BuzzerBeater Forums

BB Slovensko > Cez lupu - alebo rozhovory s manazermi

Cez lupu - alebo rozhovory s manazermi

Set priority
Show messages by
From: razor
This Post:
44
223575.10 in reply to 223575.9
Date: 9/20/2012 11:52:53 AM
Overall Posts Rated:
284284
S kým bude robiť RazoR ďalšie interview? Možno aj táto otázka prefrčala Vašimi hlavami od minulého štvrtka až dodnes. Odpoveď na túto otázku Vám dnes dáva už 7. pokračovanie pravidelnej týždennej rubriky Cez lupu. Predstavujem Vám tak siedmeho respondenta, ktorým je manažér Eazy-E.(58504)

1. Na úvod by si sa nám mohol stručne predstaviť.
Volám sa Rado, mám 20 rokov, som z Bratislavy, ako sa dá vyčítať aj z názvu môjho tímu, Nets podľa obľúbeného tímu NBA New Jersey/Brooklyn Nets. Študujem na právnickej fakulte UK, kde momentálne nastupujem do druhého ročníka. Čo sa týka môjho nicku, tak ten je inšpirovaný americkým zosnulým rapperom menom Eazy-E, ktorého som si v mladosti vždy rád vypočul.

2. Kedy si začal hrať BB?
Bolo to na začiatku 5. sezóny.

3. Už si tu teda dosť dlhý čas. Čo ťa ešte núti k tomu aby si na BB nezanevrel?
Prakticky už je to len snaha vytrénovať Bubáka(12727031) a Jaša(15095717) na úroveň, na ktorej by dokázali byť pre repre platnými hráčmi. S Bubákom sa mi to už viac-menej podarilo, čiže sa posnažím, aby to dopadlo podobne aj s druhým menovaným. A z klubového hľadiska je to samozrejme víťazstvo v extralige, čo sa mi však v posledných sezónach nepodarilo naplniť, hlavne kvôli tomu, že som sa viac sústreďoval na tréning hráčov a na národný pohár na úkor výsledkov v lige a bez "výhody domácej palubovky" sa v play-off ťažko víťazí. Každopádne sa ešte nevzdávam a ak na to bude príležitosť, vždy sa o titul rád pobijem

4. Titul si teda ešte nevyhral, čo je tvojím najváčším úspechom?
Zrejme ním bude víťazstvo v pohári v sezóne 18 a vytrénovanie Bubáka pre potreby trénera NT.

5. Logicky mi z toho vychádza, že Boris je najlepším hráčom v histórii tvojho klubu. Alebo sa mýlim?
Máš pravdu, asi to tak bude. Keď som ho kupoval do tímu na konci sezóny ako 21-ročného, od tej doby u mňa urobil okolo 40 outside skokov a aj niekoľko dôležitých inside skokov, čiže ho považujem za takého môjho polovičného odchovanca a pravdepodobne aj za hlavného lídra tímu. Na koho však nesmiem zabudnúť, je určite aj Rudolf Závracký(6065984), ktorý má odohratých okolo 30 repre zápasov za výbery U21 a seniorov a ako môj výber č.1 v prvom drafte v sezóne 5, to so mnou ťahá od začiatku až doteraz a je dá sa povedať takou stálicou a najväčšou legendou tímu.

6. Prejdime k NT. Ako vidíš ty, ako v podstate vzdialenejší človek od NT šance tohto tímu na ME?
Možno som vzdialenejší človek od NT vzhľadom od toho, že sa nepodielam na vedení samotného tímu, respektíve sa moc často nezapájam do diskusií na externom fóre, alebo nie som členom slovenského Scout tímu, dianie okolo NT však sledujem neustále, hlavne z dôvodu, že mám v samotnom tíme dvoch reprezentantov, ale aj z dôvodu, že práca trénerov a komunity okolo oboch NT sa za posledné sezóny veľmi zlepšila a aj vďaka výborným výsledkom veľmi zatraktívnila. Čo sa týka seniorskej repre, tak sa dá povedať, že sme sa po 20 sezónach fungovania hry dostali na špicu rankingu a to je v porovnaní s krajinami s veľkou manažérskou základňou ako Čína(1800), Španielsko(3800), Taliansko(3950), Francúzsko(2700),Poľsko(3200), USA(2700) atď. menší zázrak. Ikeď možno ani nie zázrak, ako skôr dobre rozbehnutý systém tréningu a pomáhania si navzájom s tréningom hráčov, kde sme zistili,že nie je doležita výška skillu, ako skôr to, kde sa ten skill vlastne nachádza a ako sa ním dá prekvapiť súper.
Preto si myslím, že na ME máme vďaka kvalitnému kádru veľkú šancu prekvapiť a ak dopraje žreb a bude aj trochu štastíčka, môžme sa dostať veľmi ďaleko. Bude teda len potrebné dúfať, aby mal Psycho šťastnú ruku pri výbere správnej zápasovej dvanástky a samozrejme aj správneho útoku a obrany a aby manažéri držali minúty svojich hráčov na uzde

This Post:
22
223575.11 in reply to 223575.10
Date: 9/20/2012 11:53:17 AM
Overall Posts Rated:
284284
...pokracovanie...

