BuzzerBeater Forums

Israel - I.1 > גישה למשחק - טור דעה

גישה למשחק - טור דעה

Set priority
Show messages by
From: Ehud

This Post:
00
74372.10 in reply to 74372.8
Date: 2/23/2009 4:04:13 AM
Overall Posts Rated:
274274
לפעמים צריך לטחון - כי אם כל הכבוד שיש לי לעומר ולארתור שהובילו את הליגה בלי בעיות העונה - הם יכלו לסיים את העונה עם קצת יותר הפסדים.

ההפסדים של עומר הגיעו שהמקום הראשון שלו כבר היה דיי סגור

דיי מבאס שאחרי סיבוב ידוע מי מקום ראשון בכל בית

"Did you miss me??? - "With every bullet so far..." Al Bundy
From: ranic
This Post:
00
74372.11 in reply to 74372.9
Date: 2/23/2009 4:46:50 AM
Overall Posts Rated:
1717
אני יודע שהנושא הזה מאוד בוער לאנשים, במיוחד לאהוד, אבל חושב שבשורה התחתונה הוא משפיע בעיקר על עניינים של רוח צוות ולא על נצחונות והפסדים.
לדעתי בסופו של דבר הקבוצות הגדולות יגיעו עם מספר מינמלי של הפסדים לפלייאוף העליון ובגלל הפערים בין המקום הראשון לשני זה לא אמור להשתנות גם אם הקטנות ישחקו קראנץ' כל העונה.
אהוד צודק בכך שעדיף לוותר על הסכמים ושכל אחד פשוט ישחק איך שהוא חושב שמתאים לקבוצה שלו לשחק. בכלל אני חושב שהסכמים לפני משחקים הם דבר שילך ויעלם עם הזמן והצטמצמות הפערים שתגיע בכל מקרה בגלל עניינים כלכליים והמקום לשיפור שיש עוד אצל הקבוצות הקטנות.
אחד הדברים הבעייתים שיש בהסכמים, בלי קשר לעניין האתי, זה שאין ממש מושג באיזה רוח צוות נמצא הצד השני. אומנם הרגוע אמור לגרום למשחק זהה לרגיל על רגיל, אבל רוח צוות יותר גבוהה בהחלט תשפיע לכיוון כזה או אחר. מה שכן, אם יש משחק שהגיוני לעשות בו הסכם זה דווקא המשחק הראשון של העונה כשכולם בכושר משחק סביר ורוח צוות מאוזנת.
בקיצור, הפסד צפוי שווה לשחק רגוע. גם נצחון צפוי שלא יושפע יותר מדי.
ביחס לישורת לקראת הפלייאוף - בגלל שמרבית הקבוצות כבר לא נמצאות בגביע בארבע השבועות האחרונים אי אפשר באמת להחזיק רוח צוות אימתנית ולקראת הפלייאוף הכל מתאזן לכיוון ה 8-9 אצל כל מי שמשחק גם רגוע.
בקיצור, תעשו מה שטוב לכם... תתכופפו כשצריך, תלחמו כשצריך... העיקר לשרוד עוד עונה בליגה שהופכת להיות קשה ברמה חצי מוטרפת.

This Post:
00
74372.12 in reply to 74372.11
Date: 2/23/2009 6:04:46 AM
Overall Posts Rated:
274274
כמה דברים לגבי מה שרשמתי רני.

א) הפערים אכן יצמצמו עם הזמן - אבל ויתור על משחקים והסכמי רגוע רק מאריכים את הזמן הזה.

ב) יש המון בעיות נוסופות בהסכמי רגוע - ואני חוזר ומדגיש וגם עופר יכול לספר לכולכם - כשמישהו מפר הסכם רגוע לא כולם ישר יקפצו ויגידו שהוא רמאי, כבר יש קולות של אנשים שיגידו שזה בסדר להפר הסכמים כאלו, ואגב אני מסכים.

