BuzzerBeater Forums

BB Poland > [u21] sezon 68 - ME

[u21] sezon 68 - ME

Set priority
Show messages by
From: MyCu
This Post:
11
327230.1
Date: 4/14/2025 2:18:53 AM
Toruńskie Twarde Pierniki
PLK
Overall Posts Rated:
200200
Second Team:
Twarda Akademia
Hej!

Dziś rozpoczynamy grę w mistrzostwach Europy. Trafiamy do grupy, w której zagramy kolejno z następującymi reprezentacjami:
- Walia
- Irlandia
- Armenia
- Bułgaria
- Macedonia
- Francja
- Grecja

Biorąc pod uwagę skład jakim dysponujemy, muszę znów z przykrością stwierdzić że 3 sezon z rzędu mamy sytuacje, w której to obwód jest znacznie lepszy od podkoszowych lub na odwrót. W związku z tym naszym celem minimum jest awans na mistrzostwa świata, choć przy odpowiednim treningu moglibyśmy pokusić się o medal.

Prośba do managerów zawodników, którzy są w kadrze, bądź w szerokim składzie. Tak jak pisałem do Was w BB mailu, formy są kluczowe, dlatego prośba o trzymanie odpowiedniej ilości minut w tygodniu. Dzięk!

Jedziemy wam wpierniczyć! ;)
From: MyCu

To: MyCu
This Post:
44
327230.2 in reply to 327230.1
Date: 5/26/2025 12:50:27 PM
PLK
Overall Posts Rated:
200200
Second Team:
Twarda Akademia
Witam,

Przegrywamy dwa ostatnie mecze z Francją jak i Grecją, w związku z czym odpadamy z dalszej walki o Mistrzostwo Europy i o Mistrzostwa Świata w przyszłym sezonie. Z Francją zagraliśmy luz, z Grecją gramy normala. Wróciliśmy z -11 na +5 w q4, ale nie wystarczyło. Przy wyniku 82-80 dla nas rywale w ostatniej sekundzie weszli pod kosz, gdzie grek został sfaulowany, trafił i doprowadził do dogrywki. Tę rozpoczęliśmy nieźle, od 4 punktów przewagi, ale im dalej w las tym gorzej. Zanotowaliśmy serię 2:13 i odpadamy z mistrzostw grając z Grecją normala (!). Powody mojej porażki? Przynajmniej kilka:
- brak wiary w grę blokersami, oraz strefami w obronie, stawianie na archaiczny system taktyczny.
- bardzo wąski skład, słaby jakościowo po za jednostkowymi przypadkami
- brak szkolenia, systemu, który dostarczałby co rok świetnych zawodników, ale nie ma co się dziwić - społeczeństwo BB jest niezwykle wąskie, coraz węższe, a gra przeglądarkowa z apka która w ogóle nie jest rozwijana, to po prostu przeżytek.
- brak form - dramat panowie. Na najważniejsze mecze sezonu mamy beznadziejne formy. Dwóch topowych podkoszowych ani razu w sezonie nie osiągają sprawnych, to chyba tu coś jest nie tak z zarządzaniem minutami przez niektórych menago.
- pechowy terminarz, może generalnie pech? Mieliśmy znacznie lepsze oceny od Greków a i tak przerżnęliśmy. Śmiem twierdzić że skillowo Grecy byli od nas słabsi, ale tylko odrobinę, co tylko pokazuje w jakim miejscu jest kadra u21.

Podsumowując, spróbowałem ale nie wyszło. Chęci były dobre, medale w wyobraźni wieszane na szyi, ale kilka elementów nie zagrało, i porażki w tych trzech sezonach biorę na siebie. Oficjalnie ogłaszam, że następny sezon będzie moim ostatnim sezonem, w którym poprowadzę kadrę, bo mamy dwusezonowe kadencję. Tym którzy trzymali formy, współpracowali i starali się aby jakoś to wyglądało - serdecznie dziękuję. Tym, którzy mieli wywalone - nie pozdrawiam, natomiast gdzieś rozumiem, że BB to nie całe życie i można nie mieć czasu czy po prostu chęci. Mogę tylko obiecać, że postaram się aby w ostatnim sezonie wygrać Puchar pocieszenia i żeby w kolejny grać na mistrzostwach Europy jako gospodarz, tak aby mój następca miał łatwiej.

Pozdro,
MyCu.

This Post:
00
327230.3 in reply to 327230.2
Date: 5/27/2025 5:05:00 PM
Ogonki
IV.28
Overall Posts Rated:
22
Pierwszy raz się zdarzyło, że mój zawodnik nie załapał się nawet na 1 mecz. A wyjątkowo omijały go kontuzje, trzymał cały sezon sprawną formę, no ale cóż, widocznie konkurencja wśród C/PF była za mocna. Nie wpłynie to w żaden sposób na trening kolejnych moich gwiazdek z draftu :)
Przykro, że drużyna odpadła na samym finiszu, ale co zrobić, nie zawsze szczęście sprzyja...
Pozdrowienia,
ZCz

This Post:
11
327230.4 in reply to 327230.3
Date: 5/28/2025 3:37:56 AM
PLK
Overall Posts Rated:
200200
Second Team:
Twarda Akademia
Twój zawodnik ma 16-15-13 na dole, do tego słabo z OD i słabo z kondycją.
Wszyscy podkoszowi, tj Róg, Nogiec, Wicher, Kuczyk, Szwiec maja minimum 17-17-12, a niektórzy nawwt 19-19-12/13. Tak, konkurencja była spora na pozycjach podkoszowych. Sajewski był wśród szerokiej kadry, ale finalnie załapał się Podlasinski, który też skillowo wyglądał lepiej.

This Post:
00
327230.5 in reply to 327230.4
Date: 5/28/2025 6:12:19 PM
Ogonki
IV.28
Overall Posts Rated:
22
Ok, dzięki za porównanie graczy i za powołanie :)