Beidzot pienākušas nopietnās spēles, Diemžēl mums ir savainots viens no labākajiem spēlētājiem.
Man arī prieks, ka beidzot redzēšu spēli tiešraidē.
Čehiem ir spēcīgi mazie spēlētāji, bet garais gals ir krietni vājāks. Attiecīgi viņiem labākās formas ir labākajiem spēlētājiem. Mums ir nedaudz pretēja situācija. Uz šo spēli krietni spēcīgāks mums ir garais gals, kur Ikstenam un Bikavniekam ir iespaidīgas formas.
Tā kā diezgan skaidri iezīmējas abu komandu stratēģijas. Es domāju, ka čehi uzbrukumā liks Kontrolēt bumbu (Push the ball) vai skrien un met (Run and Gun) un aizsardzībā 2-3 zonu, lai spētu turēties pretī Ikstenam & Co.
Pēc ilgām pārdomām un konsultācijām ar bijušo U21 izlases menedžeri, nolēmu, ka nemēģināsim paņemt pretnieku uz pārsteigumu ar Skrienu un met (Run and gun) vai Radošu taktiku (Motion), bet izspēlēsim savu trumpi - Izspēlēt (Look inside). Aizsardzībā, lai arī Man to man būtu, gana efektīvs, nolēmu pastiprināt perimetra aizsardzību - attiecīgi būs 3-2 zona.
LV Sastāvs:
PG Vitmanis/Laiviņš
SG Garsils/Zakšs/Vadzitis
SF Agroproms/Cimbulis/Vadzitis
PF Bikavnieks/Randoms/Keiris
C Ikstens/Kaušs/Keiris
čehu sastāvs - kāds tas manuprāt būs:
PG Portavales/Šilhavy vai Jung
SG Žaluda/Šilhavy vai Jung
SF Prenosil/Hubacek
PF Holub/Kubes
C Siota/Dvorak
Cerams, ka mums izdosies uzvarēt. Jāpiebilst, ka tiek spēlēts abpusējais TIE. ( Drošums šī solījuma nelaušani ir ļoti liels.)