From: adomole

To: Ehud
This Post:
00
74372.13 in reply to 74372.12
Date: 2/23/2009 8:04:50 AM
Overall Posts Rated:
22
קודם כל אני אסכם את הדעה שלי בנושא- לדעתי וויתור על משחקים זהו מעשה לא ספורטיבי שלא מוסיף כבוד לאף אחד. את קקאוטים לעולם לא תראו מרימה ידיים וזאת הגאווה שלי, אבל כל אחד בשלו, ואין לזה קשר לסיטואציה שנוצרה שבה אני מהמובילים בד"כ בליגה.
בנוסף, סתם ככה... שימו לב לקני וואדים שירדו ליגה... הם הפסידו ביתיות על הפרשי סלים ואולי גם ירדו בגלל זה. שניהם זה מאמנים שכן מוותרים על משחקים, ולא על מעט משחקים אפילו. בדיעבד-לא היה עדיף לא לוותר על משחקים בשביל הפרש סלים טוב יותר? בדיעבד אין ספק שכן.. עכשיו זה לא שאני בא לתקן את וואדים או את קני כי להיות חכם בדיעבד זו לא חכמה גדולה, אבל אני מקווה שהקהילה כן תלמד מקטעים כאלה.

אם מעלים את זה לפורום או לא? מאמנים חושבים (לדעתי בצדק) שאם מוותרים על משחק ומודיעים על זה אז הם יקבלו פחות הפרש על הראש-הם צודקים, זאת אמנם סוג של תחמנות כזאת, אבל עובדות מראות שהם מקבלים 25 הפרש במקום 40 הפרש-אפשר להאשים מישהו שנגרר אחרי מהלך כזה?
הפתרון? אני יעשה את החלק שלי ואני קורא לכל מי שמפריע לו שיעשה באופן דומה-מי שמודיע לי שהוא מוותר על המשחק, אני אדאג לכך שהוא יקבל הפרש גדול יותר. איך? לא יעלה על איזי, ולא יתפשר על כלום מלבד ההרכב הראשון, ושמבחינתי יגמר 80 הפרש אם צריך. גם אני אהיה במחאה לבד- אני יעשה את זה.

אגב, אני לא מסכים שמותר להפר הסכמים. אל תתן מראש את המילה שלך אם אתה לא סגור על עצמך. שקר זה בד"כ לא פתרון.

From: Warrior

This Post:
00
74372.14 in reply to 74372.12
Date: 2/23/2009 8:07:24 AM
Overall Posts Rated:
1010
כשמדובר בנבחרת הדבר הופך לבעייתי..
אבל אתה לא רוצה להיכנס לזה, אני חושב שהעניין ברור ושכל אחד יעשה מה שנראה לו ..

This Post:
00
74372.15 in reply to 74372.13
Date: 2/23/2009 8:13:34 AM
Overall Posts Rated:
274274
זה לא קשור לשקר.

אם הייתי רוצה לשקר אנשים אז הייתי מציע להם הסכמים ומפר אותם.
או שלא הייתי מודיע על זה.

אבל אני אומר שמי שיכניס אותי לסיטואציה ויציע לי - אז שלא יתפלא אם ההסכם יופר. ואני חושב שכל אחד יכול להתנהג ככה - הוא לא יחשב לרמאי בעיני.

הרי רק השאלה - "רוצה לשחק רגוע?" נותנת יתרון לזה ששואל אותה - אז למה שאני בתור זה שנשאל לא יהפוך את זה ליתרון בעצמי...??

This Post:
00
74372.16 in reply to 74372.15
Date: 2/23/2009 8:21:16 AM
Overall Posts Rated:
1010
אבל גם אתה מקבל את היתרון מצבירת ההתלהבות.. האינטרס הוא של שתי הקבוצות ולא של אחת..
והקטע של הוא הציע לי אני הצעתי לו לדעתי מיותר.. שקר זה שקר ואני בדעה של עומר..
סך הכל כמו שאמרתי האינטרס הוא משותף ולשקר זה באמת לא הדרך לפתור את העניין, זה אפילו עושה את ההפך .

This Post:
00
74372.17 in reply to 74372.14
Date: 2/23/2009 8:26:15 AM
Overall Posts Rated:
22
למה נבחרת זה עניין שונה? זה בדיוק אותו סיפור.
ההבדל היחיד שפה אתה מייצג קהילה ושם אתה מייצג רק את עצמך.

This Post:
00
74372.18 in reply to 74372.17
Date: 2/23/2009 8:35:26 AM
Overall Posts Rated:
1010
יחי ההבדל הקטן כמו שאומרים..
וכן זה לא פגיעה אישית במאמן וקבוצה ספציפית אלא במאות מאמנים ומאות קבוצות וזה ההבדל הבאמת יחיד שכמו שאמרתי לדעתי זה חמור בהרבה יותר מלהפר הסכם בין קבוצות אבל מה לעשות יש גם כאלה..
הרי מתישהו היינו צריכים ללמוד על בשרנו אין מה לעשות.. לצערי הבן אדם גם דיבר והתנסח כדי לשכנע שהכל בסדר וזה גם החוסר טקט לצערי..

