posto vidim da i mnoge druge interesuje ova taktika, tj nacin na koji smo igrali sinoc, evo pojasnicu:
Predugo sam u ovoj prici i jako dobro znam koji su skilovi Portugalaca, koji nas po ko zna koji put odvaljuju (poslednji put pre dve sezone isto kod njih kuci, iako smo odigrali regularnu taktiku i opet im zatvorili napad), i jedina rupa koja postoji u njihovom timu, prema ovonedeljnoj formi se nalazi: a) pf napasti spolja (nemamo nijednog centra ili krilnog centra koji to moze), b) bolje napasti sf-a unutra nego spolja, C) ne napadati pg i sg spolja(nemamo pleja za to), pa se nametne sledece:
1. resenje: napad spolja ----> probijamo ga na sg i mozemo da probijemo bekom sa pozicije 3, ali smo suplji u odbrani MNOGO.
2) klasican napad ---> osim beka i mozda tarabe nema ko drugi da da kos
3) napad unutra ----> vec isprobano, poklopili nas + nemamo u formi nijednog centra sa skilovima za LI osim Duleta.
Dakle, ostaje taktika velikog ceskog menadzera, sa rotacijom i gadjanjem slabih tacaka u njihovoj odbrani.
Odluka je bila sledeca: Udarna igla ce nam biti Sparovic koji bi ukoliko ne bude udela engina mogao da odvali njihovog Pf-a izvlacenjem van reketa za sutebe (2 i 3P). Desi se to da decko sutne 8 puta za 30 i kusur minuta, dok njegova zamena, isto bek slicnih skilova, sutne duplo vise i bude jedini igrac u nasem timu koji je igrao odlicno. Dakle teorija je dokazala ispravnost, dok je praksa oborila utakmicu.
Druga stvar je bila napasti beka i krilo jakim unutrasnjim igracima i iskoristiti njihov nedostatak unutrasnje odbrane... Mlina odradio solidno, Brkljac nikako!
Zbog odbrane sa 3 jaka defanzivna unutrasnja igraca nismo mogli da izbegnemo igranje Brkljaca, odnosno tarabe, jer nam i dalje u reprezentaciji fali vrhunski bek sa unutrasnjom odbranom bar 10 i skokom 10, koji bi nam omogucio odbranu a otvorio napad spolja...
Plej koji je trebao a bude kreator igre i asistent je zakazao, dok je centar prosao kako je prosao (a to su nam je u ovom trenutku najbolji...)
nadam se da sam pojasnio svoju odluku, ukoliko i dalje ima pitanja...Tu sam...
Pozdrav