BuzzerBeater Forums

BB Suomi > Uusi henkilökunta

Uusi henkilökunta

Set priority
Show messages by
This Post:
00
53313.10 in reply to 53313.9
Date: 10/11/2008 10:06:27 PM
Overall Posts Rated:
22
Olin jo ehtinyt kehua tämän pelin ylläpitäjät HT-tiimiin nähden, mutta nyt on kyllä aikaansaatu sellainen kuraloukku, mihin HT-tjecken ryhmineenkään ei olisi pystynyt.
Mikä ihme näissä aina on kun pitää aikaansaada jonkun sortin osakemarkkinat, vanhallakin olisi vetänyt paljon mieluummin.

Miksei voisi olla:
Joka viikko voit palkata/ostaa uuden henkilökunnan jäsenen, hinnat kiinteät ja aina tarjolla kaikkia tasoja, palkat ja ostohinnat tasojen mukaan. Miksi tuo ¤#%&¤%"#%:n tarjoussysteemi, ei vois vähempää kiinnostaa..

Koittakaapa joku keksiä joku puoltava seikka tuolle tarjoussysteemille, niin koitan pystynkö ihan ilman ajatustoimintaa ampumaan sen alas 2 sekunnissa.

Edit: lisätty ja ostohinnat

Last edited by jartsa34 at 10/11/2008 10:10:59 PM

This Post:
00
53313.11 in reply to 53313.10
Date: 10/12/2008 2:44:57 AM
Overall Posts Rated:
587587
Miksei voisi olla:
Joka viikko voit palkata/ostaa uuden henkilökunnan jäsenen, hinnat kiinteät ja aina tarjolla kaikkia tasoja, palkat ja ostohinnat tasojen mukaan.

Luultavasti tuotakin vaihtoehtoa on harkittu jossain muodossa. BB:ssa henkilökunnan palkat eivät ole ennenkään olleet samalla tasolla aivan samat (esimerkiksi itse luulin alun perin, että henkilökunnalla olisi tällä perusteella alatasoja). Ehdottamassasi mallissa palkat joko pitäisi tasapäistää - tai sitten nopeimmat ja aktiivisimmat nappaisivat lähes aina halvimman palkan työntekijät muiden joutuessa tyytymään kalliimpiin työntekijöihin. Tarjouskilpailu on osittain ratkaisu tähän ongelmaan ja toisaalta se tekee henkilökunnan valinnasta ja ylläpitämisestä vähän monipuolisempaa, monimutkaisempaa ja siten useiden käyttäjien kannalta mielenkiintoisempaa (monien muiden mielestä sitten taas ei).

Yksi kantava ajatus henkilökuntauudistuksessa on ollut se, että työntekijöiden hallinta on haluttu tuoda selvemmin osaksi aktiivista pelaamista lisäten samalla käyttäjien valintamahdollisuuksia. Aiemminhan ollaan oltu vahvasti randomin armoilla ja henkilökuntavalintoja on jouduttu tekemään sokkona ("Vaihdanko tason 9 valmentajani uuteen tason 9 valmentajaan, jonka taso ehkä tippuisi vähän myöhemmin tai sitten ei?"). Nyt on luotu malli, jossa henkilökunnan tason saa pidettyä helpommin mieleisenään (sisältäen sen, mihin joukkueella on varaa), sillä työntekijöiden taso ei enää putoa. Enää ei olla randomin armoilla - sen sijaan nyt ollaan jonkun verran markkinoiden armoilla.

Tässä Charlesin kommentti asiaan: (53381.2).

Kokemusta tästä uudesta järjestelmästä ei vielä ole, joten on vaikea sanoa, miten hyvin se toimii pitkällä aikavälillä. Aika paljon riippuu palkkojen nousunopeudesta ja markkinoiden tarjonnasta. Nykyisiä henkilökuntalistan hintoja on jo kommentoitu reilusti liian korkeiksi ja BB:t ovat sanoneet melko suoraan, että nyt ei ole oikea aika ostaa. Jos ei ole pakottavaa tarvetta uuteen työntekijään, kannattaa odottaa hintojen tasaantumista.

Tässä vielä toinen kommentti Charlesilta: (53305.24).

