BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Τακτικογνωσία

Τακτικογνωσία

Set priority
Show messages by
From: Kon

This Post:
00
211473.10 in reply to 211473.1
Date: 2/26/2012 3:17:55 AM
L e g e n d
III.14
Overall Posts Rated:
191191
Συγχαρητήρια στον sarithin για την έμπνευση που είχε να ανοίξει ένα τέτοιο νήμα. Αυτό που έλειπε χωρίς να σπαμάρουμε προσπαθώντας να απαντήσουμε, σε λάθος νήματα. Επιπλέον θα βοηθήσει και όσους δεν είναι συνδρομητές και δεν μπορούν να συμμετέχουν σε ομοσπονδίες όπου γίνονται αντίστοιχες συζητήσεις.
Συγχαρητήρια και πάλι!

From: Kon

This Post:
00
211473.11 in reply to 211473.2
Date: 2/26/2012 4:23:27 AM
L e g e n d
III.14
Overall Posts Rated:
191191
Γειά χαρά κι από μένα,
όντως η 3-2 δεν βοήθησε την κατάσταση, καθώς ο αντίπαλος δεν έπαιξε περιφερειακά, όπως προφανώς υπολόγιζες. Πέρασαν 17 ασίστ απ' τους βασικούς 1-2-3 του αντιπάλου σου, ενώ τα τεσσαροπεντάρια παίξανε πιο ελεύθερα. Ωστόσο το ματς το έχασες από το τριάρι. Αν στη θέση 3 είχες ολοκληρωμένο τριάρι δεν θα έχανες ακόμα κι έτσι. Βεβαίως απ' ότι είδα δεν πρέπει να διαθέτεις κλασσικό τριάρι (διόρθωσέ με αν έχω λάθος), οπότε το στήσιμο ήταν μονόδρομος.
Τώρα να κέρδιζες με μαν του μαν, με αυτό το στήσιμο, πάλι δύσκολο το βλέπω. Λογικά θα περνάγανε ακόμη περισσότερες ασίστ,ίσως όμως να δυσκόλευες περισσότερο το τριάρι, καθώς θα περιόριζες καλύτερα τα μπασίματά του. Απ' την άλλη, σίγουρα θα είχες καλύτερη λειτουργία στην αντιμετώπιση των αντιπάλων ψηλών. Δεν ξέρω...

Last edited by Kon at 2/26/2012 4:27:37 AM

From: tzilardino

To: Kon
This Post:
00
211473.12 in reply to 211473.11
Date: 2/26/2012 5:10:24 AM
Overall Posts Rated:
302302
στο θεμα του τριαριου εχω πιο περιφερειακο 3αρι και λογικα το παιδι πιο εσωτερικο...οποτε η αντιμετωπιση του ειναι δυσκολη...

απο εκει και περα το θεμα επιθεσης αμυνας που επελεξα εγινε κατα λαθος...οποτε προσπαθω να βγαλω κατι απο αυτο αφου την εκανα την βλακεια.

και με 3-2 η ομαδα η ομαδα τα ριμπαουντ τα πηρε...οπως και τα οποια λιγα περιμετρικα σουτ...εκει που εγινε το κακο ηταν με τον σεντερ θεωρω που τον καναμε jordan...οπως και με το 3αρι οπως ειπες...αφου μολις περνουσε την μπαλα μεσα ο pg του ηταν καλαθι γιατι η μπασκετα ηταν αδεια

αντοχες δεν εχω και τουμπανα αλλα νορμαλ 7-8 σχεδον ολοι οι παικτες...

το θεμα του αναπληρωματικου δεν μπορω να το εξηγησω στο σεντερ αφου ετρωγε τα καλαθια το ενα πισω απο το αλλο ή εκανε φαουλ ενω εχει την ιδια αμυνα με τον βασικο...λογικα θα φταιει η πολυ καλη δουλεια που εκαναν στις πασες οι κοντοι του

This Post:
22
211473.13 in reply to 211473.1
Date: 2/26/2012 5:14:35 AM
ΠΑΟΚ ΚΑΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ
IV.6
Overall Posts Rated:
663663
το νημα που ανοιξες απο την πλευρα μου το βρισκω παρα πολυ ενδιαφερων και θα βοηθησει πολλους μανατζερ αρκει να γινει με το σωστο τροπο ...πχ βλεπω οτι μιλατε για αμυνες και αντιστοιχα επιθεσεις και πως δουλευουν, αλλα κατα την γνωμη μου υπαρχει μια ειδοποιος διαφορα ....

