BuzzerBeater Forums

BB Israel > הצגת השינויים לקראת העונה ה6

הצגת השינויים לקראת העונה ה6 (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Warrior
This Post:
00
40628.1
Date: 7/28/2008 10:52:04 PM
Overall Posts Rated:
1010
תענוג ...
בעוד אנחנו דנים פה על השינויים שצריך בתחום הכלכלה והמנויים וכאלה .. פירסם לפני שעה בערך ביבר צ'רלס את רשימת השינויים לקראת העונה הקרובה..

תירגמתי כמה שיכולתי.. מה שלא בידיוק הבנתי או לא הסברתי נכון אני מקווה שיתקנו כבר המודים כשהם יתעוררו ..
והנה הם לפניכם השינויים:

* נבחרות צעירות , ככל הנראה עד גיל 20 תתחלנה לפעול .. הנבחרות הצעירות ירוצו באותו לוח זמנים יחד עם הנבחרת הבוגרת ככל הנראה המשחקים יתקיימו גם כן בימי שני , אי אפשר לדעת אם באותן שעות אבל נמתין ונראה ..

* סוף סוף , השקת מערכת חדשה לצוות המקצועי כמו שכבר ביקשו כאן פעמים רבות הרבה אנשים .. ככל הנראה המערכת תפורסם ותתחיל לפעול לאחר כחודש מפתיחת העונה השישית כיוון שהם רוצים לתת לקבוצות זמן להתרגל לשינויים החדשים בכלכלה לייצב את הנושא .

* יש עוד איזה שינוי קטן ככל הנראה בהשפעה על האוהדים .. מדובר במשהו שיהיה יותר נוח וקל להבין , ועם פחות שינויים/הבדלים ממשחק למשחק..(ככל הנראה ההשפעה של ההפסדים על האוהדים תיקטן ודברים בסגנון) .. המערכת תתחיל לפעול כבר בתחילת העונה.

* הולכים להוסיף כספי בונוסים על רוכשי המנויים ככל הנראה.. משהו בסגנון , אולי כמו בהאטריק שעל כל מנוי נקבל כמה גרושים וביחד זה כסף נחמד.. אולי גם ישנו את השיטה ויצטרפו מנויים במהלך העונה.. נחכה לשמוע בהמשך הם לא הרחיבו יותר מידי .. בנוסף , יהיה בונוסים גם על העפלת ליגה , רומזים על בונוס כספי גבוה אבל רק לאלופות ולא לקבוצות שהעפילו דרך ניקוי רובוטים מהליגות הבכירות יותר .. במטרה להגדיל את התחרות על העלייה דרך האליפות בין הקבוצות ושלא יהיה כמו עכשיו שכולם בונים על עלייה ממקום 2 ביגלל שיש רובוטים בליגה הבכירה יותר ...

* בתגובה לצמיחת הכלכלה בבאזר (ובתגובה לאשכול שהיה פה אתמול) , מציגים בפנינו כמה שינויים שהולכים להתחולל בכלכלת המשחק ..
"איגוד השחקנים מתלונן שקבוצות לוקחות ואוגרות רווחים מסיביים וגדולים , אבל השחקנים לא רואים שום בונוסים על כך"
זה מה שאומר צ'רלס .. כמובן שאין שום איגוד וזה סתם לאווירה.. בכל אופן , ממה שאני הבנתי אז הבונוסים יתחלקו לשחקנים מכל משחק בית והכסף שיילך אליהם הוא מהכסף שנכניס מהכרטיסים במשחק בית .. אני באמת לא מבין את השינוי הזה ואיך הולך להתקיים בידיוק .. נשמע לי כמו שינוי ממש גרוע וסתמי , אולי לא בידיוק הבנתי נכון אז נחכה פה לעוד דעות של מביני אנגלית קצת יותר ממני ..
בכל אופן , החלוקה תהיה כשהשחקנים יקבלו בליגה הראשונה כ40% מהכנסות מכירת הכרטיסים , 25% לקבוצות בליגות המשניות , 10% לליגות השלישיות ו0% בליגות הנמוכות יותר ..

