa poata beneficia direct de la mine, sau impreuna cu comunitatea, in fct de alegere, transferul/hand-over de knowledge. imi prpopun sa incerc pentru ultima data o calificare la euro, cu alti parametri de data aceasta din moment ce nu tintim faze finale ci doar aparitia.
in ciuda certurilor infantile care sunt inevitabile, pasiunea pentru comunitatea RO in ansamblul sau, nu ca adunatura de figuri sau figuranti, a ramas la acelasi nivel, ajutand din plin cu scouting, planificare si consultanta lui Tudor, sperand ca eforturile din zilele astea vor sadi viitorul succes al u21.
mai departe pot doar sa sper ca noi echipe se vor forma, ca viziune si idei sunt insuficiente, fara antrenori si incredere esti la mila a ce apara de nicaieri pe TL si ajungi doar sa te joci la nt de parca ar fi o utopia gratuita.
sabatori fericite si hai Romania