BuzzerBeater Forums

BB Hellas > U21 National Team Debate Thread

U21 National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
44
199877.10 in reply to 199877.2
Date: 11/2/2011 10:21:37 AM
Overall Posts Rated:
5050
Φίλε sarithin αν και δεν σε γνωρίζω μπορώ να πω ότι οι απόψεις μας συμβαδίζουν πλήρως. Συμφωνώ με αυτά που προαναφέρεις και τα οποία θα έπρεπε να έχουν γίνει από καιρό. Όμως κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Βασικό στοιχείο όμως για να δουλέψει αυτό το σχέδιο, είναι η παραμονή του mamuwalde στην ανδρών για αρκετές ακόμη σεζόν, αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα. Όπως κι εσένα δεν τον ξέρω τον άνθρωπο και δεν ξέρω τι προθέσεις έχει. Καλό θα ήταν να τοποθετηθεί για να ξέρουμε κι εμείς πως θα πορευθούμε.
Τώρα το γεγονός ότι η U21 δεν θα είναι ανταγωνιστική με τέτοιο πλάνο, το γνωρίζουμε και εγώ προσωπικά είμαι διατεθειμένος να το επωμιστώ, εάν και εφόσον βγει ο συνδυασμός μας. Το να πάρει η αντρών, κάποια στιγμή, έναν τίτλο το θεωρώ πολύ πιο σημαντικό. Αν και αυτό είναι δύσκολο καθώς είμαστε και μία κατηγορία μείον. Φανταστείτε ότι οι Ιταλοί δουλεύουν περί τους 3.000 παίκτες από 18 - 21, μέχρι να βγάλουν το τελικό τους ρόστερ...

This Post:
00
199877.13 in reply to 199877.12
Date: 11/3/2011 3:05:32 AM
Overall Posts Rated:
2626
Σε άρεσαν αυτά που μας είπες και είπες να κάνεις 2 ίδιες ποστιές για να φαίνονται καλύτερα;

From: Thor
This Post:
22
199877.14 in reply to 199877.12
Date: 11/3/2011 4:38:20 AM
Overall Posts Rated:
291291
Καλημέρα,

θα ήθελα να διαφωνήσω με την αλλαγή του τρόπου δουλειάς της Εθνικής νέων.
Η Εθνική Ελλάδος ΔΕΝ πρόκειται να καταφέρει ποτέ να γίνει ανταγωνιστική σε πραγματικά μεγάλο επίπεδο.
Η δουλειά που γίνεται σε άλλες χώρες γίνεται πολύ μεθοδικά και για πολλές σαιζόν, με πολλές φάρμες.

Προσωπικά θα ήθελα να βλέπω οποιαδήποτε εθνική να είναι ανταγωνιστική.
στην εθνική νέων είναι πιο εύκολο να δούμε αποτελέσματα γιατι η πρόοδος των παικτών γίνεται μόνο σε διάστημα 3 αγωνιστικών σαιζόν, άρα πιο εύκολο να παραμείνουν οι χρήστες/φάρμες ενδιαφερόμενοι στο να προπονούν τους παίκτες.
άλλωστε όταν οι παίκτες φτάνουν να ετοιμάζονται για την μεγάλη εθνική οι μισθοί τους εκτοξεύονται και είναι οικονομικά ασύμφορο για μια φυσιολογική ομάδα να διατηρήσει τέτοιους παίκτες στο ρόστερ της εκτός αν είναι φάρμα και έχει την πολυτέλεια να πουλάει που και που παίκτες ώστε να τονώνεται οικονομικά.