Last edited by GM-WallyOop at 10/12/2008 3:27:34 AM

This Post:
00
53313.12 in reply to 53313.11
Date: 10/12/2008 3:43:16 AM
Overall Posts Rated:
00
Mul olis tähän ihan oma ehdotus. Mitäs jos tää ei oliskaan tarjous kilpa, vaan jokainen manageri saa tarjota palkaa valmentajille jonka suuruudesta muut eivät tiedä. Tämän mukaan valmentaja ( tai muu henkilökunnasta) voisi tehdä valintansa ei välttämättä ainoastaan palkan, vaan myös kauden menestyksen mukaan. Tämänlainen palkkaus on myös eräässä muussa manageri pelissä ja se on toiminut erittäin hyvin. Avustuksena palkan määrittämiseen voisi olla esim. 1. luokan valmentajien palkka 100-1500 euroa tai jotain siihen suuntaan.

This Post:
00
53313.13 in reply to 53313.11
Date: 10/12/2008 5:09:55 AM
Overall Posts Rated:
22
Joo ihan kivaa pohdintaa(?) sinulta.

Ehjdottamassani mallissa kaikkien 3. tason pr-henkilöiden palkka olisi sama, erikoisuudesta joutuisi sitten maksamaan lisäpalkkaa.

Ennen pystyi henkilökuntaa muuttamaan ja parantamaankin ilman ziljardin pohjakassaa ja kykkimistä koneen äärellä deadlinea odottaen ja kanssamanagerien kanssa suu vaahdossa kilpaa huutaen.. Juuri tuota deadlinen kyttäämistä ja huutokilpailua vastustan, kun sitoo pelin ääreen täysin turhaan.

Charlesin mukaan hinnat ovat nyt korkealla, mitä jos puusilmät ovat edelleen valmiita maksamaan korkeatasoisista henkilökunnan jäsenistä maltaita, joudunko aina tyytymään mataliin vai ostanko sitten kalliilla ja jos ostan mitenkäs ne hinnat ovatkaan sitten pudonneet.

Ovatkohan kaikki saaneet alkuun edes täysin samantasoiset henkilökunnat, jos ei niin jälleen on tehty kardinaalimunaus.

Tässä asiassa, jos jossakin olisivat voineet ottaa mallia HT:sta ulkoisesta valmentajan värväyksestä.

Vastasin WallyOopille, mutta kai tämä enemmän ihan yleistä pohdintaa(joku voisi jopa kutsua kitinäksi) on.

From: Juuso

This Post:
00
53313.14 in reply to 53313.13
Date: 10/12/2008 5:21:18 AM
Overall Posts Rated:
1111
Tässä asiassa, jos jossakin olisivat voineet ottaa mallia HT:sta ulkoisesta valmentajan värväyksestä.

Itse olen samoilla linjoilla...
Itse jopa toivoinkin, että olisi tullut HT:n malli jossakin muodossa käyttöön vaikka rahaa valmentajan hankkimiseen ei juuri nyt itsellä olisi ollut... Sellaiselle pelaajalle, joka kerran päivässä haluaa käydä kirjautumassa tämä uusi malli tuhoaa pelin pelaamisen mahdollisuuden... Tämä on väärä keino saada pelaajat viettämään aikaa BB:n parissa... uskonkin, että uuden systeemin kehittäjiin lukeutuu pääasiassa selaisia henkilöitä, jotka viettävät aikaa 24h/7 tietokoneen ääressä...
Mutta tilanne on tämä.. se on kait sitten pakko hyväksyä...

This Post:
00
53313.15 in reply to 53313.13
Date: 10/12/2008 5:23:38 AM
Overall Posts Rated:
587587
Juuri tuota deadlinen kyttäämistä ja huutokilpailua vastustan, kun sitoo pelin ääreen täysin turhaan.

Se tulee kyllä luultavasti jatkossakin olemaan parhaan henkilökunnan (tasot 6-7) saamisen hinta, varsinkin puhuttaessa erikoisuuksilla varustetuista kavereista.

