עונה 8 בפתח, אני מקווה שהנושא יהיה פעיל גם בתחילת העונה ושהעולות החדשות ישתתפו.
היו המון דיבורים ורמיזות על גישת המשחק של הרבה מאמנים במהלך העונה הקודמת (אני לא מדבר כרגע רגוע, נורמאל וקרנאץ')
אני מדבר על תופעה שרק הולכת וגדלה, ויתור על משחקים.
כל מאמן והשיקולים שלו, לוותר על משחקים בשביל לצבור התלהבות, אולי לוותר על משחק כי אין סיכוי אז עדיף לאמן את הסנטר כשוטינג סופסוף, או כל מיני דברים כאלו - הכל בסדר והכל כשר.
אבל אני רוצה לפרוס בפניכם את הדעה שלי, מקווה שתקחו לצומת ליבכם.
מבחינתי אין שום סיבה לוותר על אף משחק - אלא אם הסגל לא מספיק עמוק ויש משחק גביע קשה ולא רוצים לגמור את השחקנים על 120 דק'.
אם כבר ויתרתם על משחק, אין שום סיבה בעולם להודיע על זה, אני יודע שהרבה חושבים שאם הם יודיעו אז המאמן היריב יוריד הילוך ואז ההפרש אולי יהיה רק 20 ולא 40, אבל זאת לא סיבה מספקת לדעתי - הנזק שנגרם הוא גדול יותר מ20 הפרש.
"הנזק" שאני מדבר עליו הוא יותר במאקרו.
הרי אם מדברים עם מאמנים על התופעה הזאת התשובה השכיחה ביותר תהיה "עונה הבאה אני יהיה מוכן למאבקים כאלו" ואני אומר שבאימרה הזאת נמצאת הבעיה.
הרי מה ישתנה בעונה הבאה?? הסגל יתחזק? נכון הוא יתחזק, אבל חוזקה זה דבר יחסי, הסגל של החזקים שמוותרים מולם רק יתחזק יותר נוכח העובדה שהם יכולים להרשות לעצמם אימונים בריאים יותר כי מוותרים להם ונוכח העובדה שהאולם הגדול יותר שלהם תמיד מלא כי מוותרים להם והם לא מפסידים ונוכח העובדה שלא איכפת להם למכור שחקנים ולקנות צעירים יותר כי בכל מקרה הם ינצחו - הרי אף אחד לא נותן פייט.
אז המסקנה הפשוטה היא כזאת - הפערים לא יצתמצמו אם נפנה את הדרך - נעשה רגוע, נודיע על זה ונשחק עם המחליפים, ההפך הוא הנכון.
ועכשיו אני אחזור לדבר על הגישה מבחינת רגוע נורמאל וקרנאץ'.
טקטיקה שנהיית פופולארית מאוד היא צבירת התלהבות - ברור שהוכח כבר שהתלהבות עוזרת (למרות שיש ממציאי נוסחאות שאומרים שהתלהבות 8 רגוע שווה ל5 בנורמאל, כאילו מישהו פה באמת יודע את המספרים, יש עוד כל כך הרבה גורמים כמו פורם, יחצן וביתיות)
אבל שוב כמו שצייניתי קודם - הסכמי הרגוע האלו רק פוגעים בכם, תבינו את זה. החזק מתחזק על חשבון החלש. אני מקבל את הטקטיקה של לשחק רגוע בשביל לצבור התלהבות, אבל למה לצ'אפר את היריב ולתת לו גם לצבור התלהבות, הוא יריב שלכם בליגה - אתם רק עושים לו את החיים קלים יותר.
המטרה במשחק היא להנות. כל אחד משיג את זה בדרך אחרת, אבל אני רוצה לקוות שכולנו אנשים תחרותיים. אם לא היינו כאלו אז אני בספק אם היינו מגיעים לליגה הקשה הזאת.
אז כאנשים תחרותיים, שווה להתחיל לשחק בהתאם.
מחכה לתגובות,
אהוד.
"Did you miss me??? - "With every bullet so far..." Al Bundy