Witam,
Przegrywamy dwa ostatnie mecze z Francją jak i Grecją, w związku z czym odpadamy z dalszej walki o Mistrzostwo Europy i o Mistrzostwa Świata w przyszłym sezonie. Z Francją zagraliśmy luz, z Grecją gramy normala. Wróciliśmy z -11 na +5 w q4, ale nie wystarczyło. Przy wyniku 82-80 dla nas rywale w ostatniej sekundzie weszli pod kosz, gdzie grek został sfaulowany, trafił i doprowadził do dogrywki. Tę rozpoczęliśmy nieźle, od 4 punktów przewagi, ale im dalej w las tym gorzej. Zanotowaliśmy serię 2:13 i odpadamy z mistrzostw grając z Grecją normala (!). Powody mojej porażki? Przynajmniej kilka:
- brak wiary w grę blokersami, oraz strefami w obronie, stawianie na archaiczny system taktyczny.
- bardzo wąski skład, słaby jakościowo po za jednostkowymi przypadkami
- brak szkolenia, systemu, który dostarczałby co rok świetnych zawodników, ale nie ma co się dziwić - społeczeństwo BB jest niezwykle wąskie, coraz węższe, a gra przeglądarkowa z apka która w ogóle nie jest rozwijana, to po prostu przeżytek.
- brak form - dramat panowie. Na najważniejsze mecze sezonu mamy beznadziejne formy. Dwóch topowych podkoszowych ani razu w sezonie nie osiągają sprawnych, to chyba tu coś jest nie tak z zarządzaniem minutami przez niektórych menago.
- pechowy terminarz, może generalnie pech? Mieliśmy znacznie lepsze oceny od Greków a i tak przerżnęliśmy. Śmiem twierdzić że skillowo Grecy byli od nas słabsi, ale tylko odrobinę, co tylko pokazuje w jakim miejscu jest kadra u21.
Podsumowując, spróbowałem ale nie wyszło. Chęci były dobre, medale w wyobraźni wieszane na szyi, ale kilka elementów nie zagrało, i porażki w tych trzech sezonach biorę na siebie. Oficjalnie ogłaszam, że następny sezon będzie moim ostatnim sezonem, w którym poprowadzę kadrę, bo mamy dwusezonowe kadencję. Tym którzy trzymali formy, współpracowali i starali się aby jakoś to wyglądało - serdecznie dziękuję. Tym, którzy mieli wywalone - nie pozdrawiam, natomiast gdzieś rozumiem, że BB to nie całe życie i można nie mieć czasu czy po prostu chęci. Mogę tylko obiecać, że postaram się aby w ostatnim sezonie wygrać Puchar pocieszenia i żeby w kolejny grać na mistrzostwach Europy jako gospodarz, tak aby mój następca miał łatwiej.
Pozdro,
MyCu.
Jedziemy wam wpierniczyć! ;)