άρα αυτό που προτείνετε είναι η δημιουργία μιας σειράς απο φάρμες προκειμένου σε 5-6 σαιζόν (που πολλοί μπορεί να μην παίζουμε πια το παιχνίδι ή να έχουμε χρεωκοπήσει σαν κράτος...) να κάνουμε μια αξιοπρεπέστατη πορεία σαν μεγάλη εθνική...
χρήστες που ασχολούνται με την εθνική νέων τείνουν να ασχολούνται πιο πολύ με το παιχνίδι, είναι πιο ενεργοί χρήστες του φόρουμ και τα όποια οικονομικα οφέλη που έχουν τους δίνουν περισσότερο κίνητρο να συνεχίσουν να ασχολούνται με το παιχνίδι. άλλωστε μπορούν να δούν σε 3 σαιζόν τα αποτελέσματα της προπόνησης με το να έχουν έναν παίκτη τους στην εθνική.
ενώ για την εθνική ανδρών μπορεί να ασχολούνται πολλές σαιζόν, να αναγκαστουν να πουλήσουν τον παίκτη τους σε κάποια ομάδα που θα μπορεί να τον αντέξει οικονομικά ώστε κάποια στιγμή και ίσως να τον δουν στην εθνική...

σαν τελικό σχόλιο...αν θέλουμε δυνατή Εθνική ανδρών χρειαζόμαστε φάρμες. αν θέλουμε πιο ενεργή κοινότητα, περισσότερους χρήστες να ασχολούνται με την προπόνηση παικτών θέλουμε δυνατή και ανταγωνιστική εθνική νέων όπου τα αποτελέσματα είναι άμεσα.

From: geopal

To: Thor
This Post:
44
199877.15 in reply to 199877.14
Date: 11/3/2011 7:42:44 AM
Overall Posts Rated:
5050
Καλημέρα φίλε Thor, εγώ θα σου πω τα εξής:
1ον Η Εθνική Ελλάδας μπορεί να γίνει ανταγωνιστική. Όπως το κάνουν οι άλλοι έτσι μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς. Δεν θα καθήσω να το αναλύσω τώρα, αλλά πίστεψέ με μπορούμε. Η δυσκολία έγκειται στο ότι χρειάζεται συνεργασία, σταθερότητα, επιμονή και υπομονή από πολλούς ανθρώπους, για μεγάλο χρονικό διάστημα.
2ον Η εθνική νέων είναι πολύ πιο δύσκολο να πρωταγωνιστήσει, γιατί αυτό που πάμε να κάνουμε εμείς τώρα, άλλοι το κάνουν χρόνια. Οι δικοί μας 21άρηδες, εάν και εφόσον φτάσουν ποτέ στα δύσκολα, θα έχουν να αντιμετωπίσουν γεμάτους παίκτες, με καλή προοπτική, που έχουν γυμναστεί από 7άρηδες προπονητές και θα είναι ούτως ή άλλως πολύ πιο μπροστά.
3ον Έτσι όπως έχει εξελιχτεί το παιχνίδι πίστεψέ με δεν υπάρχει εθνική χωρίς φάρμες (μιλάω για όλα τα κράτη). Θα ήταν χαζό εμείς να παριστάνουμε τους αγίους. Εθνική χωρίς φάρμες δεν πάει μπροστά, είτε με το πλάνο που σκεφτόμαστε να εφαρμόσουμε εμείς, είτε με οτιδήποτε άλλο.
4ον Εξέφρασες μια γκρίνια για τα οικονομικά και για το κίνητρο της ενασχόλησης με το παιχνίδι. Με το να προπονείς έναν παίκτη για την εθνική έχεις και τα δύο. Βελτιώνεις τον παίκτη σου καθώς και άλλους, αν πάρεις σημαιούλα έχεις τα γνωστά σε όλους μας οφέλη, και εάν πλέον δεν μπορείς να υποστείς τον μισθό, συνεννοείσαι με τον κόουτς και τον πουλάς. Που βλέπεις το πρόβλημα;
Για να συνοψίσω λοιπόν κι εγώ, πιστεύω ότι η εθνική με τους σωστούς ανθρώπους στο τιμόνι και με μακροχρόνια συνεργασία, μπορεί να βγει ακόμα και παγκόσμια πρωταθλήτρια. Είναι απλώς θέμα βούλησης.
Ευχαριστώ :-)