δεν μπορειτε να κανετε αναλυσει σε συστηματα ομαδων που παιζουν δευτερη κατηγορια και να αποτελουν παραδειγματα για ομαδες που παιζουν iv και v !!!!! ειναι διαφορετικα πραγματα πιστευω

τουλαχιστον μπορειτε να κανεται αναλυσεις σε συστηματα υπογραμμιζοντας καποια στοιχεια ...πχ 3-2 δουλευει καλα εφοσον οι παιχτες σου εχουν 13 περιμετρικη 9 εσωτερικη και οι αντιπαλοι αμυντικοι δεν εχουν καλο μπασιμο και πασα και και και και ....

δηλαδη με εναν τροπο ωστε ο καθε μανατζερ να μπορει να συγκρινει και να βγαλει συμπερασματα για την κατηγορια που παιζει ...

ετσι θα μπουν ενεργοποιηθουν και πιο πολυ μανατζερ και θα γινει πιο ενδιαφερον το υπαρχον νημα !

This Post:
00
211473.14 in reply to 211473.13
Date: 2/26/2012 5:22:43 AM
Overall Posts Rated:
11571157
δεν μπορειτε να κανετε αναλυσει σε συστηματα ομαδων που παιζουν δευτερη κατηγορια και να αποτελουν παραδειγματα για ομαδες που παιζουν iv και v !!!!! ειναι διαφορετικα πραγματα πιστευω

Έχεις 100% δίκιο σε αυτό!
Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά των συστημάτων που είναι ίδια σε κάθε κατηγορία γιατί σχετίζονται με την G.E (δομικά χαρακτηριστικά)
Αλλά η πλειοψηφία των χαρακτηριστικών εξαρτάται από την ποιότητα των παιχτών άρα και την κατηγορία.

Από την μεριά μου θα προσπαθήσω να παρουσιάζω τρόπους σκέψης και ανάλυσης που να είναι ανεξάρτητοι από την κατηγορία (όποτε μπορώ) αλλιώς θα αναφέρω ρητά το επίπεδο των ομάδων που αναφέρομαι.

Άριστη παρατήρηση,....ευχαριστώ πολύ

Last edited by GM-sarithin at 2/26/2012 5:23:20 AM

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
This Post:
00
211473.16 in reply to 211473.15
Date: 2/26/2012 5:44:18 AM
Overall Posts Rated:
303303
ΣΠΑΜ- ΣΠΑΜ- ΣΠΑΜ

ΕΣΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ !!!!
Τα εκτελεστικα αποσπασματα δεν ομιλουν ... ου ου ου

This Post:
00
211473.17 in reply to 211473.16
Date: 2/26/2012 5:53:40 AM
Kapital B.C.
III.7
Overall Posts Rated:
9595
Θα ηθελα να μου εξηγηση τι εννοει o giorgio27 οταν λεει οτι η ζωνη 3-2 ανταποκρινεται αρκετα καλα στο κοιτα μεσα.Εγω θεωρουσα οτι το 3-2 ειναι για να αντιμετωπισουμε ομαδες που παιζουν περιφεριακα.

This Post:
00
211473.18 in reply to 211473.15
Date: 2/26/2012 5:59:29 AM
Overall Posts Rated:
5050
Τακτικές! Αγαπημένο κομμάτι του παιχνιδιού και 3-2 αγαπημένη άμυνα κόντρα σε ομάδες που προτίστως οι περιφεριακοί τους υστερούν σε πάσα. Όσο καλός και είναι να είναι ο ψηλός, αν δεν τροφοδοτηθεί επαρκώς κινήται σε ρηχά νερά και αρκείται σε μεγάλο βαθμό σε επιθέσεις απο επιθετικά ριμπάουντς που είναι και η "τρύπα" της 3-2.
Επίσης σημαντικό ρόλο στην 3-2 παίζει το 3αρι που αποτελεί και τον συνδετικό κρίκο στις 2 γραμμές, γνώμη μου πάντα... :)

