BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > National Team Speeches

National Team Speeches (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Wixix
This Post:
00
59146.2 in reply to 59146.1
Date: 11/19/2008 5:11:08 AM
Overall Posts Rated:
3636
Zdravím všechny manažery tohoto basketbalového manažeru,

předně a před mojí kandidaturou bych chtěl poděkovat všem manažerům, kteří se buď tréninkem hráčů nebo svými názory podíleli na chodu naší dospělé reprezentace, velmi si jejich zájmu a ochoty cením a doufám, že budou dále takto spolupracovat s trenérem národního týmu ať už to budu já nebo někdo jiný.

Teď k hlavnímu tématu. Rozeběhli se nám další volby a já se opět rozhodl kandidovat. Chci ještě po další dvě sezóny navazovat na mojí koncepci vedení NT, která za tři sezóny vynesla náš tým z pozice na těch opravdu nejnižších místech světového žebříčku až do míst mezi 20. a 30. pozicí. Tým stavím na komplexních hráčích, nikoli na monstrech, snažím se aby hráči byli co nejdéle pro svého majitele uplatitelnými to znamená aby se z nich nestaly v plném slova smyslu farmy, ale aby více či méně podřizovaly trénink tomuto hráči s ohledem na potřeby celého majitelova týmu. Jsem pro neustálý trénink až do vysokého věku, jinak se na pozici v jaké jsme dlouho neudržíme. Rwystyrk (aktuální trenér U-21) má myslím dobrou představu jak funguje naše spolupráce, jsem vůči U-21 dost benevolentní a uvolnil jsem skoro všechny hráče o které si řekl, abych posílil jeho šanci na postup na mistrovství světa (kromě Marvana :) ). Prioritou je, aby měl úspěch český basketbal, nikoli jen jeden z jeho týmů. Sestavu jakou bych si představoval jsem již nastínil ve vlákně Národního týmu, taktiku doufám znáte, pokud sledujete zápasy naší reprezentace - pro nováčky bych to nastínil tak, že nejsem nijak vyhraněný na vnitřní nebo vnější útok/obranu, ale málokdy hraji pomalu. To by bylo asi tak vše, otázky mi doufám budete moci brzy pokládat v příslušném vláknu. Děkuji za pozornost a za Vaše hlasy.

s pozdravem
Wixix, trenér NT

From: mpesa
This Post:
00
59146.3 in reply to 59146.1
Date: 11/23/2008 7:17:38 AM
Medlanky
III.1
Overall Posts Rated:
1212
Zdravim vsechny manazery,
aby to nebylo fadni tak jsem si rikal, ze je treba udelat Wixovi konkurenci. :-)

Takze rovnou k veci - muj "program":
1) Samozrejmne se budu snazit o co nejlepsi vysledky a to i v pratelakach, ne vsak za kazdou cenu na ukor experimentu. Tj. obvykle (ve vetsine situaci) v pratelacich si radeji vyzkousim, jak si pocinaji jednotlive sestavy, protoze to pro zapasy repre muze mit zasadnejsi vliv nez nejaky bod cim misto v zebricku.
2) Hodlam nechat U21 veskere hrace, o ktere si trener rekne. A to i pres tvrzeni v bode 1. Budme realisti, preci jen sance prosadit se, bude vetsi u junioru nez senioru. Navic mame vyborneho U21 trenera, ne kazda zame na to stesti a ani u nas to nemusi trvat vecne.
3) Preferuju multiskilly, ne jednoucelova hovadka, tohle neni HT. Je to lepsi nejen z duvodu jak je udelany game-engine, ale i z hlediska platu hrace. Pokud by se stal prilis drahy, tak by byl problem ho trenovat dal. Ocekavam, ze farmy jako na HT tu nebudou, na to je nas malo, takze pujde hlavne o domluvu s majiteli klubu.
4) Co se tyce poctu trenovanych postu, pri treningu repre hrace, tak ma ochota tolerovat vicepostovost roste s mnozstvim a vyskou skillu daneho hrace. Tj. napr. u nejlepsich hracu jsem ochoten spise tolerovat tymovy (nebo trojpostovy) trening nez u nejakeho hrace na hrane repre, ktery ma vyraznou konkurenci u o neco slabsich hracu, ktere jejich trener nalezite trenuje.
5) Forma - budu brat vyrazne ohledy na formu. Forma se na BB da dobre drzet nahore vhodnou "minutazi" za tyden. Pokud to nekdo, jako majitetel repre hrace, dlouhodobe nezvladne, tak poskozuje tak nejen vysledky repre, ale take ukazuje na ochotu prispet pozitivne k repre vysledkum a hlavne na svou (ne)schopnost.
6) Hodlam vyrazne spolupracovat trenerem U21 a vyuzit jeho know-how, ostatne je to jeden z nejlepsich manazeru u nas - ne nahodou.

Takze tak. Pripadne dotazy do relevantniho fora.
Nyni je volba na vas. ;-)