From: Thor

This Post:
11
199877.17 in reply to 199877.15
Date: 11/3/2011 8:52:24 AM
Overall Posts Rated:
291291
καλό μεσημέρι πλέον,

Καλημέρα φίλε Thor, εγώ θα σου πω τα εξής:
1ον Η Εθνική Ελλάδας μπορεί να γίνει ανταγωνιστική. Όπως το κάνουν οι άλλοι έτσι μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς. Δεν θα καθήσω να το αναλύσω τώρα, αλλά πίστεψέ με μπορούμε. Η δυσκολία έγκειται στο ότι χρειάζεται συνεργασία, σταθερότητα, επιμονή και υπομονή από πολλούς ανθρώπους, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συμφωνώ, αλλα αυτό δεν χρειάζεται να γίνει με το να απαξιωθεί η μικρή εθνική. Γιατί να μην παραμένει ανταγωνιστική η μικρή εθνική, ενώ θα υπάρχει και μια λίστα παικτών που θα προετοιμάζονται για την μεγάλη εθνική??

2ον Η εθνική νέων είναι πολύ πιο δύσκολο να πρωταγωνιστήσει, γιατί αυτό που πάμε να κάνουμε εμείς τώρα, άλλοι το κάνουν χρόνια. Οι δικοί μας 21άρηδες, εάν και εφόσον φτάσουν ποτέ στα δύσκολα, θα έχουν να αντιμετωπίσουν γεμάτους παίκτες, με καλή προοπτική, που έχουν γυμναστεί από 7άρηδες προπονητές και θα είναι ούτως ή άλλως πολύ πιο μπροστά.

Διαφωνώ ακριβώς για τον λόγο που έγραψες. αν πιστεύεις ότι οι δικοί μας 21 χρονοι σε μόλις 3 σαιζόν θα είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουν τους αντίστοιχους 21χρονους...φαντάσου τους αντίστοιχους 26χρονους και βάλε... με τόσες σαιζόν προπονήσεων. θυμήσου πόσοι παίκτες με μισθούς πάνω απο 150χιλιάδων βγαίνουν προς πώληση και κανένας έλληνας manager δεν μπορεί να τους αγοράσει και να συνεχίσει την προπόνηση. αυτό στις μεγάλες ξένες χώρες δεν υπάρχει πρόβλημα.Για αυτό επιμένω ότι η εθνική νέων μπορεί να γίνει ανταγωνιστική γιατί σε 3 σαιζόν ΔΕΝ μπορούν να εξελιχθούν οι παίκτες με απίστευτη διαφορά όπως με παίκτες 26+....

3ον Έτσι όπως έχει εξελιχτεί το παιχνίδι πίστεψέ με δεν υπάρχει εθνική χωρίς φάρμες (μιλάω για όλα τα κράτη). Θα ήταν χαζό εμείς να παριστάνουμε τους αγίους. Εθνική χωρίς φάρμες δεν πάει μπροστά, είτε με το πλάνο που σκεφτόμαστε να εφαρμόσουμε εμείς, είτε με οτιδήποτε άλλο.

συμφωνώ και σε αυτό, φάρμες και άγιος ο Θεός...αλλά γιατί πρέπει να βάζουμε τους παίκτες απο τις φάρμες στην U21?? το οικονομικό όφελος είναι απειροελάχιστο, και γιατί να βάζουμε πχ 4άρια που τις πρώτες 2 σαιζόν προπονήσεων προπονούν τα πιο οικονομικά εξωτερικά skills.?? να κάνουν τι???ας τους έχουν κρυφά οι φάρμες και όταν είναι έτοιμοι να σκάνε μύτη....