7. Podobne ako janomuro, aj ty si extraligistom už pomerne dlho. Zmenila sa Extraliga za posledných pár sezón?
Určite áno, kedysi bola liga o jednom či maximálne dvoch tímoch, ktoré dlhodobo nemali súperov. Teraz sa extraliga naozaj vyrovnala a konkurencia začína byť obrovská. Každý môže poraziť každého a keď sa k tomu pripojí náročný pohárový zápas, vyhrať všetky tri duely počas týždna je takmer nemožné. Pevne verím, že tento trend neustúpi a liga sa vyrovná a skvalitní ešte viac.

8. Pred viacerými sezónami BBmani pridávali nové kraijny do hry, napr. Macau alebo Bahamy. Teraz už nič také nevidíme. Dejú sa rôzne iné zmeny v hre. Ktorú považuješ ty za najlepšiu z tých posledných?
Zmeny sa dejú, bohužiaľ veľmi pomaly a určite aj neefektívne, pretože tam kde BB tlačí topánka najviac, zostáva všetko po starom...nechcem však ale iba kritizovať, aj keď by sa toho našlo dosť a dokázal by som o tom zrejme napísať sloh, a tak musím BB-manov pochváliť aspoň za "Career stats", ktoré uľahčili prezeranie štatistík jednotlivých hráčov a ušetria tak manažérom aspoň troška času. To je ale bohužiaľ všetko...

9. Čo by si zmenil ako prvé keby si teraz v BB tíme?
Ak by som mal vybrať len to najdôležitejšie, tak by som určite zmenil draft systém, ktorý je typický v Amerike a nahradil by som ho vytvorením akadémie,kde by si každý manažér mohol vychovávať svoje budúce hviezdy ešte predtým, ako ich vytiahne do A-tímu.Niečo podobné fungovalo aj vo futbalovom Hattricku. Draft nastavený na BB je trošku zastaralý, keďže v takto pokročilom štádiu hry už prakticky nemá význam trénovať hráčov s potenciálom 8 a menej a aj potenciál 9 už pomaly nestačí. Mnohokrát sa teda stáva, že manažér pumpuje peniaze do draftu, v ktorom sa zo 48 hráčov nenachádzajú schopní hráči, ktorí momentálne ešte majú šancu sa dostať po vytrénovaní do reprezentácie. Taktiež by som zrušil cross tréning, ktorý podľa mňa tréning len zbytočne spomalil na úkor cross skokov, ktoré niektorí manažéri ešte ani nezažili a vo vyššom veku je pomaličky problém urobiť skok v primárnom skille, nie to čakať, že vám hráč urobí za 10 sezón cross skok z hodnoty 5 na 6 na pozícii, kde vám to vôbec netreba. Ďalšie problémy v hre vypísal pred pár dňami na fóre Matej, s ktorými sa dá len súhlasiť a tak zrejme nemá zmysel,aby som ich znova vypisoval.

10. Aké máš ciele v tejto sezóne?
Cieľmi v tejto sezóne bude zrejme urobiť Jozefovi Jašovi aspoň 3-4 inside skoky, nevypadnúť v pohári do All-star prestávky a dostať sa do play-off v lige. Všetko navyše bude úspechom.

11. Tvoj záverečný odkaz ostatným...
Všetci ktorých ešte stále baví relaxovať s BB, tak relaxujte aj naďalej a keďže nám BB-mani moc noviniek v samotnej hre neprinášajú, som rád, že aj vďaka Razorovi si môžme túto oddychovú hru spríjemniť aspoň takto navzájom.

Ďakujem Ti za odpovede a prajem veľa šťastia.
Taktiež Ti prajem veľa štastia a ďakujem za rozhovor.

This Post:
33
223575.12 in reply to 223575.11
Date: 9/27/2012 10:37:46 AM
Overall Posts Rated:
284284
Rubrika Cez lupu je tu aj tento týždeň a znovu prináša zaujímavý rozhovor. 8. časť nebude z prostredia extraligy. Po prvom z dvoch ľudí, ktorí vytvorili databázu - Matejovi - som sa rozhodol vyspovedať aj druhého. Je ním manažér tímu Frashtack Lames, Sib(58695).

1. Ahoj, na začiatok nášho interview, mohol by si sa nám v krátkosti predstaviť?
Volam sa Tomas, mam 21 rokov, studujem v Brne informatiku a okrem BB medzi moje zaluby patri Plzen, Kozel, Svijany, NBA a badminton.

2. Kedy si začal s BB?
Pred BB som chvilu hraval jeden chorvatsky manazer, ale ten skoncil. Tak som do googlu napisal nieco ako best basketball manager a od prelomu 11 a 12 sezony som tu.

3. Čiže patríš k tým služobne mladším manažérom. Toto je teda tvoja 9. sezóna ktorú začínaš od začiatku. Čo ťa tu najviac baví?
Pre niekoho mladsi, ale pre mna su to uz viac ako 2 roky, ak dobre pocitam Inak, bavi ma stupat a zlepsovat sa. Nastastie som zatial neupadol do stereotypu, ako ostatni manazeri a za to som rad.