Charlesin mukaan hinnat ovat nyt korkealla, mitä jos puusilmät ovat edelleen valmiita maksamaan korkeatasoisista henkilökunnan jäsenistä maltaita, joudunko aina tyytymään mataliin

Uskon vakaasti, että tasoilla 4-5 tulee tarjontaa olemaan riittävästi kaikille kyvykästä henkilökuntaa haluaville ja tarvitseville. Hintakilpailua noillakin tasoilla tulee, mutta tuskin kohtuuttomasti. Ylempien tasojen työntekijät ovat varmasti harvinaisempia, mutta heistä saatava hyöty kannattaa aina yrittää suhteuttaa maksettuun (yli?)hintaan. Vanhassakin systeemissä suurin hyötyero saavutettiin tasojen 1 ja 2 välillä; tämä käsittääkseni pätee edelleen.

Ovatkohan kaikki saaneet alkuun edes täysin samantasoiset henkilökunnat, jos ei niin jälleen on tehty kardinaalimunaus.

Kaikki ovat käsittääkseni saaneet jokseenkin entistä henkilökuntaansa vastaavat työntekijät. Numeerinen taso on puolitettu, mutta uusi henkilökunta pitäisi olla silti yhtä osaavaa kuin entinenkin.

Tässä asiassa, jos jossakin olisivat voineet ottaa mallia HT:sta ulkoisesta valmentajan värväyksestä.

HT:n yksinkertaisempi valmentajajärjestelmä on omasta mielestäni todella tylsä (hienona valopilkkuna valmentajan tekeminen omasta pelaajasta), mutta nämä ovat tietysti pitkälti makukysymyksiä. Valitukseni koskee oikeastaan HT:n henkilökuntajärjestelmää kokonaisuutena.

This Post:
00
53313.16 in reply to 53313.15
Date: 10/12/2008 6:16:44 AM
Overall Posts Rated:
22
Kaikki ovat käsittääkseni saaneet jokseenkin entistä henkilökuntaansa vastaavat työntekijät. Numeerinen taso on puolitettu, mutta uusi henkilökunta pitäisi olla silti yhtä osaavaa kuin entinenkin.


Heti menty männikkön ja pahasti vanhalla henkilökunnalla kun ei ollut tuota ostohintaa.
Nyt on eri managerit saaneet(hinta-arviot täysin hatusta).

A: 1000$ arvoisen valmentajan

B: 10000$ arvoisen valmentajan
etc.

E: 1000000$ arvoisen valmentajan

Ja kaikki ovat tuosta omasta kaveristaan maksaneet yhtä paljon = 0$
Tasapuolista ei ainakaan taida olla,( omaksi onnekseni minulla oli tuo tärkein eli valmentaja 10-tasoa niin ei tullut takapakkia siitä).

Olisi voinut mennä esim: kaikille tason 3 tai 4 (tai ihan mikä vaan) henkilökunnan jäsenet, tuo vanhan tasoon sitominen on täysin käsittämätöntä, kun niistä ei tosiaan aiemmin hankittaessa ole maksettu mitään.

[wondering] Onkohan se Tjecken sittenkin työntänyt lusikkansa tänne, vai kasvaako noita ääliöitä jossakin aivan laumoittain.[wondering off]



This Post:
00
53313.17 in reply to 53313.16
Date: 10/12/2008 6:56:03 AM
Overall Posts Rated:
1313
Muutamaan yksityiskohtaan liittyvä kysymys tässä vaiheessa:
1.Minulla on tässä esimerkiksi tason 1 lääkäri. Jos erotan hänet onko mahdollista, että tilalle tulee tason 1 lääkäri jolla on jokin erikoisuus?
2.Palautuvatko erotetut työntekijät markkinoille vai riippuuko henkilökunnan määrä markkinoilla täysin automatisoidusta koneistosta?

This Post:
00
53313.18 in reply to 53313.16
Date: 10/12/2008 10:24:29 AM
Overall Posts Rated:
587587
Heti menty männikkön ja pahasti vanhalla henkilökunnalla kun ei ollut tuota ostohintaa.

Minusta on hyvä, että vanhasta järjestelmästä on selvä jatkuvuus uuteen. Moni tuntuu hermoilevan siitä, että nyt pitäisi nopeasti ostaa uusi työntekijä ja hinnat ovat ylhäällä. Itselläni on ainakin koko ajan ollut sellainen henkilökunta, joka vastaa tarpeitani ja jolle joukkueellani on varaa maksaa. Tämä palvelee myös vähemmän aktiivisia käyttäjiä. Heillä voisi mennä pitkäkin aika "väärän" tason henkilökunnalla ennen tilanteen huomaamista ja mahdollisuutta reagoida siihen. Epäaktiivisuus ei ole välttämättä merkki huonosta tai laiskasta pelaamista, sen taustalla voi olla myös selkeiden suuntaviivojen luominen ja niiden mukaan pelaaminen.

