BuzzerBeater Forums

BB Poland > dylemat - PG

dylemat - PG

Set priority
Show messages by
From: mihuuu
This Post:
00
55070.1
Date: 10/26/2008 7:55:48 AM
Overall Posts Rated:
11
Jako nowy użytkownik zapoznałem się z regulaminem(itd, itp) i z zapałem przystąpiłem do tworzenia własnego składu, jednak mam wątpliwości, czy dobrze wybrałem mojego PG
Trzech graczy:
Polka : http://www.buzzerbeater.com/BBWeb/playerBox.aspx?PlayerID=6585745

Choromanski: http://www.buzzerbeater.com/BBWeb/playerBox.aspx?PlayerID=6585738

Piekarz:
http://www.buzzerbeater.com/BBWeb/playerBox.aspx?PlayerID=6585737

Postanowiłem zsumować ich podstawowe umiejętności + potencjał i wyszło mi, że Pan Polka jest najlepszym kandydatem, ale jego podstawowa umiejętność (kozłowanie) jest żałosne, dlatego pytam was, kto ma najlepsze predyspozycje na tą pozycję. Pozdrawiam i liczę na wyrozumiałość, jeśli coś w dziale pomocy przeoczyłem :)

Na kogo postawilibyście w następnym meczu

From: Janecki

This Post:
00
55070.2 in reply to 55070.1
Date: 10/26/2008 8:00:02 AM
Overall Posts Rated:
00
Wklej staty tych 3 zawodników, bo tylko Ty je widzisz dopóki Ci gracze nie są na TLu, więc za bardzo nie można Ci pomóc nie widzac ich skilli.

This Post:
00
55070.3 in reply to 55070.1
Date: 10/26/2008 8:03:41 AM
AC_Milan
IV.31
Overall Posts Rated:
231231
niestety to nam niewiele powie, bo nie znamy ich statystyk. Generalnie to zalezy czy chcesz trenować młodych zawodników na pozycję PG czy po prostu chcesz mieć dobrego PG a trenowac np.podkoszowych. Jeżeli to drugie to żałosne kozłowanie całkowicie eliminuje takiego gościa. Już lepiej kupić jakiegoś starszego zawodnika z niezłym kozłowaniem, podaniami oraz obroną na obwodzie i rzutami. Jeżeli chcesz ich trenować to wszystko można powoli nadrobić wytrenować...

Jak nie chcesz ich trenować to teraz jest najlepszy czas żeby ich sprzedać. Na początku nowego sezonu ceny spadną, a poza tym może dostaniesz coś fajnego z draftu.

This Post:
00
55070.4 in reply to 55070.3
Date: 10/26/2008 10:46:13 AM
Overall Posts Rated:
11
Choromanski

Rzut z wyskoku: niezdarny Zasięg rzutu: tragiczny
Obr. na dystansie: słaby Kozłowanie: przeciętny
Wejście pod kosz: porządny Podania: słaby

Polka

Rzut z wyskoku: niezdarny Zasięg rzutu: niezdarny
Obr. na dystansie: porządny Kozłowanie: żałosny
Wejście pod kosz: porządny Podania: przeciętny

Piekarz

Rzut z wyskoku: okropny Zasięg rzutu: okropny
Obr. na dystansie: słaby Kozłowanie: porządny
Wejście pod kosz: niezdarny Podania: porządny

Po przeczytaniu twego postu, naszła mnie myśl, aby sprzedać dwóch słabszych i kupić jakiegoś dobrego, dodam, że wylosowałem obiecującego centra i PF. obiecnie trenuję rzuty z bliska i mam problem z doborem taktyki, ale raczej zagram base offence. Co radzicie?

From: lipiluk

This Post:
00
55070.5 in reply to 55070.4
Date: 10/26/2008 11:29:10 AM
Overall Posts Rated:
1010
Polka nawet że ma żałosne kozłowanie i tak jest najlepszy z tych 3 graczy. Co do taktyki to też zależy od statów twoich pod koszowych. Nie dawno zaczeleś grac wiec i oni nie sa świetni ale z czasem (jak bedziesz ich trenował) będą bardziej skuteczni niz gracze obwodowi i wtedy opłaca sie grać low post/look inside a obrona to zalezy gdzie przeciwnik jest mocniejszy:)

This Post:
00
55070.6 in reply to 55070.5
Date: 10/26/2008 12:22:27 PM
AC_Milan
IV.31
Overall Posts Rated:
231231
Po przeczytaniu twego postu, naszła mnie myśl, aby sprzedać dwóch słabszych i kupić jakiegoś dobrego, dodam, że wylosowałem obiecującego centra i PF. obiecnie trenuję rzuty z bliska i mam problem z doborem taktyki, ale raczej zagram base offence. Co radzicie?

Moja rada jest taka, jeżeli trenujesz rzuty z bliska to 2 z nich sprzedaj, dokup jednego lepszego rozgrywającego. Co do taktyki to ciężko powiedzieć. Na początku według mnie lepiej grać "coś" (cokolwiek) konkretnego niż base offence. Bo twoi przeciwnicy przeważnie grają w obronie każdy swego i lepiej skoncentrować swoje ataki w jedną stronę.

Last edited by vinnie_jones at 10/26/2008 12:23:09 PM