4ον Εξέφρασες μια γκρίνια για τα οικονομικά και για το κίνητρο της ενασχόλησης με το παιχνίδι. Με το να προπονείς έναν παίκτη για την εθνική έχεις και τα δύο. Βελτιώνεις τον παίκτη σου καθώς και άλλους, αν πάρεις σημαιούλα έχεις τα γνωστά σε όλους μας οφέλη, και εάν πλέον δεν μπορείς να υποστείς τον μισθό, συνεννοείσαι με τον κόουτς και τον πουλάς. Που βλέπεις το πρόβλημα;

όχι παρεξήγησες τα λεγόμενα μου, συγνώμη αν ακούστηκε έτσι... τα οικονομικά οφέλη πίστεψε με είναι ελάχιστα...και όταν δυστυχώς φτάσει το πληρωμα του χρόνου να μην μπορείς να αντέξεις τον παίκτη σου οικονομικά...τον πουλάς βέβαια αλλα συνήθως καταλήγει σε λάθος χέρια...για την συμμετοχή απλώς είπα ότι όσοι βλέπουν παίκτες τους μέσα σε 3 χρόνια στην εθνική βλέπουν την ανταμοιβή στους κόπους τους, και έτσι μπορεί να κάτσουν και να φτιάξουν και αυτοί μια φάρμα...

Για να συνοψίσω λοιπόν κι εγώ, πιστεύω ότι η εθνική με τους σωστούς ανθρώπους στο τιμόνι και με μακροχρόνια συνεργασία, μπορεί να βγει ακόμα και παγκόσμια πρωταθλήτρια. Είναι απλώς θέμα βούλησης.
Ευχαριστώ :-)

χωρίς παρεξήγηση....ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα...και μην μου πεί κανείς για το ΕURO2004... εδώ είναι buzzerbeater...
ένα μικρό παράδειγμα...τα κατσικάκια ΔΕΝ μπορούν να πάρουν πρωτάθλημα ΠΟΤΕ στην Α1 γιατί όσο και αν βελτιώνονται το ίδιο θα βελτιώνονται και ομάδες με που είναι σε ανώτερο επίπεδο.... εκτός και αν όλη η Α1 ενωθεί και συμπράξει να τους
αφήσουν να το πάρουν....:)))))
μπορούν όμως να φτιάξουν καλύτερους 21 χρονους....

για να καταλήξω...ρεαλιστικό σενάριο ΑΝ θέλουμε σώνει και καλά την Ελλαδίτσα κάπου να πρωταγωνιστεί...να στοχεύουμε σε 3 ετή προπόνηση και επιτυχίες με την U21 ΚΑΙ παράλληλα με φάρμες να φτάσουμε όπου μ

From: pazinok

To: Thor
This Post:
00
199877.19 in reply to 199877.17
Date: 11/3/2011 10:00:24 AM
Overall Posts Rated:
335335
θορ..να ξερεις οτι αυτο που ειπες για τα κατσικακια με πληγωσε..
Νικο μην τους ακους..εγω πιστευω σε εσενα και την ομαδα σου..
(Νικο εισαι δασκαλος,καντους ενα μαθημα..φερε μας το κυπελλο μαζι με το πρωταθλημα)

Λοιπον για να μην μετακινηθει το ποστ μου οχι τιποτα αλλο..ας που και εγω 2 λογια την ΝΕΩΝ..

*Οταν εισαι ΝΕΟΣ οδηγος,βαζεις το γνωστο ταμπελακι στο αμαξι σου για ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ..
*Οταν εισαι ΝΕΟΣ στην σουλεια σου παλι ολοι ΣΕ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ μεχρι να παρεις το κολλαει..
*Οταν εισαι ΝΕΟΣ στο φανταριλικι παλι ολοι ασχολουνται ΜΑΖΙ ΣΟΥ (σποντα αυτο για καποιον εδω μεσα :P) ..και εσυ ανυπομωνεις μεχρι να γινεις παλιος..
ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ?
Ας μην ειμαστε στα 2 ακρα..ας εχει η υ-21 εναν ροστερ με 25 παικτες..ας εχει 17 mvp και ανω 18αριδες για προετοιμασια στην μεγαλη κτλ κτλ.και ας εχει και 8 21χρονους οι οποιοι θα βγαζουν το φιδι απο την τρυπα στους αγωνες..
(Αν δεν κανω λαθος ολοι οι μανατζερς θα εχουν ενα κινητρο και λιγο οικονομικη βοηθεια)

