POLSKA - Albania 121:40 (30:9, 33:13, 27:6, 31:12) (26975)... co wpadło do głowy Albańczykowi z tym typowaniem:( ... dzięki tym pudłom przegrałem w typerkach;)) hehe
Założenie taktyczne - sprawdzić czy to dziwne obwodowe "Inside" isolation ma sens w przypadku naszej Kadry.
Wnioski - cholera wiiiii... ;) ... tak szczerze mówiąc liczyłem, że częściej w ataku szukany będzie Wyrazik i sprawdzę, jak sobie będzie raził z tymi fajnymi JS/IS w tej taktyce. A tu całe stado rzutów z obwodu, mocne ciśnięcie też obu SFów... i właściwie trudno odkryć na czym tak naprawdę ma polegać ta taktyka:/ Chociaż z drugiej strony generalnie muszę przyznać, że "oglądając" mecz podobało mi się, jak on przebiegał. Wyglądało to całkiem płynnie. Obawiam się jednak, że ta taktyka wymaga także dobrego SG... a tego raczej nie mamy. Bardzo dziwnie wybiera ona też graczy w ataku... nie wszedł na parkiet ani na minutę świetny Ościłowski. Za to Dominiak - zawodnik z najniższym PS w kadrze - wszedł w pierwszej piątce i zanotował aż 14 asyst! Cuda, cuda...
O meczu za wiele nie ma co pisać... ważniejsze to, że ten pressing w obronie wygląda naprawdę nieźle. Fakt, że tracimy na zbiórkach, ale rzuconych przez rywala tylko 40 punktów musi budzić szacunek. Fakt, że przeciwnik słaby no ale nasze staty imponujące... 48 asyst, 19 przechwytów, 10 bloków... a indywidualnie 17,5, dwa razy po 17, raz 16,5 i dwa razy 16...fajnie to wygląda! Ciekawe jak pójdzie z lepszymi rywalami;)
A indywidualne oceny:Woźniak (16,0): -
moja ocena: 9,5 - obserwacja w grze tak świetnego SFa to sama przyjemność... słusznie nazwany LeBronem, bo potrafi wszystko! Aż 26 punktów, 7 zbiórek, 4 asysty... kolejny świetny mecz Kamila! Jestem bardzo ciekaw, czy z lepszymi rywalami też będzie sobie radził równie dobrze. Zresztą pozycja SF w tym sezonie staje się powoli naszą kluczową "bronią";)
Wyrazik (17,5): -
moja ocena: 9 - nasza gwiazda znowu w formie... co prawda dopiero solidnej, no ale ocena i występ już daje przedsmak tego, co będzie w sprawnej. 16 punktów, 9 zbiórek, 4 bloki... Duet W-W-wymiata:)))
Komorniczak (15,0): -
moja ocena: 9 - znowu wrócił do nieomylności... nie wiem jak się to dzieje, ale zawodnik bez MEGA-wybitnych cech potrafi być praktycznie bezbłędny... w 15 minut zdobył 15 punktów przy prawie 100-procentowej skuteczności. Na SFie łącznie zdobyliśmy więc więcej punktów niż cała Albania!
Najbor (16,5): -
moja ocena: 9 - nasz pierwszy center... i póki co świetnie daje radę... i to nawet mimo tylko solidnej formy. W sprawnej i jeszcze z dwoma-trzema skokami powinien wymiatać:) Nawet mimo nieoszałamiającej góry;)
Kolton (15,0): -
moja ocena: 8 - ukraiński krasnolud znowu solidny... mocno zastanawia fakt, że bez JS, ale z JR obaj notują lepszą skuteczność niż obwód z lepszym JS... ale może to żadna zasada;) W każdym razie zrobił to co do niego należało - 11 punktów i 7 asyst w 21 minut.
Dominiak (15,0): -
moja ocena: 9,5 - gdyby nie skuteczność byłaby "10"... i to największy SZOK w tym spotkaniu! Zawodnik, który nie skoczył i odstaje jeśli chodzi o główne skille od reszty obwodu pokazał, że jego miejsce w Kadrze jest niepodważalne! Co więcej - wyszedł w pierwszej piątce i dał pokaz gry na SGie... zresztą wystarczy powiedzieć, że w ciągu 27 minut był blisko triple-double... 10 punktów, 14(!!!) asyst, 6 zbiórek (4 w ataku), 2 przechwyty, 1 blok - żadnej straty i faulu! Prawie perfekcyjny występ:)
Talaska (17,0): -
moja ocena: 8,5 - 9 punktów i 9 zbiórek - niezwykle pewny zmiennik centra. W sprawnej formie będzie dla nas bardzo cenny w dalszych meczach.
Karlinski (15,0): -
moja ocena: 8,5 - gonił długo Dominiaka jeśli chodzi o ilość asyst... skończył na 9... dodał 8 punktów, 5 przechwytów i 4 zbiórki - staty naprawdę godne:) A będzie lepiej w decydujących spotkaniach!
cdn
Last edited by borczi at 1/27/2014 4:24:55 PM
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)