6. krog predtekmovanja Evropskega prvenstva:
Slovenija:Hrvaška 95:109
M.Klavc 15 točk, V.Verhnak 13 točk, 6 skokov...
Pričakovan poraz glede na tedensko formo igralcev obeh reprezentanc pred začetkom obračuna. Hrvati so bili toliko boljši kot so imeli bolje pripravljene igralce, če bi v ta obračun prišli pripravljeni kot prejšnji teden potem bi se obetalo zelo izenačeno srečanje do konca. Nismo igrali na vso moč, ker sem dvomil tudi v to, da lahko zmagamo z višjo zavzetostjo, z levo roko pa tudi ne, ker bi lahko bili deležni še hujšega poraza, ki bi nam uničil koš razliko, ki bo odločilnega pomena v boju za napredovanje. Poraz za 14 točk je za nas sprejemljiv, čeprav je kazalo tudi bolje, s tem smo ohranili +4 prednosti v koš razliki proti Hrvaški in ostajamo na drugem mestu. Za drugo mesto in napredovanje ostajamo v igri 4 reprezentance in na koncu se lahko zgodi da bo ravno koš razlika odločala o tem kdo bo napredoval, trenutno imamo najboljšo koš razliko od vseh reprezentanc s katerimi se borimo za napredovanje, a v zadnjem krogu je možno vse. Na papirju imamo naslednji teden najmočnejšega možnega tekmeca Litvo, a Litva je brez poraza že zacementirana na prvem mestu, mi pa krvavo potrebujemo zmago, tako da ni nobenega dvoma kdo bo v tem obračunu bolj "napaljen". Če bi danes igrali na vso moč in izugbili bi praktično zapravili vse možnosti za napredovanje, tako pa ostajamo v igri do zadnjega s povsme realnimi možnostmi za drugo mesto. Žal nas je kratka klop in slaba tedenska pripravljenost spet stala velikega uspeha, katerega še vedno lahko dosežemo a po težji poti .
Ponovno pozivam vse da poskrbite za pripravljenost reprezentantov in prosim brez prodaj v tem tednu ključnih slovenskih reprezentantov! Če razmišljate o prodaji reprezentanta počakajte na pravi trenutek ali me kontaktirajte. Že večkrat se je zgodilo, da je bil reprezentant, ki je bil tisti teden odlično pripravljen potem pred obračunom prodan in je postal zaradi padca pripravljenosti neuporaben za tisto tekmo. Da ne omenim, da je potem običajno potrebnih 2-3 tedne da se igralca spet spravi na pripravljenost 9 če je vse po sreči. Premalo igralcev imamo, da bi si lahko privoščili še to da si pluvamo v lastno skledo.
Lp