BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > U21 National Team Speeches

U21 National Team Speeches (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
44306.2 in reply to 44306.1
Date: 8/13/2008 4:57:25 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Rozhodl jsem se kandidovat na trenéra české U21, což pro zasvěcené asi není příliš velké překvapení.

Nejprve něco o mém dosavadním působení na BB. Začal jsem v 3. lize, kde jsem ve finále po litém boji prohrál s Wixem (současný NT trenér). Nicméně díky neaktivním týmům jsem se objevil ve 2. lize, v té době asi nejsilnější 2. lize. A ligu jsem vyhrál, i když taky díky tomu, že nejvetší konkurent, kterým byl zase Wix se ve čtvrtfinále vyčerpal na Medlánkách a v semifinále nestačil na Ivančice.
Letos jsem úspěšně absolvoval první sezonu v první lize. Vyhrál jsem český pohár a v lize jsem prohrál ve finále s Frýdkem, který na poslední chvíli z mobilizoval síly a zastavil mou cestu za double.

Dále bych chtěl zmínit, že se již přes půl sezony podílím na sledování českých talentů. Zapojil jsem se do toho, když jsem zjistil, že několik týdnů po jeho proběhnutí ještě nebyl zmapovaný draft sezony 4. A díky komunikaci s majiteli českých nadějí mám přehled nad jejich vývojem.
Z toho průzkumu jsem sestavil širší okruh hráčů, kteří by mohli být U21 k dispozici, ať již teď nebo za 1 nebo 2 sezony. Tento seznam byl předán NT trenérovi Wixovi, který zaktualizoval přehled jejich stávajících vlastností a předá jej vítězi voleb, který by na tuto aktivitu mohl mít před resetem nálady relativně krátký čas.
V nejbližších dnech hodlám zmapovat právě proběhlý draft, aby se podařilo zajistit rozvoj 18 letých českých nadějí (opět bych chtěl využít služeb NT trenéra).

Nyní něco o tom, jakou hru hodlám praktikovat s U21 v případě mého zvolení. Základem silného týmu považuji úspěšnou obranu, proto budu hodně dbát na to, aby všichni hráči měli obě obrany. V týmu by měly být jen výjimky, které jsou slabší v některé z obran, a to včetně vnitřní obrany pro rozehrávače a vnější obrany podkošových hráčů. Samozřejmě v týmu pak musí být i hráči, kteří potáhnou tým v ofenzivě a další hráči, kteří tým podrží v doskakování. Ideální hráči pro mojí koncepci nemají slabé stránky a jsou buď univerzály lehce nadprůměrní v defenzivě i ofenzivě nebo jsou průměrní (chápej úroveň kolem 7) v defenzivě a hodně nadprůměrní v ofenzivě nebo naopak.

Co se týče výběru hráčů, lehce nám komplikuje situaci fakt, že seniorská repre je kromě 3 hráčů tvořena hráči do 21 let. Proto nebudeme moci plně využít pro U21 potenciál českých hráčů do 21 let. Hlavně na externím NT foru ale hodně komunikuji s Wixem, který se rozhodl pro seniorský NT využít pouze 14 hráčů a 4 místa si nechal volné, zbylé české talenty by měly být k dispozici pro U21 tým.

Co se týče volby hráčů do týmu, během pár dní bych chtěl zvěřejnit užší okruh hráčů, ze kterých bych chtěl tým sestavit. Pro přátelská utkání před soutěžníma počítám s tím, že povolám jen cca. 10-12 hráčů, kteří budou bez diskuzí do týmu patřit. Na zbylá místa bych hráče doplňoval až podle potřeb v průběhu kvalifikace. Tento přístup nám umožní jednak zaskočit soupeře povoláním hráče krátce před zápasem a jednak dá majitelům hráčů šanci, že se jejich hráči dostanou do U21 ještě v průběhu sezony a může fungovat jako motivace pro majitele těchto hráčů "na hraně", aby je co nejefektivněji trénovali.
Celkově bych ale nechtěl do týmu pozvat více než 15 hráčů, dokud bude reálná naděje, že by U21 mohl zůstat v soutěži déle než seniorský tým, což by dávalo možnost povolat největší české hvězdy po dohodě s NT trenérem Wixem, pokud by taková situace opravdu nastala.

A na závěr, čeho bych chtěl s týmem dosáhnout. Nechci dělat nějaká silácká prohlášení, takže cílem týmu bude uspět v kvalifikaci a o dalších ambicích týmu se bude rozhodovat až v případě, že tento cíl splní.