Użytkownicy: 414
Sezon: 6
NT-Ranking: 16
Menager: GM-Gonza8
(106865) (Mistrzostwo LUB-1 7 sezon)
Dwie wygrane zgodnie z planem i docieramy do ostatniego etapu walki o start w MŚ. Urugwaj to co prawda 6 ekipa w rankingu Ameryk ale zeszło sezonowe mistrzostwa kontynentu skończyli dopiero w półfinale z Argentyną
(4849), zagrali dziwnie i przegrali, w tym sezonie już bez eksperymentów, tak jak my pewnie wygrali z Tajwanem
(4908) i Egiptem
(4910). Graliśmy z nimi do tej pory raz dwa sezony temu i wygraliśmy
(2985).
Główna siła Urugwaju to atak w trumnie za czasów poprzedniego selekcjonera grali go w formie ekstremalnej co skutkowało takimi statami
(2899), ale także i obecny selekcjoner nie stroni od zagrywek z C na SFie
(4475), choć i z obwodu potrafili wyciągać niezłe statystyki
(4485). Na nasze szczęście w każdym z tych spotkań Urugwaj nie ma zbyt mocnej obrony stąd też pewnie pomimo wysokiego poziomu ataku przytrafiały się im porażki. Co do graczy to najwyżej opłacany jest SG Francisco Gradín
(2644484) patrząc na statystyki z tego i poprzedniego sezonu typowy egzekutor, w trumnie straszą 3 zarabiającą ponad 80k, najwięcej Jair Sosa
(3201836). Kolejny z tej trójki (obecnie na TLu) Edmundo Herrera
(2386675) to gracz typowo defensywny z legendarnymi zbiórkami. Na TLu był jeszcze jeden C i nadal jest SG (bo SF poza ID z niego żaden) Diego Galeano
(2396195) ale jak widać oprócz słabego JRa nie ma też staminy, także nie powinniśmy się go specjalnie obawiać. Cała 12 jest w formie choć na mój gust prędzej uderzą w trumnie niż z koła.
Co do nas to powrócił do bazowej formy Kubus co jest dobrą wiadomością, ale on powrócił do formy a Skrezyna ją stracił, więc nadal trochę nam brakuje do optymalnego zestawienia. Na obwodzie z formą jest lepiej, choć też nie wybitnie, ale może uda się coś ustawić. Urugwaj prawie na pewno zagra mecz sezonu, a więc albo strzelimy precyzyjnie w ich kierunek ataku albo też gramy mecz sezonu kryjąc każdy swego. Jeszcze nie wiem którą opcję wybiorę, co do kierunku ataku to niestety forma zaplecza nie pozwala mi dowołać nikogo do kadry, a nie ukrywam, że planowałem na ten mecz mieć przynajmniej zawodników atakujących w formie 8+.
Trzecia kolejka typera:
(77316.66).