4. Čo Ti prebiehalo hlavou pri zadávaní názvu tvojho tímu?
Frashtack je Hlohovec a ked som zacinal, tak som sa v tejto oblasti povazoval za lamu. Tym padom vznikli Hlohovske Lamy. Vtedy som netusil, ze ma tato hra bude drzat tak dlho.

5. Kto je podľa Teba najlepším hráčom v histórii klubu?
Tomas Smrecansky, draftovany v sezone 13, odohral zopar zapasov za U21 v sezone 17. Vyzera to tak, ze sa mu prave, po siestich sezonach trenovania, naplnil potencial.

6. Aké sú Tvoje najväčšie úspechy na BB?
Na nejaky vyrazny uspech estelen cakam. Zatial to je stabilne miesto v druhej lige + vytrenovanie nahradnika do U21. Ked tak rozmyslam, zatial najslabsi uspech v rubrike, ALE! Ja vas dozeniem ;) A, samozrejme, databaza.

7. Databáza. Som rád, že si to začal. Spravili ste ju s Matejom. Bolo pri tvorbe aj nejaké delenie práce?

Je to tak, pracu sme si rozdelili, ale zaroven sme sa aj doplnali. Ked sa niekomu z nas nieco nepacilo, tak sme to prerobili k obrazu svojmu. Ani jeden z nas ale s php pred tym nerobil, takze prvou starostou bolo sa to naucit. Ja som robil hlavne zakladnu funkcnost pre skautov a adminov - prihlasovanie do systemu, sprava hracov a skautov. Ale to, co vidi bezny uzivatel, ktory prisiel vlozit svojich hracov po treningu, tak to je vsetko Matejova zasluha.

8. Od tej Sezóny 12 čo si tu, sa udialo niekoľko zmien. Ktorá Tebe "prirástla k srdcu" najviac?
Dobre zmeny sa udiali v ramci optimalizacie. Je super, ze uz nemusim cakat, kym zacne zapas alebo prejde trening. Tie najlepsie zmeny v BB sa vsak deju na urovni fora od strany uzivatelov. Rad citam vymeny nazorov a rad sa zapajam do dobre rozprudenej debaty. Zakial je s kym hrat, tak tato hra ma zmysel.

This Post:
11
223575.13 in reply to 223575.12
Date: 9/27/2012 10:38:07 AM
Overall Posts Rated:
284284
...pokracovanie...

9. Ak by si bol BBmanom, čo by bolo prvé čo by si zmenil?
Trening je najlepsia a najzabavnejsia cast hry. Takze na neho by som sa urcite sustredil. Pokusil by som sa ho este viac zatraktivnit. Teraz nemyslim iba kozmeticke upravy, ako je cross-trening, ale novy, realistickejsi a vysperkovany system. Takym sposobom si myslim, by si mohli BBmani udrzat ludi. Vsetci predsa maju radi zelene sipecky. BBmani uz ale na tuto hru nemaju cas, takze take nieco nepride. Preto by som BBmanom poradil, nech zverejnia cast kodov, daju komunite nejaky nastroj, s ktorym by sa dali vytvarat pluginy a nehat komunitu ukazat, co dokaze. A keby sa naslo nieco dobre, tak by to tam iba vlozili.

10. Prejdime k našim repre. Mal si bývalého repre hráča, no teraz v tíme nie je nik taký. Sleduješ aj napriek tomu výkony reprezentácii?

Sledujem, aj ked uz nie tolko co volakedy. Do repre momentalne netrenujem, pretoze moj trening je trochu nestandartny. Schvalne som si na to vybral hraca, ktory nebol z hladiska NT/U21 zaujmavy. Ale este nekoncim, a ked pride cas, tak si nejakeho reprezentanta uchmatnem.

11. Skočme ešte nachvíľu do našej komunity. Ako ju hodnotíš? Zmenila sa za tie sezóny čo si tu?

Pre mna osobne sa velmi zmenila. Presiel som 4 ligami a teraz som v lige, kde to zije, hecujeme sa a vedu sa debaty. Na globalnej urovni to ale stagnuje. Su ludia, ktori sa velmi snazia. Ale vysledny efekt by mal byt lepsi. Vysledky ankety z minuleho roka hovoria za vsetko. 12 pravidelne prispievajucich a 21 obcas prispievajucich. To je zhruba desatina vsetkych slovakov na BB. A to je velmi malo.

12. Aké sú Tvoje ciele v tejto sezóne?
Zarobit co najviac penazi.

13. Záverečný odkaz ostatným manažérom...
Stara generacia uz spravila toho dost. Je teraz na nas a na novej generacii, aby sme spravili nieco s nasou komunitou. Staci zacat tym, ze si ludia najdu 5 minut, aby prisli na forum, a nieco napisali. Ked sa nabuduce spravi nova anketa o navstevnosti, nech to nie je iba o desiatich percentach komunity.

Ďakujem Ti za rozhovor a prajem veľa šťastia.

Dakujem

This Post:
22
223575.14 in reply to 223575.13
Date: 10/5/2012 7:17:59 AM
Overall Posts Rated:
284284
Po týždni plnom čakania je tu opäť rubrika Cez lupu. V jej dnešnej 9.časti si predstavíme ďalšieho extraligového manažéra. Pozvanie pod moju lupu tentokrát prijal daewo7(58464).