* בנוסף לשינוי הקודם בכלכלה , יהיה שינוי גם במשחקי הטלוויזיה ... הולכים להישאר 3 משחקי טלוויזיה בעונה וההשפעה על האוהדים תישאר אותה ההשפעה.. אבל ההכנסות ממשחק הטלוויזיה כבר לא יגיעו במכה אחת .. ההכנסה תיכנס בתשלומים כשכל שבוע נקבל 35,000$ . האמצעי הזה ככל הנראה במטרה לאפשר לקבוצות חדשות לנהל את התקציב השבועי שלהם יותר ביעילות ומבלי להסתמך בלבד על משחקי הטלוויזיה כהכנסה.. ועל הדרך גם בכדי למנוע את היכולת של הקבוצות בליגות הבכירות לאגור סכומים גדולים של כסף .

* יהיה עוד שינוי כספי גם בגביע ובליגת האלופות (ככל הנראה כפיצוי על הבונוסים שיקבלו השחקנים למשכורת) , יהיו מענקים על כל סיבוב שקבוצה תעבור.. רשימת המענקים עבור כל סיבוב תתפרסם ככל הנראה בפגרה בדף החוקים ..

והם הוסיפו גם שהם מקווים שהשינויים הנל ישמרו את המשחק יציב ושווה פערים ככל האפשר גם בין הקבוצות החדשות לקבוצות הוותיקות .

Last edited by Warrior at 7/29/2008 12:32:16 AM

From: Omri™

This Post:
00
40628.2 in reply to 40628.1
Date: 7/29/2008 12:50:22 AM
Overall Posts Rated:
00
זה אחלה שינויים אבל לא כל כך הבנתי את השינוי עם המשחק טלוויזיה...

This Post:
00
40628.3 in reply to 40628.2
Date: 7/29/2008 12:58:48 AM
Overall Posts Rated:
1010
פשוט מאוד.. כבר לא תקבל את ההכנסה מהטלוויזיה בתשלום אחד.. אין כבר בפעם אחד 400 אלף (במקרה של ליגת העל) וסכומים אחרים לפי כל ליגה..
מעכשיו זה יגיע בתשלומים כל שבוע 35 אלף כל שבוע ..

בקיצור , ובכללי.. השינוי הזה פוגע מאוד בקבוצות ליגת העל כשאנחנו מאבדים כבר את היתרון של קבלת התשלום על זכויות השידור שגם במציאות כמה שהליגה גבוהה יותר ככה אמור להיכנס יותר כסף מזכויות השידור.. ואומנם נמשיך לקבל את ה400 האלה ובליגה 2 את ה300 אבל כשכל קבוצה לא משנה מי תקבל כל שבוע 35,000 זה כבר מבטל את הכל וזה כאילו כולם מקבלים אותו דבר בתכלס.. זה לא דבר שמורגש ממש כשזה בתשלומים ..

אגב גם השינויים האחרים מחסלים את ליגת העל .. לנו אין לאן להעפיל .. ומהצד השני כל קבוצה שתעפיל ליגה וגם לליגת העל תקבל בונוס כספי גדול בעוד שאנחנו לא מקבלים כלום ... זה עוד כלום לעומת ה40% שצריך לתת לשחקנים ...זה מטורף פשוט ..

היו הרבה תגובות שליליות בגלובל .. אף אחד לא אוהב את השינויים .. הרבה אנשים מתלונים וחלק גם אומרים שזה מוריד להם את החשק להמשיך ולהשקיע ובעצם כל מה שהם בנו עד היום הולך לתימיון ..

אגב צ'רלס דיבר על שינויים גם בהגעת הקהל .. משהו שאנחנו נאהב הוא אומר.. כנראה שיבואו מעט יותר צופים בעיקר במשחקים מול הקבוצות היותר חזקות והגדולות .. שזה בערך גם מה שהיה עד עכשיו אבל אולי העלו קצת את כמות האוהדים ועוד כמה דברים .. אין יותר מידי פרטים .. צריך להיות סבלניים .