אבל כמו שאמרתי למדנו את הלקח אין מה לעשות עם זה כבר.

This Post:
00
74372.19 in reply to 74372.16
Date: 2/23/2009 8:43:22 AM
Overall Posts Rated:
274274
עופר - הסבירו את זה כבר מיליון פעם

אם אני לא רוצה את ההסכם הזה אז אתה דופק אותי בעצם השאלה

המצבים הם כאלו

1) לא לענות - אתה יודע שקראתי את ההודעה ולא עניתי אז אתה מבין שזה נורמאל או קרנאץ'

2) להסכים מחוסר ברירה - אני משחק משהו אחר ממה שרציתי

אז למה שמי ששואלים אותו ידפק?? שמי ששואל ידפק, אני בעד אופציה 3

3) כן אני אשחק רגוע - ולשחק אחרת.

זה ששואל ומציע את ההצעה צריך לקחת סיכון מסוים - וזה הסיכון שלו בדיוק, שידפקו אותו.

וכשזה לא בפורם הגלובלי אלא פה בליגה שלנו אני אגיד לך שאין הבדל בנבחרות.

בנבחרת מי שדופק אותך ולפי מה שאתה אומר דופק קהילה שלמה רק מגיב לזה שאתה מכניס אותו ואת כל הקהילה שלו באותו משקל לסיטואציה לא טבעית עם ההצעה הזאת וזה לגיטימי שהם ידאגו לאינטרסים שלהם...

אם הוא היה מציע וגם מפר את ההסכם אז הייתי אומר - ואללה זה מלוכלך...

This Post:
00
74372.20 in reply to 74372.18
Date: 2/23/2009 9:03:03 AM
Overall Posts Rated:
22
אני חושב שאני רואה את זה יותר קרוב לאהוד מאשר לאיך שאתה רואה את זה.
זו קודם כל פגיעה אישית בך כמאמן נבחרת.
למה? כי אתה מייצג קהילה. אם ההסכם נכשל- בעצם נכשלת בשביל כולנו.
לכן הראשון שיפגע פה זה אתה, בהסברים לקהילה מה קרה.
לאחר מכן נפגעת הקהילה-שרוצה הצלחה של הנבחרת ובדרכים לא הכי יפות מפסידה אותם, לכן לדעתי יש ללמוד לעתיד להיות זהירים יותר כשמדובר בנבחרת.

עד כאן הכל יפה, אבל משהו אחד שכתבת לא לגמרי מקובל עליי:
"הרי מתישהו היינו צריכים ללמוד על בשרינו אין מה לעשות"-זה החלק שלא מקובל עליי, כשאני אימנתי נבחרת לא עשיתי הסכם אחד. עד כמה שזכור לי יהודה בכל הקמפיין שלו אולי פעם אחת עשה הסכם (ואני מתנצל בפני יהודה אם טעיתי), בגישה כזאת בחיים לא יקרה לך מצב שאתה חווה את זה על בשרך.
כשאתה כותב את זה אתה גם כאילו אומר "נפתרה הבעיה", אבל תבין-בכל פעם שאתה עושה הסכם רגוע אתה מסתכן, יהיו פעמים שיכבדו את ההסכם ויהיו פעמים שלא.

כמובן, גם חובה לדעת עם מי לעשות ועם מי לא.
אם הוא לא כיבד את ההסכם סימן שהוא צריך את הניצחון, אז אם כבר מציעים הסכם-תעשה את זה מול קבוצה שבאמת תעשה מהלך מפגר אם לא תסכים לו.
ואחלה, אכלת פעם אחת מלכודת של מישהו ששכנע אותך והכל ואני בטוח שבגלל זה זה לא יקרה לך שוב, אבל זה לא אומר שנפתרה הבעיה כי יכולים לעשות לך את זה כל הזמן. גם אם לא יקרה לך פעם שניה-יכול לקרות לאחרים.

אני מתנצל אגב אם זה ביקורתי מדי.. זה מה שאני מרגיש על המקרה הזה פשוט.
הכי חשוב זה רק שנלמד ממקרים כאלה.

Advertisement