Rozhodl jsem se znova kandidovat na trenéra české U21.
Nejprve krátké představení mého působení na BB:
U21 - již 2 sezony vedu U21, v první sezoně jsme bez prohry vyhráli skupinu 1. fáze kvalifikace, v druhé skupině jsme skončili 3., když jsme podlehli jen favoritům z Německa a Francie a zajistili si boj o MS ve druhé šanci. V té jsme bohužel v rozhodujícím zápase podlehli Peru. V turnaji útěchy jsme pak došli do čtvrtfinále, kde jsme podlehli USA, které jsem považoval za nejsilnější tým turnaje, přestože ve finále nakonec prohráli.
V žebříčku U21 týmů jsem naši U21 dovedl na 12. místo ve světě a 5. v Evropě.
BC Hostivař - za poslední 3 sezony jsem v první lize vždy došel do finále, kde jsem 2x z pozice favorita po boji podlehl BS Frýdek a letos se konečně dočkal prvního titulu. V poháru jsem v posledních 2 sezonách byl vždy vyřazen pozdějším vítězem BS Frýdek a sezonu předtím jsem pohár vyhrál.
Cíle U21, pokud dostanu důvěru voličů na další 2 sezony:
Překonat výsledky z minulého období, tzn.postup na MS a to jakýmkoli způsobem, ať už přímo (což není moc pravděpodobné) nebo z druhé šance.
Pokud se to podaří, další cíl na MS bude postoupit mezi posledních 8.
Pokud se na MS nepodaří postoupit, tak pak bude cílem vyhrát turnaj útěchy nebo se minimálně stát nejlepším evropským týmem v něm.
Za velké zklamání bych považoval vypadnutí v první skupině kvalifikace, za menší zklamání, kdybychom se nedostali ani do druhé šance.
Jelikož jsme malá země, tak pro úspěch je potřeba využít každé maličkosti. Proto opět hodlám sázet na práci s náladou v týmu a hrávat TIE, ať již dohodnutý nebo bez dohody, vždy když k tomu bude aspoň trochu prostoru.
Co se týče preferencí taktik, tak v útoku jednoznačně preferuji Push the Ball, za určitých okolností se dá občas uvažovat o zahrání Run and Gun nebo Look Inside. Jiné než rychlé taktiky hrát nehodlám, dokud se neukáže, že některé změny game engine neudělaly za jistých okolností tyhle taktiky výhodné. V současné době nevím o situaci, kdy by se tyto taktiky vyplatilo zahrát.
V obraně budeme nejčastěji hrát proti silným soupeřům Man to Man a proti slabším, když budeme chtít nahnat skore, Full Court Press. Opět za jistých specifických okolností lze uvažovat v obraně o 2-3 Zone nebo 3-2 Zone. Použítí 1-3-1 Zone nevidím jako reálné za žádných okolností. Ale opět se moje preference mohou změnit, pokud změny game engine ukáží, že je to vhodné.
Tomu, jaké hodlám hrávat taktiky, přizpůsobuji i rady ohledně tréninků českých talentovaných hráčů. Během tohoto týdne bych chtěl zaktualizovat doporučení v příslušném foru.
A na závěr jedno upozornění na riziko, které moje případné zvolení přináší. Zítra končím v současném zaměstnání a to znamená, že si budu hledat nové zaměstnání. Po jeho nalezení pravděpodobně bude trochu problém s časem. V žádném případě by ten problém neměl být takového rázu, že bych BB zanechal nebo neměl dostatek času na nastudování soupeřů, postavení sestavy apod. Možná bych v tom případě potřeboval pomoc některých dalších manažerů při skautingu hráčů, který s mírnou pomocí hráče LA-docend24 dělám prakticky sám. Jednalo by zejména o komunikaci s majiteli hráčů a konzultace jejich dalšího vývoje a na konci sezony mapování draftu, zde bych pak asi očekával pomoc ze strany NT trenéra. Protože pouze NT a U21 trenér si může české hráče povolání do NT/U21 týmu prohlídnout, aniž by musel komunikovat s majitelem hráče nebo byl hráče na TL. Tentokrát jsem zvládl draft projet ještě bez Wixixovy pomoci.
Last edited by rwystyrk at 2/26/2009 4:54:40 AM