סקאוט על נבחרת בלגיה
נתחיל לפי עמדות:
רכז: בעמדת הרכז במשחק הראשון שיחק מייקל דלארה (2300081) סמול פורוורד בתפקידו המקורי, שחקן של 46 אלף משכורת.
הוא משחק בקבוצה של עדי יופז, והוא לא אפקטיבי בתור רכז: במשחק של בלגיה מול קרואטיה, הוא שיחק 36 דקות מעמדת הרכז והיה נוראי: קלע 7 נקודות, עם 5 ריבאונדים, 5 אסיסטים ו5 איבודים.
נכון, זה לא סטטיסטיקה נוראית, אבל זה ניצול נוראי של 46 אלף משכורת.
בליגה הוא קלע 19 נקודות בממוצע למשחק, כשב2 הפעמים הקבוצה שלו שיחקה מושן. יופז, אגב, עומד על ממוצע של 50 נקודות.
הוא אמור להיות שומר טוב.
הרכז השני במשחק הקודם של בלגיה הוא רכז טבעי. (2795028). לפי הליגה נראה סקורר טבעי, אך עם 16 אלף משכורת בלבד, ניתן להבין כי יש אצלו בעיתיות איפשהו: אני משער שזה ההגנה. בנוסף, יש לציין כי הוא בן 23 ויכול להיות מנוסה.
שוטינג גארד: בעמדת השוטינג גארד פתח קווין קליה (832897), ממוצע של 43 נקודות בליגה השלישית בבלגיה, לא חכמה אמנם, אבל הוא כן צריך להיות שחקן ברמה גבוהה מאוד, הוא מרוויח כל שבוע 46 אלף דולר.
הוא שומר מעולה, וצפוי למנוע מיופז לקלוע הרבה.
הוא עצר את דאבו של הקרואטים על 12 נקודות בלבד, וזה שחקן ברמה גבוהה גם הוא עם 43 משכורת, ואני זוכר אותו מעולה מהמשחק האחרון שלנו איתם.
זה לדעתי המצ'אפ של יופז-קליה אמור להיות מכריע.
למקרה שיופז מסבך אותו בעבירות, הקרואטים מציגים את שחקן הספסל הכי יקר בעולם אולי: ג'רמי הודרז (2572049), שחקן של 42 אלף משכורת, מה שאומר שיש שחקן ברמה גבוהה מאוד 48 דקות בעמדת השוטינג גארד שלהם.
הוא מעמיד 20 נקודות בממוצע למשחק בליגה הבלגית הראשונה.
לא מאמין שהוא יעלה בחמישייה, קליעה עדיף עליו והוא לא מסוגל לשחק כרכז עקב מסירה לקויה.
סמול פורוורד:
כאן משחק מסרור (2644634). סמול פורוורד של 54 אלף משכורת.
מעמיד ממוצעים של 23 נקודות, 7 ריבאונדים ו3 אסיסטים בליגה הראשונה במלזיה, שהיא פחות או יותר כמו הליגה שלנו.
קלע 25 נקודות מול קרואטיה.
אולי לשחקן זה יש חסרון אחד: הגנה. אפשר לנצל את זה.
הסמול פורוורד של הקרואטים חגג עליו והחזיר עם 25 נקודות משלו, 6 אסיסטים ו5 חטיפות, וזה שחקן של 30 אלף משכורת "סך הכל". ככה שמבחינה התקפית אפשר לשים כאן שחקן שיחגוג עליו. זאת נקודה חשובה.
במשחק הקודם המאמן של בלגיה שם שוטינג גארד כמחליף שלו.
הוא שיחק רק 3 דקות. שמו קובי חנות (3055557), לא קיבל אזרחות ישראלית.
הוא עומד על 20 נקודות ממוצע בליגה הראשונה בארגנטינה, אם כי יש לציין כי באחד המשחקים שלו הוא קלע באחוזים נוראיים. מחליף טוב.
פאוור פורוורד:
שחקן עם שם ארוך מאוד פתח במשחק הראשון (2618753), משחק בליגה האיטלקית השנייה, שאולי אפילו בכירה יותר מליגת העל שלנו, ומעמיד שם ממוצעים של 17 נקודות ו19 ריבאונדים. הוא לא סקורר גדול, אבל ריבאונדר בחסד. הגנתית לא הייתי פוחד ממנו, גבוהים של 44 אלף משכורת יש גם לנו ויותר.
המחליף שלו הוא דווקא כן סקורר, העמיד בעונה שעברה 26 נקודות למשחק וממשיך עם זה לעונה הזו, בליגה השנייה בסרביה.
אגב, הקרואטים ניצחו בעמדת הפאוור פורוורד. שחקנים התקפיים טובים בעמדה זו יכולים להיות מפתח.
סנטר:
כאן עומד סוס קנמה (3056504).
כשמו, הוא אכן סוס. סנטר של 77 אלף משכורת, שקלע 14 נקודות מול הגנה מעולה של קרואטיה למרות ששיחקו לגארדים.
במשחק היחיד שהיה לו בליגה, קלע 30 נקודות ולקח 20 ריבאונדים.
כמו בעמדת הפאוור פורוורד, אין לו מסירה גדולה, ובעונה שעברה סיים בסך הכל עם 17 נקודות ממוצע.
אמור להיות שומר מעולה, אך אם הקרואטים ישחקו לגארדים-לא מסוכן באופן מיוחד מבחינה התקפית.
מחליפו (2242209) הוא שחקן הרבה פחות מסוכן למרות 43 אלף משכורת.
היה אנמי מאוד ב7 הדקות שקיבל מול הקרואטים.
עצות טקטיות?
התקפית קצת צפוי שנשחק פנימה, אבל בכל זאת זו האופציה המתבקשת.
בכל פורם-אני ממליץ על פוש דה בול, כשבגבוהים עדיף לשחק עם החבר'ה שיביאו נקודות, בעיקר בעמדת הפאוור פורוורד, שלדעתי היא החלשה שלהם.
את לינזקי לא ראיתי הרבה זמן, אבל זכור לי שהוא שומר טוב עם קליעה פנימית טובה, אולי הוא מתאים בול לטקטיקה הזו.
הגארדים צריכים לספק הגנה ומסירות-ולכן אני ממליץ על יופז ושדה.
יופז יעשה את הנקודות שלו, ושדה צריך לספק ניהול משחק והגנה.
זה נכון, הם לא פתחו טוב בעמדת הרכז, אבל אני משער שהמאמן יתקן את זה וישים קלעי טוב גם בעמדת הרכז.
ו... לשחק עם 3 בחוץ לדעתי זה הכי טוב שאנחנו יכולים לעשות.
אני באופן אישי קונה מצב שבו הם משחקים פנימה ואנחנו עם 3 בחוץ. יש להם רק גבוה וחצי שבאמת מפחידים, ואני בספק אם לגארדים יש קליעה מבפנים.
בהצלחה לנבחרת
Last edited by adomole at 11/27/2008 8:53:12 AM