SakartveloUżytkownicy: 111
Sezon: 5
NT-Ranking: 41
Menager: LA-Chichiko
(57210) (Puchar Gruzji, Mistrzostwo Umaglesi Liga 5 sezon)
Nasz kolejny przeciwnik to Gruzja, niby mają kadrowiczów którzy zarobkami nie powalają, niby wygrali do tej pory tylko z Cyprem, ale już sam fakt, że byli losowani z wyższego koszyka niż Łotwa pokazuje, że z co najwyżej średniego składu wyciągają naprawdę dużo. Co zresztą pokazały ich mecze z Łotwą
(3365) czy Hiszpanami
(3368) w tym drugim spotkaniu wyciągnęli naprawdę wysoki def w trumnie i postraszyli najlepszą drużynę w naszej grupie. Także wyniki z turnieju pocieszenia w zeszłym sezonie dają powody do obaw. Jak do tej pory spotkaliśmy się z nimi tylko raz, za kadencji Tripawa
(1215) i wygraliśmy minimalnie 2 punktami, 5 zawodników z tamtego składu nadal gra w naszej kadrze. Mam nadzieję, że odrobili lekcję i uda nam się wygrać wyżej niż Łotwie przed dwoma tygodniami.
Nasza sytuacja nadal nie jest zbyt komfortowa, co prawda wygraliśmy wysoko ze Słowenią, ale jeżeli przegramy w poniedziałek tamta wygrana to będzie tylko statystyka. Poza tym nie możemy tylko wygrać, musimy także zdobyć jak najwięcej punktów przewagi, Łotwa ma teraz Cypr i Szkocję i trudno spodziewać się, że potknie się w tych spotkaniach, Słowenia gra z Hiszpanami i na koniec z Gruzją, więc także są w lepszej sytuacji od nas, bo w ostatnim meczu mogą nawet zagrać mecz sezonu by zrobić jak najwięcej punktów. A my na koniec gramy z Hiszpanami, którzy od pewnego czasu szykują się na nas, ich poprzedni selekcjoner LeYeNdiNhA straszy nami obecnego, a że nie chcą trafić na Włochy w drugiej rundzie to chcą mieć pewność, że nas pokonają a to dla nas oznacza w najlepszym przypadku ciężką przeprawę a w najgorszym niezłe lanie. Tak, wiem nasze szanse na przeskoczenie Hiszpanów są żadne, nawet jak wygramy nie zrobimy punktów, ale nie mi to musicie tłumaczyć.
Co do nas to w tym spotkaniu albo zagramy na obwodzie albo w trumnie, jeszcze nie wiem co to będzie, może nie będę się tylko kierował tym, że za dwa tygodnie mecz o wszystko, ale ponieważ czeka nas kluczowe spotkanie w którym lepiej żeby rywal nie trafił w nasz atak, kto wie czy w tym meczu trochę się nie schowamy z naszym potencjałem i nie postaramy się choć trochę zmylić następnych rywali. Gruzja choć przegrała większość spotkań jest mocna ale mam nadzieję, że coś ekstra zostawią na Słowenię.
Kolejna kolejka typera:
(61986.121).