Chtěl bych vás zasvětit do tréninku vašich hráčů jak by mohl být nejefektivnější. Tuto teorii mám už nějakou dobu a potvdila se mi způsobem jakým začalo postupovat v tréninku Lotyšsko (Liteuva nebo jak se to píše nebo je to jiná země, na tom nesejde, nechce se mi to hledat) a jak reagoval na mé nápovědy jeden GM na globale, který v nápovědách pokračoval. Bohužel jsem zatím neměl dostatek času abych nejlepší formu rotace tréninku vysledoval sám a tak bych byl rád, kdyby jste se zapojili, je to pro dobro nás všech (i když vám tím kvalitativně vzroste konkurence) a za chvíli zjistíte proč.
Výtažek z pravidel:
ENG:
For the other training types, players will improve more quickly not only with additional playing time, but also a more skilled player will improve more quickly. For example, a great inside defender and rebounder will find it easier to improve his shot blocking than a poor inside defender and poor rebounder would.
SR:
K ďalším typom tréningu...hráči sa nebudú zlepšovať len s pribúdajúcimi odohranými minútami, ale aj lepší hráči sa budú omnoho rýchlejšie zlepšovať ako ostatní! Pre príklad: dobrý vnútorný obranca s dobrým doskokom si rýchlejšie zlepší blokovanie strely a ako obyčajný,úbohý vnútorný obranca s malým doskokom.
Pokud budete trénovat SB hráči, který má dobrý RB a ID, bude se na SB zlepšovat o něco rychleji. Proč? Protože RB a ID jsou v tréninku SB obsaženy v sekundárních skocích, tzv. „linked“.
Na této adrese můžete nalézt tabulku s přehledem všech sekundárních skoků při tréninku primárního:
http://www.buzzerbeater.wgz.cz/training-affectZnamená to, že pro efektivní trénink všech outside preferencí je zapotřebí určitá (vyšší) úroveň handlingu a drivingu. Pomocí této tabulky zjistíte co je potřeba na hráči mít pro každý typ tréninku.
Nápověda: Při plánování dalších tréninků se zamyslete nad tím jak zajistit aby každý předchozí tréning „pomáhal“ tomu následujícímu.
Ve zkratce co z tabulky mj. vyplývá – ID (IS) je zapotřebí pro efektivní trénink všech (IS-téměř) ostatních inside skillů. HN, DV je zapotřebí pro efektivní trénink všech outside skillů.
Pokud trénujete skill, který je mnohem vyšší než ty, které s ním souvisí, bude se trénovat pomaleji a můžete vypozorovat častější skillup u těchto sekundárních skillů (to protože je trénink hlavního zpomalen, a tedy za tu dobu skáčou ty sekundární na pohled více).
enjoy:)