From: Ehud

This Post:
00
40628.4 in reply to 40628.3
Date: 7/29/2008 1:33:41 AM
Overall Posts Rated:
274274
אחי תודה על התרגום ולכלל והפרסום של הנושא.

אני אגע עכשיו בנק' שרשמת ואתרגם אותם בחופשיות (לא מילה במילה) על מנת שהשינויים יהיו ברורים לכולם.
חשוב לציין שהשינויים האלו יתחילו בעונה 6 ושההסברים עכשיו הם יותר הסברים מופשטים. ברגע שכל שינוי יכנס יהיה הסבר מפורט על אותו שינוי.

* נבחרת צעירה - כמו שנכתב כאן, הנבחרת הצעירה אמורה לשחק באותם מועדים כמו הנבחרת הבוגרת. לא כתוב, אבל ממה שאני הבנתי ימונה מאמן נוסף לאימון הנבחרת הצעירה, אז אנשים שחושבים שהם מעומדים ראויים, שיתחילו לעבוד על הנאומים שלהם.

*ניהול צוות - תהיה תוכנית חדשה לנהל את הצוות - עדיין לא מפורסם איך התוכנית החדשה תעבוד - מה שכן, ברור שזה צעד מבורך.
התוכנית החדשה תכנס כחודש לאחר תחילת עונה 6.

*תוכנית חדשה לנהל ולשלוט בצופים שבעיקרה אמורה להפוך את מספר הצופים שמגיעים למשחק למספר יותר צפוי (התנודות יהיו פחות קיצוניות לאחר הפסד אחד לצורך העיניין)

*יחולקו בונוסים לקבוצות שעולות ליגה כשהן לוקחות אליפות בנוסף לבונוס של מחזיקי הכרטיסים (לא ברור אם נוסף עוד בונוס של מנויים נוספים או בונוס כספי שמחזיקי המנויים ישלמו)

שינויים כלכלים

יש תוכנית כלכלית חדשה לגמרי שאמורה לצאת מעונה 6.
אני מעריך שאנחנו נתמודד עם התוכנית הזאת ונלמד עליה הרבה בזמן שנתמודד איתה. אבל להלן כמה נק' מפתח.

* השחקנים יקבלו נתח מההכנסות שמגיעות מהקהל. שחקנים בליגת העל יקבלו 40%, שחקנים מהליגה הלאומית יקבלו 25% שחקנים מהליגה השלישית יקבלו 10% ושחקנים מליגה 4 לא יהנו מהבונוסים האלו.

אני מאמין שיהיה הרבה רעש סביב החידוש הזה- אבל לפני שיתחילו הדיונים אני רוצה רק להסביר את המחשבה שעומדת מאחורי הנק' הזאת - צמצום הפערים.
אני חושב שזה צעד שיקשה על הרבה שחקנים כאן אבל יש מצב שהוא צעד חכם. במקום ששחקנים שנמצאים כמה וכמה עונות בליגת העל יהנו מהגדלת פערים משחקנים חדשים, מנסים ליצור איזון ואפשרות לשחקנים חדשים גם להתקדם.

*משחקי טלוויזיה - יהיו 3 משחקי טלוויזיה שישפיעו על ההתלהבות של השחקנים (לא רשום עדיין איך, אבל אני מניח שהשחקנים יבואו למשחק ביתר התלהבות)
חוץ מזה כמו שכבר נאמר, הכספים ממשחקי הטלוויזיה יגיעו בתשלומים קבועים לאורך כל העונה. מדובר על $35,000. הנק' המעניינת ביותר בשינוי הזה הוא שלא יהיו הבדלים בין הכספים שמקבלות קבוצות מליגת העל לעומת כספים שמקבלות קבוצות בליגה 2 3 ו4. עוד צעד שנועד לצמצום פערים לדעתי.

*גביע וליגת האלופות - הכספים שיתקבלו ממשחקים אלו לא יקבעו לפי כמות הקהל אלא כמחיר קבוע שישתנה מסיבוב לסיבוב. (לא רשום אם התשלום הקבוע הזה הוא תוספת לקהל או במקום- נצתרך לחכות להבהרות)
טבלה של הסכומים שיקבלו על כל סיבוב תפורסם בתחילת העונה.

