BuzzerBeater Forums

Poland - IV.7 > witam

witam

Set priority
Show messages by
This Post:
00
37894.1
Date: 7/3/2008 2:45:39 AM
Overall Posts Rated:
00
witam dopiero zaczynam grać w tego menagera. Widzę że sytuacja mojej drużyny jest, żeby nie powiedzieć beznadziejna powiem kiepska ;-). Czy ktoś mógłby mi udzielić kilku rad, żebym w przyszłym sezonie mógł odbić się od dna. Pozdrawiam

From: franek

This Post:
00
37894.2 in reply to 37894.1
Date: 7/4/2008 9:20:05 AM
Overall Posts Rated:
2626
zakontraktuj dobrego trenera (jesli bedzie)
przejrzyj swoja kadre pod katem mlodych zawodnikow (patrz na wiek, potencjal i obecne umiejetnosci) i wybierz trening. moim zdaniem to najwazniejsze, kasy za duzo nie masz, mozesz sobie pozwolic na sprowadzenie max 1-2 naprawde wartosciowych zawodnikow, dlatego skup sie na treningu. jesli stwierdzisz ze w kadrze nie masz ludzi z ktorych w przyszlosci cos moze byc to sprobuj kupic 3-4 mlodych (w zaleznosci na jaki rodzaj treningu sie zdecydujesz)
no i pamietaj zeby grac mecze towarzyskie. trening w tej grze to najwazniejsza rzecz !
nie wydawaj pochopnie kasy, mozesz miec potem problemy. dlatego rozbudowe hali zostaw na przyszle sezony, jak juz zaczniejsz lapac komplety na meczach to zawsze mozesz podwyzszyc cene biletow zeby zwiekszyc zyski...
no i zrob wszystko zeby nie spasc do V ligi bo tam bedzie i mniejsza kasa i same boty, wiec i satysfakcja z gry mniejsza.

jakbys mial jakies pytania konkretne to wal ;-)

From: Rustek

This Post:
00
37894.3 in reply to 37894.2
Date: 7/5/2008 2:45:04 PM
Overall Posts Rated:
55
dobra jeszcze 6 meczów i playoffy
kto wg. Was wygra moim murowanym faworytem jest Alice In Chains
chciałbym mu pokrzyzowac plany ale za słaby jestem. A Wy jak myslicie?

From: franek
This Post:
00
37894.4 in reply to 37894.3
Date: 7/6/2008 4:54:32 PM
Overall Posts Rated:
2626
moze i wyglada ze moja druzyna jest faworytem ale akurat na przelomie lipca/sierpnia bede 3 tyg za granica, bede musial załapać jakas kafejke zeby kontrolować wszystko, bo jak nie wejde do III ligi to nie ukrywam ale troche mi motywacja spadnie do gry :]

swoją drogą fakt szkoda ze tylko 1 druzyna awansuje, mogliby chociaz jakies baraze zoorganizowac dla druzyny z 2 i 3 miejsca.
poza tym dopiero w finale gra sie do 2 zwyciestw, dlatego boje sie zeby we wczesniejszych rundach nie zdecydowal przypadek...
no cóż, zobaczymy ;-)

From: Rustek

This Post:
00
37894.5 in reply to 37894.4
Date: 7/8/2008 5:45:48 PM
Overall Posts Rated:
55
eh.. franek Ty ogrywasz wszystkich grając mniejszym zaangażowaniem, no musiał by stać się kataklizm :P, jak ja bym chciał być tym Twoim kataklizmem:P:P
no zartuje
niech wygra lepszy
powodzenia

From: bigbart

This Post:
00
37894.6 in reply to 37894.5
Date: 8/19/2008 6:00:45 AM
Overall Posts Rated:
00
witam wszystkich
dziś dostałem drużyne i zaczynam rywalizacje z Waszymi zespołami!! Mam nadzieje że pomożecie mi wkręcić się w tą gierke!!!

This Post:
00
37894.7 in reply to 37894.6
Date: 8/19/2008 10:51:33 AM
Overall Posts Rated:
00
No ja mam nadzieję że nie zrezygnujesz tak szybko z tego menadżera jak robi to większość nowych użytkowników... Chociaż jak widzę supka wykupiłeś więc wydana kasa będzie Cię może trzymała. CZwarte miejscew konferencji jest spokojnie w twoim zasięgu a może zaskoczysz wszystkich i lepiej nawet będzie. Trzymam kciuki- im większa rywalizacja tym ciekawsza gra.
Pozdrowienia

This Post:
00
37894.8 in reply to 37894.7
Date: 8/23/2008 8:19:18 AM
Overall Posts Rated:
00
moze jakies rady!! Jak to sie stalo ze zagralem tak slabo z botem w pucharze! Co powiniem zrobic na poczatku zeby poprawic sytuacje w klubie??