1. Na úvod, mohol by si sa stručne predstaviť?
Volám sa Ondrej, mám niečo cez 30, pracujem v IT brandži (pri práci používam aj DB) a momentálne bývam v KE.

No na túto otázku som si musel pozrieť moju históriu. Bolo to na začiatku 6 sezóny. Tuším ma prilákala reklama s Hattricku.

3. Aky nápad stal za názvom tvojho tímu?
Dedinka s ktorej pochádzam, a názov zostal aký som mal/mám na hattricku. Roky som hrával aktívne futbal, tak preto zostal názov FC. :-) Veď aj FC Barcelona a Real Madrid majú basketbalové tímy. Basket som hral na ZŠ, neskôr už nie lebo výška 172 cm so mňa veľmi basketbalistu nerobí.

4. A pri Tvojej výške ťa nelákal post rozohrávača? Napr. taký Nate Robinson kam to s takou výškou dotiahol
Hrával som práve rozohrávača ale keďže streľba mi išla najlepšie zo všetkých tak som potom viac hrával skôr ako SG. :-)
Nate Robinson ako som práve zistil na wikipedii mal 175. :-) Takže predsa len bol o čo to vyšší a černoch. "Bieli muži nevedia skákať" takže neviem, neviem či by som to dotiahol až do koša ako on. :-) Hrával som futbal, a na gymnáziu kde som chodil sa už šport až tak nenosil a aby som vyhľadal nejaký klub, aby som hrával basket na to som nemal toľko odvahy alebo guráže alebo ... (neviem čoho), takže slávny rozohrávač zo Slovenska sa nekonal. .-)

5. Najväčšie úspechy na BB?
Hmmm dúfam, že ma ešte len čakajú, ak neskončím skôr. :-)
Zrejme 18 sezóna (semifinále v pohári a ako aj v PO v extralige) a 19 sezóna (semifinále v PO v extralige a štvrťfinále v pohári). Za úspech pokladám aj to, že som v celku dobrým tréningom Bükszegiho dotiahol do NT.

6. Bukszegi je teda asi Tvoj najlepší hráč v histórii. Okrem neho, ktorých hráčov by si vybral do pomyselnej Siene slávy?

Luboš Zacko 69(13+8+8+15+15+10)+14(1+3+3+7)=83, lebo som ho potiahol v prvej sezóne a začal trénovať (4 potenciál) a potiahol to až takmer doteraz (predal som ho pred 2 týždňami). Odohral 335 súťažných zápasov. Hráč nič moc (viac nič ako moc) aj zbytočne veľmi veľa tréningu dostal, ale boli časy v II. a III. lige, kedy vtedy patril medzi najlepších v lige. Aspoň čo sa štatistík týka.
Benjamín Ondriaš lebo tým, že sa dostal do U21 ma udržal na BB a následne sa viac zaujímal aj zlepšil v tréningu, potom aj urobil nákup práve Bükszegiho a Klemecza.
Kvôli skillom a azda aj štatistikám by sa tam hodili aj iný hráči, ale títo 3 (rátam aj Bükszegiho) boli svojho času dôležití.

7. V NT máš hráča, čiže mi z toho logicky vychádza, že NT bajočko sleduješ.
Správne Ti to vychádza. Zo sledovania TL a externého fóra poznám skilly väčšiny hráčov v NT, alebo tých čo sú v širšom výbere, alebo majú vysoký plat. Sledujem aj TSI a formy hráčov NT a širšieho výberu.

8. Čo ty ako vzdialenejší človek od realizačného tímu čakáš od NT v tejto sezóne?
Nesledujem "medzinárodné" fórum a tak nemám prehľad o iných NT ich hráčoch a ich schopnostiach (skilloch), takže len môj hrubý odhad je, že by sme mali postúpiť na MS a na nich azda znova do PO. Ale to môže záležať od taktík, foriem, zranení alebo tvrdohlavosti trénerov (Myslím nášho tímu ako aj iných teamov).

This Post:
22
223575.15 in reply to 223575.14
Date: 10/5/2012 7:18:23 AM
Overall Posts Rated:
284284
...pokracovanie

9. Od začiatku 6. sezóny prešlo veľa času, presnejšie 4 roky. Čo ťa tu ešte drží alebo najviac baví?

Teraz asi Bükszegi (NT) a Vidrich (azda o 4 sezóny potencionálny hráč NT) a snaha zahrať si raz v BBB. No je otázkou či sa mi to niekedy podarí. :-(

10. Mal si obdobie, kedy si chcel skončiť s BB?
Jasné, už niekoľko krát.

11. V hre sa udialo za ten dlhý čas čo si tu množstvo zmien, vylepšení. Ktorú zmenu si najviac privítal?
Privítal? Hmmmmm, azda najviac nové taktiky. Ale aj tak to nenarúša dominanciu jednej osvedčenej taktiky.

12. Čo by si Ty zmenil ako prvé v momentálnom stave BB?

Azda niečo v súvislosti s financiami a rozhodne niečo s taktikami, alebo aspoň pridal nejaké možnosti ohľadom striedania a "šikovnosti/hlúposti" trénera. Šikovnosti počas zápasu a hlúposti počas posledných 2 minút.