From: Green
This Post:
00
211473.19 in reply to 211473.18
Date: 2/26/2012 1:15:33 PM
Overall Posts Rated:
88
egw exw mia allh aporia isws eprepe n thn postarw allou!an borei as m apdhsei kapoios omws ...h eswterikh epikwntrwsh telika p dinei megaluterh vash gt exw diavasei polla...enantia s poia susthmata einai pio aodotikh ?

This Post:
00
211473.20 in reply to 211473.12
Date: 2/28/2012 10:23:08 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Το αρχικό σου ερώτημα ήταν εάν είχες παίξει MtM στο παρακάτω παιχνίδι (42842440) θα τα είχες πάει καλύτερα (ή ακόμη και να κέρδιζες) σε σχέση με την επιλογή της 3-2 άμυνας.

Η γνώμη μου είναι ότι θα τα είχες πάει πολύ καλύτερα.

Για αρχή ας δούμε πως τα πήγε η άμυνά σου (3-2) εναντίον της επίθεσής του (L.P).
Δέχτηκες 95 πόντους σε 98 κατοχές (80 σουτ, 8 από τις βολές και 10 λάθοι)

Οι 0.969 πόντοι / κατοχή είναι τραγική αμυντική επίδοση που σπανιότατα συναντάμε σε ανταγωνιστικά παιχνίδια αυτού του επιπέδου!
Θα έλεγα ότι υπερβολικά δύσκολα ο αντίπαλος σου θα είχε την ίδια επίδοση εναντίον (του χωρίς ρίσκο MtM).
Ανάλογες επιδόσεις (0,969) έχουμε πιο συχνά στις εθνικές ομάδες, σε πολύ top ομάδες, στο F.C.P και σε κακοστημένες ζώνες (πιο συχνά στην 2-3)

Αυτό που θέλω να σχολιάσω εγώ ιδιαίτερα είναι το γιατί απέτυχε η 3-2 (ακόμη και εάν δεν ρωτάς ακριβώς αυτό).

Τόσο το L.I όσο και το L.P αποδίδουν καλύτερα όταν τα p.p.100 των παιχτών είναι ´κλιμακωτά´.
Δηλαδή όταν το μικρότερο p.p.100 στην ομάδα το έχει ο P.G μετά ο S.G ακολούθως ο S.F και τέλος οι (P.F και C)

Μία ζώνη 3-2 χτυπάει τα εσωτερικά συστήματα με τους εξής βασικούς δύο τρόπους:

α) Πιέζει τους αντίπαλους guard (οπότε πέφτουν τα p.p.100 τους σε σχέση με το MtM) και περιορίζεται η ικανότητα κυκλοφορίας της μπάλας. Οι ψηλοί βέβαια κάνουν πάρτι (αύξηση στα p.p.100) αλλά ελπίζουμε να ´μεταφέρουμε´ επιθέσεις που κανονικά αναλογούσαν σε αυτούς στα guard.

β) Να διαταράξουμε όσο πιο σημαντικά γίνεται την ´κλίμακα´ στα p.p.100 που ανέφερα πριν. Στην πράξη να ´παγιδεύσουμε´ το αντίπαλο δυάρι ή τριάρη ώστε να πέσουν τα p.p.100 κάτω από του P.G!

Προφανώς δεν πέτυχες κανένα από τα δύο έντονα οπότε εισέπραξες μόνο τα κακά της ζώνης.
Η αισθησή μου είναι ότι η παραπάνω διάθεση που έδωσες μέτρησε πάρα πολύ. Σε αυτό ήσουν φανερά τυχερός (π.χ Reb).
Με τέτοια ´καλή´ συμπεριφορά της παραπάνω διάθεσης σου έχω την εντύπωση ότι οι 7 πόντοι διαφοράς θα καλύπτοταν από το MtM.

Βέβαια με την ίδια διάθεση μάλλον θα έχανες σε κάθε περίπτωση.

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
Advertisement