זהו.

מקווה שהכל ברור. אם יש שאלות אני אשמח לענות.
(על מה שאני יודע- תזכרו הכל נאמר דיי בכלליות)

"Did you miss me??? - "With every bullet so far..." Al Bundy

To: Ehud
This Post:
00
40628.5 in reply to 40628.4
Date: 7/29/2008 1:55:39 AM
Overall Posts Rated:
1010
בכיף .. קמתי מוקדם ורציתי לחסוך לך או לאחרים אבל אני רואה שבכל זאת אתה מתעקש לכתוב ולתרגם הכל שוב חח :)

כן .. יהיו מאמנים חדשים לנבחרת הצעירה.. הבחירות יתקיימו בתחילת העונה השישית [עכשיו שאלתי את צרלס בנושא הזה] , בידיוק כמו הבחירות שהיו עם הבוגרת .. אותה דרך ..

וכן אהוד.. צרלס גם אומר בבירור.. כל הדברים האלה הם במטרה לצמצם פערים אבל זה כבר בצורה קיצונית .. הקבוצות בליגות הבכירות ובעיקר בליגה הראשונה מפסידות מהשינויים האלה בענק.. כולם בגלובל מתלוננים ומדברים שזה באמת שינויים גרועים [יש שם דיון בנושא אז אתה יכול להציץ שם גם ולהביא לנו דברים ופרטים חדשים כי צרלס עונה שם על הרבה שאלות בנושא] ..

לגבי הטלוויזיה , עוד לא ברור איך יחולקו התשלומים אם זה יתחיל מהתחלת העונה עוד לפני משחק הטלויזיה הראשון ואם זה יבטל את העניין שקבוצות ליגת העל מקבלות 400 אלף וקבוצות ליגה 2 300 אלף וכו .. מה שבטוח , זה הזוי ולא הגיוני הרי קבוצות שבליגות נמוכות יותר גם במציאות לא מקבלות הרבה מזכויות שידור ולעומת זאת הקבוצות המצליחות בליגה הראשונה מקבלות הרבה יותר מזכויות שידור.. רוצים לצמצם פערים אבל לא בכל מחיר ולא על חשבון דברים שלא הגיוניים ולא קשורים למשחק .. זה מבטל עכשיו לגמרי את כל היתרונות של הקבוצות שלמעלה ..

ואגב לגבי הגביע , אני חושב שראיתי באיזה הודעה של צרלס שהוא אמר שהמענקים האלה נועדו לחפות על זה... אז כנראה שלא אמור להיות פה מענקים לשחקנים .. ואם כן , אז המענק אמור להיות גדול יותר ..

Last edited by Warrior at 7/29/2008 1:57:27 AM

From: Idan

This Post:
00
40628.6 in reply to 40628.5
Date: 7/29/2008 2:02:53 AM
Overall Posts Rated:
2929
יש כמה דברים שלא דייקתם בהם...
המטרה המוצהרת זה לא לצמצם פערים
עדיין קבוצות בליגות גבוהות יותר מרוויחות יותר
אבל הרווח הזה שאמור ללכת למשכורות שחקנים
מצטבר אצל הקבוצות בליגות הגבוהות כי השחקנים עדיין לא הגיעו לרמה המצופה והרצויה לליגות הגבוהות ולכן לא הגיעו לרמת המשכורת הצפויה בסוף התהליך של הגעת המשחק לאיזון (שיווי משקל)-0

אז המטרה היא לפגוע ברווח נטו של קבוצות בליגות הגבוהות שהוא גבוה מדי כרגע עד שהמשכורות של השחקנים שיצטרכו בליגת העל יהיו גבוהות מספיק ואז יהיה איזון בין ההכנסות הגבוהות בליגת העל לבין המשכורות שהם צריכים להוציא על שחקנים כדי להיות שם.