This Post:
00
37894.9 in reply to 37894.8
Date: 8/23/2008 9:07:55 AM
Overall Posts Rated:
00
Przedewszystkim toprzeczytanie reguł. Po tym wszystko jaśniejsze się staje jak działa ta gra. A trening da Ci wielkość w przyszłości. Musisz sprawdzić jakich masz młodych graczy- 18, 19 lat. Jeśli są jacyś których warto trenować to ich trzymaj i trenuj. Jeśli są to guardzi to trenuj: presję, zasięg rzutu, kozłowanie, podanie lub jeden na jednego. Jeśli są to centrzy lub forwardzi to trenuj obronę pod koszem, zbieranie, blokowanie, wejście pod kosz lub rzuty z bliska. Najlepiej wybrać tą specjalność ktora jest u Twoich trenowanych graczy najwyższa. Oprócz tych co masz w klubie i co się nadają do treningu będziesz potrzebował jeszcze innych graczy do treningu. Zależy ile pozycji będziesz trenował. Jeśli przy treningu guardów ustawisz trening tylko PG to będą szybciej się rozwijali ale jak ustawisz PG i SG to mimo trochę wolniejszego treningu będzie ich więcej zaliczało trening. Więc przy treningu samych PG potrzebujesz 3 młodych graczy (2 mecze ligowe + 1 puchar/sparing). Przy treningu PG i SG sześciu graczy. Warto patrzeć przy zakupie graczy do treningu na potencjał. Im wyższy tym wyżej zajdzie w treningach. Gdy już kupisz grajków do treningu to trzeba czekać i rozwijać ich- w przyszłości da to efekty. Możesz trzymać ich w teamie lub po kilku skokach sprzedać żeby kupić gracza na inną pozycję żeby wzmocnić inne statystyki. Gdy już zakupisz graczy do treningu to możesz resztę kasy wyłożyć na starego 30letniego gracza ze słabym potencjałem który i tak nie będzie trenował ale z wysokimi statami żeby wzmocnić drużynę.
Same statsy też nie dają gwarancji wygranej. Trzeba na każdego przeciwnika dobrać odpowiednią taktykę i w obronie jak i w ataku (taktyki w regułach).
Ale pamiętaj- grunt to zrozumienie gry. A daje to przede wszystkim przeczytaniue reguł! Jak o coś dokładniej chcesz spytać to śmiało.
Pozdro.

This Post:
00
37894.10 in reply to 37894.9
Date: 8/24/2008 3:18:28 AM
Overall Posts Rated:
00
mam tylko jednego 19 latka

[Polska]
Small Forward
Maciej Czerwionka (6174689)
Pensja (tygodniowo): $ 3 868
DMI: 10000
Wzrost: 6'9" / 206 cm
Potencjał: podstawowy zawodnik
Stan formy: porządny

Rzut z wyskoku: porządny Zasięg rzutu: porządny
Obr. na dystansie: niezdarny Kozłowanie: niezdarny
Wejście pod kosz: porządny Podania: słaby
Rzut z bliska: słaby Obr. pod koszem: porządny
Zbieranie: żałosny Blokowanie: przeciętny
Kondycja: przeciętny Rzuty osobiste: słaby

Doświadczenie: żałosny

co mam u niego trenowac??

This Post:
00
37894.11 in reply to 37894.10
Date: 8/24/2008 12:04:28 PM
Overall Posts Rated:
00
Wow, naprawdę dobry grajek. Gdybym ja zaczął z takim...
Co u niego trenować? Hmmm... Może grać jako SF ale równie dobrze może grać jako PG lub SG. Zależy jeszcze czy masz jakiś innych w miare młodych którym mógłbyś coś podciągnąć. Powinno się trenować jak najmłodszych ale na starcie nie stać Cię będzie na aż 5 w miarę graczy. Musisz znaleźć jeszcze 2 którzy mają maksymalnie 23 lata i zobaczyć co mają mocne i na jakiej pozycji mogą grać by coś do gry wnosili.
Najchętniej bym go widział na pozycji SG (shoting guard) bo ma rzut z dystansu wysoki i rzut z wyskoku. Kozłowanie i podanie też nie jest jakieś strasznie tragiczne a przy treningach guardów kozłowanie zazwyczaj dostaje jakieś treningi. Jeśli masz guardów to potrenuj albo zasięg rzutu albo one on one... Szybko skoczy w rzucie z dystansu (przy treningu zasięgu rzutu) lub w wejściu pod kosz i kozłowaniu (przy treningu one on one). Jako guard troszkę za niski ma skill obrona na dystansie... Też powinieneś mu podciągnąć chociaż do porządnego, ale to później jak już wcześniejsze skille skoczy.
Jeśli masz forwardow młodych do treningu to on na tamtą pozycję się doskonale nadaje. Wielkim plusem dla niego (jako SF) jest obrona pod koszem. Wtedy również one on one jest idealnym treningiem (ale musisz ustawić nie dla guardów tylko dla forwardów). Lub Jump shot (rzut z wyskoku).
Przejrzyj swoich graczy i zdecyduj jakie pozycje trenujesz. Oczywiście jeśli zdecydujesz się trenować guardów to poprostu musisz go wystawić jako PG lub SG w meczu żeby zaliczył trening. Nie patrz na jego pozycję (small forward) to tylko pokazuje gdzie najlepiej będzzie wypadał.