EČ Latvija ar graujošu rezultātu zaudēja Spānijai, rezultātu negribās pat pieminēt...
Pieņemsim ka tā nav tehniksa kļūda.
Tagad centīšos izskaidrot kāpēc tika piedzīvots zaudējums.
1. Spānija (ES) šajā spēlē vienozīmīgi bija favorīts
2. ES izlases spēlētāji bija stiprāki par LV spēlētājiem.
3. LV bija zema precizitāte (FG - 43%, 3FG - 9%, FT - 64% (ES: FG - 66%, 3FG - 35%, FT - 70%)).
4. atlekošās bumbas 18 pret 63 (ES labā).
5. vairāk kļūdas (Turnovers) bija LV - 14 pret 4
6. EČ notiek Spānijā, tātad Spāņiem ir laukuma priekšrocības.
7. ES treneris izvēlējās veiksmīgu uzbrukuma taktiku - Push the Ball (normal focus, increased pace - vienmērīga koncentrēšanās, ātrs solis), LV aizsardzības taktika - 3-2.
-----
8. Spānijas treneris redzot LV lielisko spēli pret Bosniju & Hercogovini zaudēja pārliecību par savas komandas izredzēm uz veiksmīgu iznākumu un, iespējams, teica savai izlasei ka šī ir ļoti svarīga spēle, lai netaupās.
9. neesmu pētījis LV spēlētāju pieredzi uz šo spēli, iespējams, saliku spēlētājus ar nekādu pieredzi.
10. randoms...
Es piekritīšu tiem, kuri teiks ka zaudēt ar tādu starpību ir kauns. Tā spēlēt nedrīkst...
Bet ir arī savi plusiņi
![:)](/images/conf/emoticons/smile.png)
+ nākamā spēle pret Nīderlandi. Nīderlandes treneris redzot kā LV aizvadīja spēli pret Spāniju, iespējams, īsti neanalizēs mūsu kļūdas un pavirši gatavosies. Viņš būs pārliecināts par savas izlases vieglu uzvaru. Bet spēle būs pavisam savādāka...
+ labāk viens ļoti liels sāpīgs zaudējums, nekā 5 zaudējumi ar – 15 (vismaz es tā domāju).
+ mēs zaudējām spēli pret EČ galvenajiem favorītiem (iekš BB Spānija ir otrā visvairāk pārstāvētā komanda Eiropā un varbūt pat pasaulē), ja skatās pēc tāda aspekta, tad labāk zaudēt viņiem nekā, piem, pret Nīderlandei vai Lietuvai, vai Portugālei.
Nedaudz par vakardienas (12. nov) spēlētāju izvēli...
4 no 10 spēlētājiem spēlēja iepriekšējā spēlē pret Bosniju & Hercogovini. Šajā spēlē es laidu tuvākos/tālākos rezervistus + jaunatklājumus (piem, Bukis Laimonis
(2308812) ), viņa alga nedēļā sastāda – 6083$. Vidējā spēlētāju alga, kas izgāja laukumā ir 5498$. Laidu laukumā tādus spēlētājus, kam sagatavotība bija vismaz ”average” (pavisam tādu bija 2 vai 3).
Kāpēc es uz vakardienas spēli pieteicu 10 nevis 12 spēlētājus?
vnk es dažas spēles ar savu komandu aizvadīju veiksmīgi mačus ar 10 spēlētājiem. Es neņēmu 11. un 12. spēlētāju, jo parasti viņi netiek izlaisti spēlē un ja tiek, tad spēlē dažas minūtes. Viņu ieguldījums spēlē ir nebūtisks.
Tādā veidā es vēlējos nodemonstrēt pārējiem NT treneriem, ka LV nebaidās spēlēt ar 10 spēlētājiem (laikam īsti nesanāca tākā gribētos
![:D](/images/conf/emoticons/big-grin.png)
).
Ja tauta vēlas, tad es vairs tā nerīkošos un uz nākamajām spēlēm laidīšu visus 12 spēlētājus.
Edited by Aleksandrs Riguns (11/13/2007 8:43:31 AM CET)Last edited by xxxxxxx at 11/13/2007 8:43:31 AM