BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Rotace tréninku - rychlejší trénink

Rotace tréninku - rychlejší trénink

Set priority
Show messages by
This Post:
00
55672.1
Date: 10/31/2008 7:33:12 AM
Overall Posts Rated:
22
Chtěl bych vás zasvětit do tréninku vašich hráčů jak by mohl být nejefektivnější. Tuto teorii mám už nějakou dobu a potvdila se mi způsobem jakým začalo postupovat v tréninku Lotyšsko (Liteuva nebo jak se to píše nebo je to jiná země, na tom nesejde, nechce se mi to hledat) a jak reagoval na mé nápovědy jeden GM na globale, který v nápovědách pokračoval. Bohužel jsem zatím neměl dostatek času abych nejlepší formu rotace tréninku vysledoval sám a tak bych byl rád, kdyby jste se zapojili, je to pro dobro nás všech (i když vám tím kvalitativně vzroste konkurence) a za chvíli zjistíte proč.

Výtažek z pravidel:
ENG:
For the other training types, players will improve more quickly not only with additional playing time, but also a more skilled player will improve more quickly. For example, a great inside defender and rebounder will find it easier to improve his shot blocking than a poor inside defender and poor rebounder would.
SR:
K ďalším typom tréningu...hráči sa nebudú zlepšovať len s pribúdajúcimi odohranými minútami, ale aj lepší hráči sa budú omnoho rýchlejšie zlepšovať ako ostatní! Pre príklad: dobrý vnútorný obranca s dobrým doskokom si rýchlejšie zlepší blokovanie strely a ako obyčajný,úbohý vnútorný obranca s malým doskokom.

Pokud budete trénovat SB hráči, který má dobrý RB a ID, bude se na SB zlepšovat o něco rychleji. Proč? Protože RB a ID jsou v tréninku SB obsaženy v sekundárních skocích, tzv. „linked“.
Na této adrese můžete nalézt tabulku s přehledem všech sekundárních skoků při tréninku primárního:

http://www.buzzerbeater.wgz.cz/training-affect

Znamená to, že pro efektivní trénink všech outside preferencí je zapotřebí určitá (vyšší) úroveň handlingu a drivingu. Pomocí této tabulky zjistíte co je potřeba na hráči mít pro každý typ tréninku.

Nápověda: Při plánování dalších tréninků se zamyslete nad tím jak zajistit aby každý předchozí tréning „pomáhal“ tomu následujícímu.

Ve zkratce co z tabulky mj. vyplývá – ID (IS) je zapotřebí pro efektivní trénink všech (IS-téměř) ostatních inside skillů. HN, DV je zapotřebí pro efektivní trénink všech outside skillů.

Pokud trénujete skill, který je mnohem vyšší než ty, které s ním souvisí, bude se trénovat pomaleji a můžete vypozorovat častější skillup u těchto sekundárních skillů (to protože je trénink hlavního zpomalen, a tedy za tu dobu skáčou ty sekundární na pohled více).

enjoy:)

This Post:
00
55672.2 in reply to 55672.1
Date: 11/19/2008 7:08:32 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12251225
Second Team:
Jirkov
Nechtěl jsem na to reagovat ve vlákně pro NT volby, protože tam by to mělo být hlavně jako diskuze s kandidáty.
Že by se měl rotovat trénink je zřejmé. Vyjet nejdříve handling a driving a pak ostatní vlastnosti je jedna z možností u vnějších hráčů. Obecněji bych to asi viděl tak, že je vhodné si říct, které vlastnosti chci celkově rotovat a táhnout vždy tu, která je zrovna nejníž.
Z toho, co jsem zatím vypozoroval tréninkem v mém týmu, se mi zdá, že vliv příbůzných skillů je výraznější hlavně pokud se vlastnost trénuje z hodně nízkých úrovní, na vyšší úrovních už to není tak výrazné, skoro bych řekl až zanedbatelné.

This Post:
00
55672.3 in reply to 55672.2
Date: 11/19/2008 7:33:17 AM
Overall Posts Rated:
22
Díky za info.

Máš pravdu, že je potřeba u hráče předem dobře rozmyslet co vlastně chci a na jakých preferencích bude multiskill.
Dál mám jen nějaké teorie vím jinak s jistotou prd:)

This Post:
00
55672.4 in reply to 55672.3
Date: 11/19/2008 7:53:32 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12251225
Second Team:
Jirkov
Ještě bych dodal k tomu svému příspěvku, že někdy je těžké určit, co je zrovna nejnižší, když člověk trénuje 5 hráčů a každý má ty trénované skilly rozházené jinak.
A sladit ty trénované hráče tak, aby měli stejné rozložení skillů není až tak jednoduché, i když samozřejmě to není nemožné (dosažitelné strategií nákupů).

This Post:
00
55672.5 in reply to 55672.4
Date: 11/19/2008 8:21:39 AM
Overall Posts Rated:
22
Život není peříčko:)

This Post:
00
55672.6 in reply to 55672.4
Date: 11/19/2008 9:16:23 AM
Overall Posts Rated:
154154
A přiklonit se spíše k tomu skillu, který má vysoký ten hráč, se kterým se už v týmu asi nepočítá - zvýšit mu jeho nejvyšší vlastnost a pak ho poslat na trh. Zejména pokud je dilema mezi handling a driving u vnějších. Ael samozřejmě každá situace je trochu jiná.

This Post:
00
55672.7 in reply to 55672.6
Date: 3/7/2009 4:26:11 AM
Overall Posts Rated:
22
...a tohle taky