13. Aké máš ciele v tejto sezóne?
Chcel som sa dostať aspoň do štvrťfinále pohára. :-(
Omladiť team a pripraviť ho do ďalších sezón.
Získať nejakého nového potencionálneho NT hráča.

14. Tvoj záverečný odkaz ostatným manažérom...

Je to len hra, preto je zbytočné na seba osobne útočiť a tvrdohlavo si stáť za svojim, keď viacero iných manažérov si myslí niečo iné. Je dobré aj počúvať a nie len veľa vravieť.

This Post:
44
223575.16 in reply to 223575.15
Date: 10/11/2012 4:00:39 PM
Overall Posts Rated:
284284
Posunuli sme sa opäť o týždeň a znovu je tu tradičná rubrika Cez lupu. V jej jubilejnom 10. vydaní som vyspovedal exkluzívneho hosťa. Pozvanie pod lupu pozval jeden z najúspešnejších manažérov na BB, rwystyrk(49466).

1. Na úvod, môžeš sa stručne predstaviť?

Mé jméno je Radim, je mi 36, žiju v Praze, ale pocházím z Moravy (Frýdek-Místek), pracuji jako analytik v softwarové společnosti.

Hned v sezoně 3, první české, ale pár týdnů jsem váhal s registrací, tak jsem začal ve III.lize

3. Ako si sa k BB dostal?
Přemlouvali mě kamarádi, až mě nakonec přemluvili :-)

4. Tvoj tím sa volá BC Hostivař. Prečo takýto názov? Mal si na mysli aj nejaké iné názvy?
Když jsem zakládal tým stěhoval jsem se do pražské čtvrti Hostivař, kde žiju dodnes. O jiných názvech jsem tehdy neuvažoval.

5. U Teba sa vystriedalo množstvo skvelých hráčov. Ktorého z nich by si označil za najlepšieho v histórii?
To je hodně těžká otázka. Z pohledu celkové stopy na BB to bude asi Hána(8189609). Ale z pohledu týmu bych nade všechny současné i bývalé reprezentanty vyzdvihl dvojici Žáček(3143035), Žalud(4809847), které jsem draftoval ve své první, resp. druhé sezoně na BB a každý z nich vydržel 15 sezon odehrát v týmu, než odešli, abych se nemusel dívat, jak jim padají skilly :-) Jako střídající hráči zažili ještě i výhru v B3. Při prvním finále B3 ještě tým táhli jako klíčoví hráči.

6. Aké sú Tvoje najväčšie úspechy?
Tak na klubové úrovni určitě výhra v B3 a opakované postupy do rozhodujících bojů B3. Na reprezentační tituly Mistra Evropy a Mistra Světa. A celkově to, že jako jeden z prvních průkopníků, ne-li úplně první, jsem se vydal cestou všestranných hráčů, za cenu výrazného tréninku mimo pozice (i v době, kdy se nedalo přepozicovat obrany), ukázal, že tato cesta funguje a postupně ji další a další následovali. A třeba dnes vysoce dominují na NT úrovni týmy, které jdou touto cestou.

7. Ako prvé si spomenul klubové úspechy v B3. Prvýkrát si bol vo finále v Sezóne 10. Bolo to proti vtedy asi jednému z najlepších tímov sveta - Sharmanu Globetrotters. Aké boli Tvoje pocity pred a po finále?
Platy měl tehdy asi dvojnásobné v porovnání s mým týmem a i přes vysoké sekundární vlastnosti mých hráčů jsem si myslel, že tohle bude moc těžký oříšek a soupeř mě přehraje. Nakonec se moji hráči drželi až skoro do konce a bylo to o pár koších v klíčových okamžicích. Takže nakonec bylo trochu zklamání, protože vítězství bylo nadosah.

8. O 5 sezón neskôr si sa dostal do svojho druhého a zatiaľ posledného finále v B3. O to zaujímavejšie bolo, že proti Tebe stál ďalší český tím - Flumpaci. Veril si si pred zápasom?
Ano, před zápasem jsem si věřil, protože o pár dní předtím jsme si to rozdali v semifinále ligy, byť jsem tam měl výhodu domácího prostředí. Navíc jsem měl velkou výhodu v tom, že den před finále B3 jsem si pošetřil náladu v ligovém finále. Takže paradoxně se o osudu finále B3 rozhodovalo o 4 dny předtím. Kdybych prohrál tam, asi bych prohrál s ohledeme na náladu i finále B3.

Last edited by razor at 10/11/2012 4:02:07 PM

This Post:
11
223575.17 in reply to 223575.16
Date: 10/11/2012 4:01:38 PM
Overall Posts Rated:
284284
...pokracovanie...

9. Kto bol pre Teba kľúčovým hráčom v tom zápase?
O mně je známo, že preferuju týmový výkon a často je těžké vyzdihovat někoho nad ostatní. V tom zápase zahrálo minimálně 7 hráčů skvěle a nevím, koho z nich bych vyzdihl. Důležité asi bylo hlavně to, že všichni odvedli svůj vysoký standard a nikdo nepropadl.