Toki uudet, korkeammat taitotasot (6-7) ja erikoisuudet ovat jotain uutta, mitä vanhasta järjestelmästä ei ole jatkumona tullut. Nämä luovat nopeammin tarpeen päivittää henkilökuntaa omallekin joukkueelleni, vaikka henkiökuntatilanteeni oli muuten hyvällä mallilla.

tuo vanhan tasoon sitominen on täysin käsittämätöntä, kun niistä ei tosiaan aiemmin hankittaessa ole maksettu mitään.

No, ei se nyt täysin käsittämätöntä sentään ole. Managerien valitsemaan tilanteeseen ei selvästikään ole haluttu hakea muutosta. Kaikilla on sellaista henkilökuntaa, jonka palkkojen maksamiseen heillä on ollut halua järjestelmän muuttuessa. Henkilökuntaa vaihtaessaan kaikki maksavat, eikä kukaan saa hyvitystä nykyisistä työntekijöistään. Muutoksessa on melkeinpä aina niitä, jotka hyötyvät muutoksesta jollain mittarilla tai tietyllä tapaa ajateltuna enemmän kuin toiset, mutta ei tässä mistään kohtuuttomasta edusta ole mielestäni kyse.

This Post:
00
53313.19 in reply to 53313.11
Date: 10/12/2008 2:32:43 PM
Overall Posts Rated:
2323
Näitä Charlesin kommentteja/selityksiä on kyllä luettu, mutta...

Pelaajien palkat nousevat kehittymisen myötä - joka on perkuleen oikein ja aivan selvä asia kaikille. Mutta tämä uhkailtu henkilökunnan palkkojen viikottainen nosto ei mahdu millään kupoliin! Sarjavoittaja voi tietysti kauden päätteeksi nostaa hyvän valmentajan ja muunkin henkilökunnan palkkoja, mutta mihin v***uun perustuu henkilökunnan palkkojen nosto viikottain, kun niitä ei edes voi treenata? Samoin huonoa valmentajaa pitäisi sitten saada rokottaa huonosta tuloksesta ja treenistä!

Eikö nyt jotain sopimustyyppistä ratkaisua voisi kehittää? Yhden-kahden kauden sopimus tietyllä palkalla. Joku bonus sarjanoususta esim sopimukseen mukaan.

Voisin laittaa näitä kysymyksiä toki myös tuonne Globaalin puolelle, mutta siellä on niin hektiset keskustelut menossa, että yksittäistä tekstiä ei kukaan lue, saati sitten kommentoi siihen asiallisesti.

Mielestäni tässä pitäisi joka maan antaa GM:n kautta asiallista palautetta ja mahdollisia toiveita tuonne ylös. Josko menisivät jäsenneltyinä ja asiallisesti perusteltuina jopa perille? Osittain edes?

Kaikillehan tämä on sama systeemi siitä en valita, mutta ei tunnu kovin realistiselta tämmöinen. Jos siis reaalimaailmaan edes yrittäisi jotenkin verrata.

This Post:
00
53313.20 in reply to 53313.19
Date: 10/12/2008 2:45:24 PM
Overall Posts Rated:
2323
Jatketaan sen verran vuodatusta, että laitetaan plussat ja miinukset tälle uudistuksille:

+ Yksilöllinen henkilökunta joka joukkueella
+ Erilaisten erikoistaitojen mukaanotto henkilökunnalle
+ Jotain on ainakin yritetty kehittää

- Palkkojen nousu ilman mitään kehitystä tiedossa/taidoissa
- Ei mahdollisuutta palkkojen alentamiseen
- Pitää ostaa, muttei saa myydä
- Lisää tasoeroja köyhien/rikkaiden välillä. Hyvillä suhteettoman kovat ostohinnat
- Taitojen puolittaminen oli eduksi parittoman tason (5,7,9) omaavalle henkilökunnalle

Idea kehittämisestä oli siis ihan hyvä, mutta toteutus vähintäänkin ontuva, jollei jopa aivan jalaton.

Advertisement