לסיכום, אם לא היה ברור עד עכשיו:
המטרה:
ליגת העל מקבלת יותר הכנסות ולכן משלמים יותר על שחקנים הכי טובים שלא קיימים כרגע אז השחקנים הנוכחיים מקבלים תוספת כאילו הם טובים יותר
ליגה 2 מקבלת קצת פחות הכנסות ולכן יכולה להחזיק שחקנים קצת פחות טובים
וכך הלאה.

Last edited by Idan at 7/29/2008 2:14:27 AM

To: Idan
This Post:
00
40628.7 in reply to 40628.6
Date: 7/29/2008 2:14:40 AM
Overall Posts Rated:
1010
אבל זה לא מה שאני המצאתי..זה מה שאומר כותב ההודעה צרלס .. המטרה היא לצמצם את הפערים של הכלכלה בין הקבוצות .
יש כל מיני תוצאות לשינויים האלה וכל מיני סיבות למה הם הגיעו אבל השורה התחתונה זה בעיקר כדי לצמצם את הפערים ואגב , הפערים עדיין גדולים יותר כי הם היו גדולים יותר אבל עם הזמן אתה תראה שזה יתאזן כי כרגע הוא למעשה לא יכול להמשיך לגדול !

אין לנו יותר יתרון של הכנסות מטלויזיה (ששוב , אני רואה את זה כטיפשי לחלוטין והזוי.. לא תואם ביכלל את המציאות)
מסכום הכרטיסים שהתקבל ממשחק בית , 40% זה מספר בלתי נתפס זה חצי מההכנסה לעומת הרבה פחות בליגות הנמוכות יותר .. יוצא מצב שגם ממשחק בית אנחנו בקושי נרוויח ממשחק בית שזה בעצם הלחם והחמאה של הקבוצות הגדולות .. האולם .. ויוצא מצב שקבוצה עם פחות מנויים ופחות מקומות במגרש בליגה 2-3 תעשה כמעט אותו סכום מהמשחק הביתי בהתחשב באחוזים שאנחנו מחלקים לשחקנים [כמובן לא מדבר על אולם של 5000 מקומות] ..

לא לחינם עשו את השינויים האלה.. המטרה היא ברורה.. הם לא רוצים שהכלכלה תהיה כמו במשחקים אחרים כמו האטריק וכו והוא גם אמר את זה.. ולצערי הם הגזימו בשינויים .. כמובן שאתה ומאמנים אחרים לא תבינו את זה כי אתם לא בליגת העל אבל תאמין לי שאם היית , היית אומר בידיוק אותו דבר כמוני .

Last edited by Warrior at 7/29/2008 2:15:41 AM

This Post:
00
40628.8 in reply to 40628.7
Date: 7/29/2008 2:22:39 AM
Overall Posts Rated:
2929
קודם כל... תודה על ה"הערכה" לגבי מה שאני מבין או לא מבין.

וזה עניין סמנטי מה שנקרא לגבי צמצום פערים או מניעת הצטברות כסף אצל קבוצות בליגות גבוהות אז נעזוב את זה.

אני גם מפסיד מזה הרבה, אבל אני חושב שברור שהם צודקים וזה צעד נכון.
ועוד נקודה לחשוב עליה... הליגה בישראל מפגרת בעונה לעומת הליגות החזקות המדוברות אז אולי פה עוד לא מרגישים מה שמרגישים שם לגבי רווחי קבוצות בליגת העל.

אני אפרט עוד בהמשך אולי, חייב לזוז בינתיים

To: Idan
This Post:
00
40628.9 in reply to 40628.8
Date: 7/29/2008 2:33:49 AM
Overall Posts Rated:
1010
מצטער זה לא משהו אישי אבל אתה פשוט לא כואב את השינויים האלה כמוני לכן קשה לך להבין מה אני מתכוון ואני בטוח שגם שאר מאמני ליגת העל חושבים כמוני וגם יהודה שכבר דיברתי איתו .. ובלי קשר , אני רואה את התגובות בגלובל ועוד לא ראיתי אחד שמרוצה..

ומה לא בסדר בזה שכל אחד יתקדם בדרך ובתאוריה שלו ולא יהיה מוגבל מהכלכלה ..? למה כולם צריכים להיות שווים בהכנסות ..? הרי זה הגיוני שקבוצות בליגה הראשונה צריכה לצבור יותר כסף מאשר קבוצות בליגות יותר נמוכות אבל השינויים האלה לגמרי מרחיקים את המשחק מהמציאות וחבל מאוד .