10. Skočme do reprezentácie. Za tebou je úspešná sezóna s českou NT. Vyhral si s ňou MS. Po takomto úspechu sa asi na chyby zabúda, no našiel by si niečo, pri čom si krútil hlavou?
Tak určitě se vždycky bojuje se zraněníma, minutáži a formama. Hlavou jsem kroutil hlavně nad tím, když mi ve čtvrtfinálové skupině polský trenér nabízel dohodu TIE-TIE, ve chvíli, kdy jeho tým měl jistý postup do semifinále. A taky jsem v tom zápase kroutil hlavou nad tím, že na nižší úsilí nás Poláci dostali až do prodloužení a to jsme ho vlastně my vybojovali až košem s klaksonem :-) V tu chvíli jsem se opravdu necítil jako favorit mistrovství.

11. Napokon teda prišla výhra vo finále a práve proti Poliakom. Čo bolo hlavným faktorom tohto triumfu?
Ve finále byla důležitá obranná taktika a kvalita týmu. Díky lepším sekundárním vlastnostem jsme byli lepší v obraně i v útoku, než soupeř, měřeno úspěšností střelby.

12. Aké máš ciele v tejto sezóne? Už z nej ubehla polovica, takže myslím, že sa to dá reálnejšie zhodnotiť.
Na klubové úrovni nemám větší ambice. Vypadá to, že bych mohl i postoupit do playoff a vyhnout se tak záchranářským starostem. Vzhledem k tomu, že svůj tým už zcela dávám k dispozici pro NT, zejména pro dotrénovávání kondice a trestných hodů hlavně u klíčových v základních skillech dotrénovaných hráčů, kterým už nemá moc cenu trénovat něco jiného, tak na týmové ambice jako boj o ligový titul už jsem víceméně rezignoval a nechávám prostor jiným.
Takže moje cíle se soustředí výhradně na NT, i když i tam je motivace po zisku všech dostupných trofejí menší. Samozřejmě vyhrát ME bez výhody domácího prostředí by bylo něco, co se nám ještě nepovedlo. Minimálním cílem ale je postup na MS, buď přímo nebo aspoň do dodatečné kvalifikace. A taky bych rád viděl, že NT týmy začínají hrávat trochu variabilní taktiky i v těžších zápasech, ve kterých o něco jde. Nám už trochu dorůstají hráči, že bychom si to mohli i dovolit, ale ještě se musí sejít ideálně i formy apod. Myslím, že by to pomohlo dát BB trochu nový rozměr v době, když již řadu sezon si na globale komunita stěžuje na jednotvárnost taktik na top úrovni.

13. Tvoj záverečný odkaz našej slovenskej komunite ale aj Čechom ktorí sem chodia...
Myslím, že vaše komunita funguje docela dobře, tak hlavně pokračovat v tom, co děláte pro NT. A prostě trénovat, trénovat, trénovat maximální intenzitou největší talenty. Jsem zvědavý, kdo první na celém BB vytrénuje hráče se součtem 150. Věřím tomu, že je to možné, i když z aktuálních zkušeností to vypadá, že hráči s potenciálem all-time great se zasekávají víceméně jako hall of fameři s vysokým sublevelem potenciálu. A taky mít radost ze hry, ale zase dát si pozor, aby se z toho nestala závislost, může to pak mít nepříjemné dopady třeba i na soukromý život mimo BB, já jsem toho jasným důkazem. Naštěstí už jsem se z toho „vyléčil“, aktuálně věnuji BB asi nejméně času za celou dobu, co hraju, a pomalu se připravuji na odchod do ústraní nebo možná dokonce úplný konec.

Ďakujem Ti za rozhovor, veľa šťastia na BB ale aj v súkromí a verím, že ešte nejakú dobu nás tu budeš strašiť

This Post:
44
223575.18 in reply to 223575.17
Date: 10/19/2012 4:27:18 PM
Overall Posts Rated:
284284
Pomaly sa blížime k počtu 15-tich rozhovorov za 1 sezónu. Dnes tu mám ďalší, v poradí už 11. rozhovor so známym manažérom. Na moje otázky tentokrát odpovedal manažér Hadar(58404)

1. Ahoj, môžeš sa na úvod krátko predstaviť?
Volam sa Radim, mam 36 rokov a zijem vo Svätom Jure.

Na konci 10. sezony som dostal tim, ale pocitam, ze som zacal az od 11. sezony, lebo bola moja prva kompletna.

3. Ako si sa k BB dostal?
Uplnou nahodou..... hladal som nejaky online basketbalovy manazer a ako prvy som nasiel BB, neskor som vyskusal aj dalsie, ale ziaden ma tak nezaujal ako BB, tak som pri nom zostal.

4. Tvoje najväčšie úspechy...
Zatial som mal len take mensie ,ako je napriklad vitazstvo v III. lige a postup medzi najlepsich 16 v pohari. Okrem toho povazujem za uspech aj to, ze moj tim sa doteraz v kazdej mojej sezone dostal do play off, ci uz v III. alebo aj II. lige. Iba raz sa mi to nepodarilo, bola to moja novacikovska sezona v II. lige, ked som skoncil na 5. mieste. Vtedy rozhodlo o mojom nepostupe do play off pri rovnakom pocte bodov so 4. timom a rovnakym rozdielom v skore !!! viac nastrielanych bodov 4-teho timu.

