BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Wixix
This Post:
00
93428.2 in reply to 93428.1
Date: 6/2/2009 6:21:49 AM
Overall Posts Rated:
3636
To vážně nikdo nechcete bejt trenér reprezentace?! Fakt mě udivuje tenhle nezájem...

From: KifaH

This Post:
00
93428.3 in reply to 93428.2
Date: 6/2/2009 7:34:14 AM
Overall Posts Rated:
3737
Mal si si vychovať nástupcu :)

Nezáujem o repre je naozaj veľký problém, zdá sa, že aj BB´s to pochopili a od novej sezóny sa plánujú zamerať na tréning domácich hráčov, čo je konečne nejaký posun.

From: Wixix

This Post:
00
93428.4 in reply to 93428.3
Date: 6/2/2009 7:59:11 AM
Overall Posts Rated:
3636
Jakobych asi tak pětkrát během posledního volebního období neřikal že vychovám nástupce, ale "nehlaste se všichni" :/ kdyby byl jeden jedinej odvážlivec, ale on prostě a jednoduše NIKDO... tak třeba se teď někdo odhodlá...

From: PunkFloid

This Post:
00
93428.5 in reply to 93428.4
Date: 6/2/2009 8:23:12 AM
Overall Posts Rated:
1212
Ono to je možná taky tím, že BB jede pomalu, a já jsem se třeba na fórum dostal až po hodně dlouhé době.

A jinak: klidně bych do toho šel, páč teďka mi končí škola a v příštích měsících budu mít hooodně času. Bohužel to má celkem dost háčků: 1) na BB jsem necelé 2 sezóny, takže moc zkušeností nemám 2) vůbec nic konkrétního o hráčích nevím, i přestože jsem zápasy samozřejmě sledoval 3) prázdniny = sice hodně volnýho času, ale taky třeba tejden úplně pryč 4) systém bodování NT je španělská ves pro mě 5) hm, to je asi tak všechno :-)

This Post:
00
93428.6 in reply to 93428.5
Date: 6/2/2009 8:48:11 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
K těm Tvým poznámkám:
Ad 1) v tom bych až tak velký problém neviděl, myslím, že minimálně já a Wix jsme ochotni komukoli, kdo bude zvolen, podat pomocnou ruku
Ad 2) hráče pozná vítěz po volbách, dostane od Wixe seznam hráčů, co byli v NT, případně které další sledoval a ode mne seznat těch, kteří už věkem odrostli z U21 a pak bude dost času na to se s nimi seznámit
Ad 3) je potřeba si uvědomit, že nejde jen o prázdniny, volební období je na 2 sezony, jedna sezona končí 7. září, druhá 14. prosince, volby začnou 15. prosince, takže nejde jen o prázdniny, ale taky o celý podzim, skoro až do Vánoc
Ad 4) bodování není až tak důležité, podle něj se jen nasazuje do kvalifikace, spíš je potřeba vědět, že na začátku kvalifikace jsou 8 členné skupiny, z každé skupiny postoupí 2 týmy a to by měl být základní cíl nového trenéra, pokusit se o tento postup. V další fázi se z postupujících vytvoří 2 šestičlenné skupiny, první 2 týmy postoupí do semifinále ME, třetí tým, stejně jako poražení semifinalisté mají možnost v dodatečné kvalifikaci na začátku druhé sezony cyklu vybojovat postup na MS

From: rwystyrk

This Post:
00
93428.7 in reply to 93428.6
Date: 6/2/2009 10:13:31 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Pár otázek na zatím jediného kandidáta, který se přihlásil do voleb:

1. Jsi zároveň GM, myslíš, že zvládneš časově zvládat funkce GM a NT trenéra? Mně osobně se zdálo, že Wixix se v poslední době NT věnoval méně než dříve, ale nevím, do jaké míry to bylo únavou z nezájmu komunity a do jaké míry novými povinnostmi v roli GM. Zároveň bych se Tě chtěl zeptat, jestli jsi schopen tyto 2 funkce striktně oddělovat a vyhnout se případnému střetu zájmu?
2. Proč ses rozhodl kandidovat v Čechách a ne na Slovensku? (Odpověď asi znám, ale přesto bych byl rád, aby si odpověděl i ostatním, protože nepředpokládám, že moc Čechů sleduje slovenské forum.
3. Představ si následující situaci: budeš jako český NT trenér úspěšný a budeš mít za 2 sezony chuť dále vést nějaký NT tým. Budeš cítit podobné šance, že budeš zvolený na Slovensku nebo v Čechách. Dáš přednost pokračování úspěšného působení v Čechách nebo dáš přednost domácímu NT?
4. Co se týče preferovaných taktik, můj názor je dostatečně známý, v útoku preferuji Push the Ball, protože tuhle taktiku považuji v 90% případů za nejúčinnější a nechávám i hráče trénovat tak, aby byli pro tuhle taktiku ideální. Navíc hráčům, kteří takto trénují, neroste tak rychle plat. Jaký trénink by si chtěl majitelům doporučovat Ty? V jakých případech si myslíš, že je vhodnější hrát Run and Gun nebo Look Inside než hrát univerzální Push the Ball?
5. Zmínil si handling, passing, driving. Jaké minimální hodnoty si představuješ u hráče, aby mohl v NT hrát centra?
6. Máme v reprezentaci pár hráčů (můžu je i jmenovat), kteří sice vlastnostmi patří k nejlepším, ale stabilně mívají problém s minutami (obvykle ze začátku hrávají 3x týdně 48 minut), jaký postup by si zvolil pro nominaci těchto hráčů?
7. Jakých postup by si obecně zvolil pro nominaci? Nominaci plné soupisky najednou na začátku sezony? Nebo nominaci 12 hráčů na první zápas a postupné doplňování dle potřeby?

This Post:
00
93428.8 in reply to 93428.7
Date: 6/2/2009 10:49:44 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
A ještě doplňující otázky:
- Jak si představuješ spolupráci s U21 trenérem? Jakým způsobem by ses podílel na skautingu a trénování hráčů? Tzn. kdo by byl zodpovedný za rozvoj hráčů, než přestanou být užitečnými pro U21 (týká se jen hráčů, kteří mají reálnou šanci proniknout do NT)?
- Jaké hráče z letošního draftu má podle tebe smysl sledovat z pohledu budoucího využití v NT? Nechci jména, mám na mysli minimální výši potenciálu a výši vlastností (podle postů, výšky nebo podle čeho budeš chtít, to nechám na Tobě).

This Post:
00
93428.9 in reply to 93428.7
Date: 6/2/2009 10:53:28 AM
Overall Posts Rated:
3737
Rád by som hneď v úvode poďakoval za otázky.

1. S týmto nevidím problém. Práve som skončil školu a času je dosť. Na nete viem byť kdekoľvek a kedykoľvek, vlastne som tu každú voľnú chvíľu. Takže časovo to nevidím na problém. A oddeliť funkcie? Tieto dve funkcie sa iba ťažko budú križovať, neviem o nijakej situácii, ktorá by mohla byť konfliktná. Ak ti nejaká napadá, uveď príklad:) Ale aj to nie je problém.

2. Dôvod prečo kandidujem v čechách je jednoduchý. Na Slovensku je (podľa mňa) ideálny kandidát, ktorý dobre pracuje aj s tímom aj s komunitou. Tu v čechách sa uvoľňuje miesto po wixovi a ja by som mu rád bol adekvátnou náhradou.

3. Ako iste vieš, na Slovensku to vyzerá tak, že Zajino o dve sezóny s NT končí. Ale už teraz je pár kandidátov, ktorý budú na túto funkciu pripravený, lebo už teraz úzko spolupracujú so zajinom. Hovorieva sa, že treba v najlepšom prestať, ale ja som nikdy nedbal na to čo sa hovorieva. Takže by som ostal v Čechách.

