שלום לכולם.
כמו בעונה הקודמת גם הפעם החלטתי לעשות סקאוט על כל הליגות האנושיות שזה אומר באיזור ה70 ליגות ומעל 3000 שחקנים..
היה קשה ולא פשוט אבל אני בטוח שזה ישתלם בסוף..
אחרי הכל לא כולם מסתובבים פה בפורום ויש הרבה כשרונות צעירים בדראפט אצל קבוצות פעילות אך אולי פחות מבינות במשחק ולא מודעות לכישרון שהם קיבלו..
כבר קיבלתי עם כמה מאמנים ובקרוב אני מקווה לדבר עם כולם,
הפעם בשונה מהעונה האחרונה אני מתכוון להשקיע בנושא הזה יותר זמן גם אם זה ידרוש המון השקעה וזמן ממני בכל זאת זה יותר סמכות של מאמן הצעירה אבל מאמן ייבחר רק שבוע הבא
ואני מקווה ומאמין שהוא גם יעזור בנושא הזה ואין ספק שבעזרת הרבה השקעה ייצאו מהדראפט הזה הכוכבים העתידיים של הנבחרת..
והמטרה היא להסביר למאמנים האלה באמת מה יש להם בידיים שמדובר בפוטנציאל רציני ואני יכול להגיד שאני כבר בקשר עם חלקם ויש כבר כמה שייקחו את השחקנים אצלם בקבוצה כפרוייקט,
אני ומאמן הצעירה החדש נעזור כל שבוע בנושא האימונים וביכלל, ואני בטוח שבטווח הארוך זה ישתלם, ללא ספק .
את האשכול של עונה 6 אפשר למצוא כאן (61884.1) והוא גם מופיע בנעוץ.כל מהלך הסקאוט והסיבות מפורטים שמה ככה שאני אמנע מלפרט הכל שוב ומי שרוצה מוזמן שוב לעבור..אני רק רוצה להגיד ולהזכיר כמה דברים, חדשים ופחות חדשים:
•
מי שרואה את השחקן שלו פה ועוד לא ייצרנו קשר, שיישלח לי הודעה.
•
התכונות של השחקנים מסיבות ברורות לא נחשפו אבל מאמנים שייחפשו למכור את השחקן ויסכימו לחשוף את הנתונים אני יערוך ויעדכן. ככה שאפשר להתעדכן מידי כמה ימים ולראות.
•
בשונה מהפעם האחרונה, הפעם אני גם מוסיף ליד כל שחקן רמת פוטנציאל מוערכת,
שמסכמת בגדול את הפוטנציאל של השחקן להיות בהמשך שחקן בוגרת אבל חשוב מאוד להזכיר שאם השחקנים האלה הגיעו לפה מתוך אלפי שחקנים סימן שכולם מיוחדים ולכולם יש פוטנציאל.
המטרה היא רק לסמן מהגדולים ביותר עד לגדולים פחות, שגם להם יש סיכוי אולי אפילו גדול יותר, להגיע לרמות נבחרת..
אל תשכחו שהרבה תלוי בתוכנית אימונים ורצינות של מאמן, פציעות, רמת מאמן ועוד..
כל זה לא מחושב ככה שזה רק פוטנציאל התחלתי שאני מעריך .
ההערכה תהיה לפי גובה, פוטנציאל וגיל בעיקר. וגם משניות.
רוב השחקנים דומים וקרובים מבחינת התכונות שנחוצות לעמדה שלהם .
•
בנוסף אני גם מוסיף רמת גיוון של השחקן. יש כאלה שיותר חשוב להם שהשחקן יהיה מגוון יותר..
אם מדובר בגבוהה סך הכל אפשר יהיה לעבוד על זה בהמשך וזה גם יידרש כנראה..
מבחינתי גיוון זה אחד הדברים החשובים אבל אם שחקן יתקדם בצורה משמעותית באימונים ויגיע לרמת בוגרת בתכונות הנחוצות בעיקר אז הוא ייכנס אך כשיהיה צורך וזה יהיה משמעותי יהיה עדיפות לשחקנים המגוונים,
ותמיד יהיה אפשר לעבוד על המשניות מאוחר יותר .
לא רציתי לסבך יותר מידי אז דירגתי את הפוטנציאל והגיוון לפי פלוסים,
פלוס אחד עד שלושה כששלוש זה הכי טוב כביכול..
וכאמור השחקנים מסודרים לפי עמדות, גיל ופוטנציאל .