5. Kto je podľa Teba najlepším hráčm v histórii Tvojho klubu?

Jednoznacne Ctibor Michelík..... Hrac, ktoreho som draftoval par dni potom, ako som zacal hrat a ktory je u mna doteraz oporou. Co sa tyka klubovych ligovych statistik, je historicky najlepsi strelec Hadarov - 2617 bodov, premenil najviac trestnych hodov - 369, doskocil najviac lopt - 3011, ziskal najviac lopt - 232, odohral najviac minut - 8214, najviac zapasov - 244, je na 2. mieste v blokoch - 283 ( straca uz len 4 bloky na 1. miesto) atd.....

6. Prejdime k NT. Po minulosezónnom úspechu (3.miesto na MS) sa niečo podobné čaká aj teraz. Čo myslíš, podarí sa zopakovať tento úspech?

Ako uz ukazuju doteraz odohrane zapasy, nas NT ma znova na to, aby miesal karty medzi najlepsimi, hlavne ked ho manazuje o5 Psycho1_1_1. Ale je za tym kopec prace, ktoru odviedli aj skauti NT, aj samotni manazeri, ktori nasich NT hracov trenuju.....

7. Ak dobre rátam, krútiš svoju 11.sezónu. Čo ťa tu najviac drží?

Jednoducho ma to tu bavi, basketbal je podla mna najkrajsii kolektivny sport a BB mi umoznuje sa aj trochu odreagovat. Je tu stale vela veci, ktore treba doladit, ale na druhej strane chapem, ze to chce cas a hlavne kopec penazi..... Cakam na lepsi zajtrajsok A rad by som zaznamenal aj nejaky uspech ako manazer mojho timu, napriklad postup do najvyssej sutaze, alebo draftovanie a nasledne vychovanie hraca s potencialom aspon 10 pre potreby U21 a nasledne aj NT timu..... takze motivaciu mam, cas si najdem a ked BB neskrachuje skor, tak sa mozno raz dockam

8. Ak by si bol členom BB tímu, čo by si zmenil ako prvé?
Tazka otazka, ale skor by som sa zameral na vychytanie starych bugov a a pokusil sa system vyladit tak, aby prepocty a vsetko co s tym suvisi prebehlo vzdy nacas. TO by nasledne pritiahlo podla mna o5 novych manazerov a napravilo by BB reputaciu. Ale je to len moj nazor

9. Ak by si mal charakterizovať svoj tím, aké slovo by si zvolil?
Vyrovnanost - aj ked to podla platov tak nevyzera

10. Ako si zatiaľ spokojný s výsledkami Tvojho tímu v tejto sezóne?

V tejto sezone do nasej divizie pribudlo Komárno Magic, velky favorit na opätovny postup hore, moje momentalne 2. miesto je viac nez dobre. Navyse 2 prehry, ktore som so svojim timom zatial zaznamenal, boli prave s Komarnom doma a vonku s Frashtack Lames, dalsim kvalitnym timom nasej divizie, ktory je hned za mnou na 3. mieste, takze zatial som velmi spokojny.....

11. Aké sú Tvoje ciele v tejto sezóne?
Skoncit co najvyssie v zakladnej casti a zahrat si play off...

12. Tvoj záverečný odkaz ostatným manažérom...
Uzite si BB v zdravi

This Post:
22
223575.19 in reply to 223575.18
Date: 11/1/2012 12:18:19 PM
Overall Posts Rated:
284284
Po dlhšej odmlke sa o slovo opäť hlási rubrika Cez lupu. V jej 12. pokračovaní si na moje otázky našiel čas manažér Lucasinho(58556), ktorý poskytol zaujímavé názory a postrehy. Príjemné čítanie.

1. Väčšina z nás ak nie všetci, ťa tu osobne nepoznajú. Aj ja patrím medzi nich. Môžeš sa nám teda v krátkosti predstaviť?
Lukas,19 rokov,pochadzam z Handlovej,studujem FTVS UK Bratislava,trenerstvo futbalu

2. Kedy si začal s BB?

Historia mojho klubu siaha do polovice 4.sezony...BB som sa vtedy vsak moc nevenoval...intenzivnejsie som zacal hrat asi az ked som zacitil sancu hrat v extralige a snazil som sa do nej dostat

3. Čo ťa podnietilo, aby si začal hrať?

Prihlasili sme sa v podstate v rovnakom obdobi s mojim bratom(mbk Banik) na odporucanie nasho bratranca( BK sever PD)...

4. Od založenia Tvojho klubu pretieklo už veľa vody. Aké si za ten čas dosiahol úspechy?
Myslim,ze vrchol som dosahoval asi v obdobi,ked som sa 2 sezony prebojoval do PO extraligy,momentalne moje muzstvo funguje skor ako farma a trenujem pre repre Bulaka a Stita...mam v plane priviest este 22rocne Hofko Draza...