4. Krásu push the ball objavujem už aj v mojom tíme a to na to nemám práve ideálnych hráčov. čo sa týka tréningu, preferujem relatívnu vyrovnanosť. Hovorím relatívnu, pretože rýchlosť tréningu je tiež dôležitá a pri vyrovnaných skilloch ide tréning pomalšie. Zároveň si ale nemôžem dovoliť hráča, ktorého potenciál sa rýchlo naplní, pretože jeden, či dva jeho skilly sú na vysokej úrovni. Väčšina hráčov v NT už má svoj potenciál z väčšiny naplnený. V podstate sa čaká na hráčov z U21, ktorý majú vyšší potenciál a ktorí už majú naordinovaný tréning od teba :)
Hrať Jednostrannú taktiku ako LI, alebo R&G je dobré iba v prípade, že som si istý, že mi jeden útok bude stačiť a pokryjem útoky súpera. R&G je ešte dobé, ak by som chcel slabšiemu súperovi nastrieľať kopu bodov a nahnať skóre, nakoľko je to najrýchlešia taktika.

5. Myslíš hodnoty týchto troch skillov? AK áno, tak by som u centra vyžadoval hodnoty minimálne 6 u všetkých, prioritu by mali handling a driving.

6. Týmto problémom som sa už zaoberal a premýšľal som, že by som týchto hráčov "Podmienečne vylúčil". Záleží ale aj na tom, či za nich existuje adekvátna náhrada. Raz darmo, ak si nemôžem dovoliť hráča vynechať zo zostavy, tak si neporadím. Ak ale padne ich forma na nízku úroveň, radšej uprednostním slabšieho hráča namiesto silnejšieho. Asi ako každý. Samozrejme by možno bolo treba upraviť taktiku, ale to je už na širšiu debatu.

7. Nomináciu by som preferoval tú druhú možnosť. Prvých 12, doplnenie na 15 počas prvého týždňa, nech mám na výber z troch hráčov na každú pozíciu v prípade pohybov formy.

Snáď to postačuje, ak nie, sem s ďalšími pripomienkami :)

This Post:
00
93428.10 in reply to 93428.8
Date: 6/2/2009 11:07:04 AM
Overall Posts Rated:
3737
Spoluprácu si predstavujem na "normálnej" úrovni. Nevidím dôvod, prečo by nám nemala fungovať komunikácia. Pokiaľ viem, skauting máte rozbehnutý a do tohto procesu by som nerád vstupoval teraz, keď je rozbehnutý a teda by sa mohlo stať, že by sa robili nejaké veci dvojmo. Pri ďalšom drafte sa rád pripojím k procesu, nakoľko je to najdôležitejšia vec pre budúcnosť.

No, podľa postu, to je pekná blbosť, vieme, že post hráča je len pre začiatočníkov, striktne sa ním riadiť je samovražda.
Výška a potenciál sú dve dôležité veci. Ak má hráč nesprávnu výšku, tak jeho tréning nebude optimálne rýchly a pokiaľ bude mať hráč konkurenciu v uchádzaní sa o NT, tak sa tento rozdiel prejaví skôr ako dosiahne vek 21r. Potenciál... Potenciál 5 je už dánvo málo. čím viac tým lepšie. Pri nižšom potenciáli platí to isté ako pre výšku.
čo sa týka skillov, rád by som mal hráčov s všestranným zameraním, ale aj hráčov s vyššími obranami, pokiaľ by som sa rozhodol použiť jednostrannú taktiku. Samozrejmosťou sú stamina a free throws :)

This Post:
00
93428.11 in reply to 93428.9
Date: 6/2/2009 11:13:33 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
2 otázky jsem Ti tam připsal, ještě než si odpověděl, jsou v příspěvku mezi tím mým prvním a tvojí odpovědí na něj.

Co se týče toho konfliktu zájmu, určitě k němu může dojít. Např. v případě, kdy se Ti jako NT trenérovi nelíbí, že majitel dává reprezentanta na TL (a ukazuje tak vlastnosti konkurenci), pak lze majiteli "vyhrožovat" z pozice GM, že v případě přestupu mu budeš muset stejně strhnout peníze, protože považuješ přestup za předražený.

Obávám se, že u handling, driving, passing asi budeš muset trochu slevit, jinak nám moc podkošových hráčů v NT nezůstane. Zároveň to pro mojeho Banobreho znamená, že má do NT ještě hodně daleko (ale já s tím něco udělám).