κατι τελευταιο..
το δυσκολο δεν ειναι να γινουν οι προπονησεις σωστα..το δυσκολο ειναι να επικοινωνησεις σωστα με τους μανατζερς των παικτων..μανατζερς σε μικρες κυριως κατηγοριες δεν ασχολουνται με το φορουμ,δεν απαντανε σε προσωπικα μνμ κλ..
οποτε ειναι μακραν το πιο δυσκολο πραγμα στο μπαζερ να φτιαξεις παικτες για την μεγαλη εθνικη ..

και τωρα μια ερωτηση..
ο κολλητος μου εχει αυτον τον παικτη (22761993) ..ειναι για την Νεων αυτος??μα αφου δεν μπορει να φτασει σε επιπεδο μεγαλης εθνικης..αυτος ισως πρεπει να το γυρησει σε σμαλλ αν θελει να παιξει σε μεγαλο επιπεδο..
και αυτος ο φιλος μου ειναι χαρακτηριστηκο μανατζερ που δεν κοιταει φορουμ,δεν το νοιαζει η εθνικη δεν δεν δεν..παρα μονο η ομαδα του..
αλλα ας πουμε και εγω..προτιμω να κανω προπονηση για την ομαδα μου παρα για την εθνικη μου..
ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΝΕΩΝ..εκει καταλειγω και φευγω..

This Post:
00
199877.20 in reply to 199877.19
Date: 11/3/2011 10:04:31 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Καλησπέρα σε όλους,

Μπράβο σε όλα τα παιδιά! Πράγματι ωραία κουβέντα.

Νομίζω ότι η ύπαρξη, λειτουργιά και ο ρόλος ομάδων-φαρμών έχει μπει στην κουβέντα μας με κάπως μη ρεαλιστικό τρόπο.

Εάν κανείς κοιτάξει προσεχτικά τις καταστάσεις των διεθνών μας θα βγάλει εύκολα το συμπέρασμα ότι απλά στην Ελλάδα δεν έχουμε ούτε πολλές ούτε τόσο ισχυρές φάρμες!

Οι φάρμες κάνουν την δουλειά τους. Έχω την άποψη ότι παίχτης φάρμας ποτέ δεν θα έπρεπε να καλείται στη u-21 στερώντας από κάποιον ´κανονικό´ χρήστη την θέση!
Άρα δεν βλέπω πως οι φάρμες εμπλέκονται με την u-21.

Εγώ εξ´ αρχής είχα το παρακάτω ερώτημα που θα το θέσω ξανά με ένα παράδειγμα.

Έστω παίχτης με άθροισμα skill X και μέτρια προοπτική που δεν θα του επιτρέψει ποτέ να φτάσει στην μεγάλη εθνική.

Έστω πάλι παίχτης με ίδια τα πάντα αλλά άθροισμα skill X-5, αλλά με προοπτική να μπορεί να παίξει στην μεγάλη εθνική.

Θέλω απλά να γνωρίζω ποιον θα καλέσει ο νέος manager της u-21

Τέλος να συμφωνήσω απόλυτα με τον Mamu ότι οι απαιτούμενοι μισθοί για την ´μεγάλη´ εθνική δεν είναι τόσο μεγάλοι όσο συνήθως φαντάζονται τα πιο πολλά παιδιά:)

Υ.Γ Μπράβο ξανά στα παιδιά που μπήκαν ήδη στην κουβέντα! Οι υπόλοιποι υποψήφιοι;

Last edited by GM-sarithin at 11/3/2011 10:12:40 AM

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
Advertisement