Last edited by Warrior at 7/29/2008 2:34:06 AM

From: Ehud

This Post:
00
40628.10 in reply to 40628.5
Date: 7/29/2008 2:52:57 AM
Overall Posts Rated:
274274
כן, תרגמתי שוב, ניראה לי שהוספתי כמה נק' קטנות שפספסת, אבל שוב, תודה!

אני קורא את הגלובל וכשאני אמצא תגובות שם שמבהירות משהו שעוד לא ברור כאן כמובן שאני אוסיף.

בהחלט עושים פה צערים דרסטים על מנת לצמצם פערים. עושים את זה על ידי פגיעה בקבוצות הגדולות ולא על ידי הגדלת ההכנסות של הקבוצות הקטנות.

אני לא רוצה סתם להצהיר - אני פורש! או להגיד שהורסים את המשחק.

אני חושב שצריך להראות ולנסות להסתגל.

בנוסף לכך אני חושב שהגיעו למסקנה שבתוכנית שקיימת כיום הפער בין קבוצות שהתחילו את המשחק לבין קבוצות אחרות רק הולך וגדל.
הדוגמא בעולם הקטן שלו היא שההבדלים בין הקבוצות הגדולות בליגת העל כמו של יניב ארתור ועומר רק הולך וגדל משאר הקבוצות כי היכולות הכלכליות שלהן פשוט גבוהות בהרבה.

אני מבין שהשינויים האלו יפגעו גם בי אגב, כי השינויים אמורים גם לצמצם את הפערים בין הקבוצה שלי לקבוצות קטנות יותר.

עדיין לא החלטתי עם עצמי אם זאת הדרך שהיה צריך לפעול בה, יש מצב שכן, יכול להיות שלא, אני מניח שהזמן יגיד.

"Did you miss me??? - "With every bullet so far..." Al Bundy

This Post:
00
40628.11 in reply to 40628.9
Date: 7/29/2008 3:02:05 AM
Overall Posts Rated:
2929
נכון שבגלובל כולם מתלוננים... אבל זה בעיקר בגלל שכל מי שמגיב שם הוא מליגות גבוהות ואז ברור שהם כמו שאמרת כואבים את השינויים יותר.

כל מי שלוקחים לו פיסת עוגה טעימה מתבאס ומנסה לגונן עליה.

אגב, הם ציינו שבינתיים עדיין קבוצות בליגת העל יצברו יותר כסף מליגות נמוכות, וכמובן שזה ימשיך כך כל עוד מכניסים כסף לתוך המשחק, נראה לי צ'רלס דיבר על זה באחת מהתגובות בגלובל.

והסבר לגבי למה בלתי אפשרי שלפחות בטווח הרחוק קבוצות בליגת העל יצברו יותר כסף מליגות אחרות...
כי אז באמת הפער לעולם לא יצטמצם וקבוצה חדשה לא תוכל לחלום על להגיע לליגת העל אי פעם כיוון שתמיד בליגת העל יצברו יותר כסף ומי שהתחיל שם יהיה כל הזמן שם, שזה ברור נוגד תחרותיות וכך ימנע מאנשים להנות מהמשחק.
אז אני לא באמת חושב שאתה רוצה שקבוצות בליגת העל יצברו יותר כסף.

בטווח הרחוק צריך להגיע מצב שבליגת העל יהיה מאזן שקבוצות שיתנהלו כמו שצריך יצליחו להיות במאזן כלכלי חיובי קטן.

והמשחק לא יכול להתנהל כמו במציאות, לפחות לא האירופאית, שמה אם תשים לב הקבוצות הטובות ביותר תמיד נשארות הטובות ביותר, כמעט תמיד אותן קבוצות בפיינל פור.
ובמציאות האמריקאית אגב, המשכורות מטורפות ויש את תקרת השכר, אז בעתיד זה באמת יהיה קרוב יותר למה שהולך שם.