5. Koho považuješ za najlepšieho hráča v histórii Tvojho klubu?
Nemam jedneho hraca,ktory by prevysoval vyrazne ostatnych,ale medzi mojich oblubenych patril napriklad Alan Pohlmann,ktoreho som kupil do drafte a dostal az do seniorskej repre Anglicka ...dalej Demetrio Altafini,ktoreho som trenoval pre vtedy celkom uspesnu U21 Portugalska...dalej by som sem zaradil nasich reprezentantov Reznaka,ktoreho vsak obmedzoval v treningu uz potencial a sucasneho pevneho clena NT Bulaka...dufam,ze Stit ho bude nasledovat...

6. Máš stáleho člena NT, čiže zrejme NT sleduješ. Čo čakáš od nášho výberu?
Sledujem a zapajam sa do diskusie ohladom taktiky,pristupu analyzovania supera,možnych alternativach...a čo očakavam??Myslim,že za psoledne sezony sa naše narodne mužstvo zlepšilo a približilo k svetovej špičke,kde už rozhoduju detaily v podobe aktualnej formy,zraneni klučovych hračov,skoreho vyfaulovania,prekvapenia supera taktikov( ako sme to mali možnosť vidieť teraz proti Francuzom),takže je velmi naročne povedať,čo očakavam,ale všeobecne by som to povedal asi tak,že latka už je nastavena a naše ciele už musia byť vždy len tie najvyššie...

7. Istý čas si bol aj skautom pre U21. Koľko sezón odvtedy ubehlo?
Neviem kolko sezon dozadu to bolo...ale viem,ze vtedy som sa dozvedel vela uzitocnych veci v BB,hlavne som zacal komunikovat s ludmi,s ktorymi sme prispeli k rozvoju BB sveta na Slovensku ako Matej,Psycho,Zajino a dalsi...myslim,ze prave niekde v tej dobe bol polozeny zaklad toho,co dnes znamena nasa repre v porovnani zo zbytkom BB sveta a dufam,ze to bude este lepsie a dosiahneme v blizkej dobe aj na tu najvyssiu priecku...

This Post:
11
223575.20 in reply to 223575.19
Date: 11/1/2012 12:19:11 PM
Overall Posts Rated:
284284
...pokracovanie...

8. I napriek tomu, že už nie si skaut, sleduješ tak jedným očkom U21?

Priznam sa ,ze U21 uz nejaku dobu moc nesledujem...je to asi sposobene zmenou systemu u nas v BB,kedy sa hraci s vysokym potencialom trenuju opacnym sposobom a v U21 je aj tymto uberana kvalita...navyse je tam vela pre mna nezaujimavych hracov z dlhodobeho hladiska(potenciali 5-8) aj ked musim povedat,ze trosku lutujem,lebo manazerka u21 sa velmi snazi o spopularizovanie u21,ale mne osobne v tom chyba nieco...

9. Vedel by si aj konkretizovať to "niečo"?
To nieco by som konkretizoval tak,ze nie je chyba v nasej trenerke u21,ani v manazerov,ci staffe,ale v systeme,ktory u21 ponuka a stale sa tam tocia iny hraci,z ktorych vacsina nema dalsiu perspektivu kvoli potencialu...NT je aj z dlhodobeho hladiska viac atraktivna a da sa tam dosiahnut uspech dlhodobejsiou pripravou a planovanim

10. Čo by si v danom stave BB zmenil, keby si vedúca osoba BB-tímu?
Viem si predstaviť viacero zmien...asi najvačšou by bola stale viac spominaa vacsia variabilita utorcnych,ale aj obrannych taktik a ich vyuzitie...dalsie zmeny by boli menej dolezite,ale urobili by moju hru zaujimavejsou a to napriklad vek hracov,aby obsahoval aj dni(napr 26 rokov a 65 dni) aby draftovani hraci mohli mat aj povedzme 16 rokov a 40 dni a raz za 3-4 sezony sa objavil(ako aj v skutocnosti) hrac,ktory bude mat tento nizky vek,vysoky potencial a dobre pociatocne skilly,nech sa moze dostat do NT uz povedzme v 22-23 rokov,lebo to v dnesnom sporte uz nie je nic vynimocne,no v tejto hre je to nerealne...dale by om doplnil s tymto suvisiacu malickost,aby hraci povedze do 20 rokov stale mali moznost rastom zvysit svoju vysku...povedzme,ze draftujeme 17 rocneho hraca 206cm a v 19 rokoch bude mat 208...dalej by som mozno privital to,aby sa s hracmi uzatvarali zmluvy ako v realnom sporte...hra by dostala novy naboj...

11. Sezóna sa pomaly končí. Pre Teba sa zrejme skončí skôr, keďže si na 8.mieste. Aké ciele si si určil pre záver sezóny?
Kazdy,kto sa pozrie na moj sucasny team moze jednoducho pozorovat,ze moj jediny ciel v tejto sezone,kedy som rozpredal muzstvo,bol trening Bulaka,Slachtoveho a Stita...potreboval som uz obmenu hlavne generacnu a par sezon bude trvat,kym sa opat vratim do extraligy...

12. Chcel by si ešte niečo odkázať komunite?
Nech trenuju slovenskych hracov

Ďakujem za rozhovor a nech sa Ti darí

Advertisement