Użytkownicy: 5 464
Sezon: 8
NT-Ranking: 2
Menager: MOSMOS
(76662)Powoli to już staje się regułą przynajmniej za mojej kadencji, że w każdym turnieju musimy trafić na kadrę Hiszpanii, graliśmy z nimi na drugich mistrzostwach starego kontynentu:
(1595) a także na trzecich w zeszłym sezonie
(3374). W drugim przypadku nawet udało nam się wygrać, ale po prawdzie nie ma się czym ekscytować, może nasze szanse nie wynosiły 1/100 ale zapewne gdyby tamten mecz powtórzyć jeszcze 9 razy 9 razy byśmy przegrali, na szczęście to był ten jeden raz który wygraliśmy. Wracając do samych mistrzostw, trafiliśmy nieźle, ale grupa jest na tyle wyrównana, że równie dobrze możemy zakończyć rundę z jedną porażką albo li i jedynie z jednym zwycięstwem na koncie, żeby ta druga opcja się nie sprawdziła musimy poświęcić to poniedziałkowe spotkanie jako inwestycje pod przyszłe spotkania. Na szczęście tuż po losowaniu grup napisał do mnie selekcjoner naszych najbliższych rywali i chyba mamy podobne cele i wizję tego jak je zrealizować.
Co prawda dzisiaj Hiszpania ma 0 graczy, ale zapewne powołają skład z poprzednich ME wzmocniony 22-latkami którzy dzielnie walczyli w MŚ-U21, co prawda w top10 zarobków nie ma żadnego Hiszpana
(78289.1) ale już w najlepszej startowej piątce mają SFa z pensją ponad 80k, i chyba w tym tkwi ich największy potencjał - w wyrównanej kadrze, my może i mamy kilku niezłych graczy ale przez te kilka sezonów nie dochowaliśmy się takiego zaplecza jak oni.
Do kadry powołałem dwóch graczy, poza usunięciem po meczu jednego z C następne zmiany będą raczej wynikały z bieżących potrzeb i zdarzeń losowych. Forma jest rewelacyjna i trudno sobie wyobrazić by kiedykolwiek w kadrze była lepsza, ale w tym meczu musimy „odchorować” kwalifikacje do MŚ i nie spodziewajcie się jakiegoś wybitnego meczu, choć jak pokazuje naszych kilka spotkań możemy wygrać zawsze, nawet jak pobłądzę z ustawieniem taktyki. Czeka nas 5 trudnych spotkań z których mam nadzieję wyjdziemy zwycięsko, i obyśmy do drugiej rundy przystępowali z bilansem 2-1 choć tam coś ugrać będzie bardzo ciężko, a i przejście pierwszej rundy nie jest wcale takie oczywiste.
Typer:
(77316.93)