joo siis kyllähän tuo ainakin täällä kakkosessa ketuttaa aivan sikana että mestiksessä "pelataan" se yks tai kaks ottelua, jonka jälkeen aletaan keräämään sellaista 600k/viikko palkkoja. sen jälkeen onkin oikein mukavaa lähteä kakkoseen ostojoukkueella ja nousta takaisin mestikseen.
En tiedä numeroita, miten hyvin hissijoukkuetaktiikka keskimäärin toimii. Onko mikään joukkue luonut pitkällä aikavälillä (tai edes lyhyellä aikavälillä) menestystä luovutus- ja panostuskausia vuorottelemalla? Esimerkiksi ministars ei ole mikään hissijoukkue, vaan siellä vajottiin aikanaan muista syistä ja sitten on rakennettu nousua määrätietoisesti. Toki minillä kävi tuuria yleisen talouskehityksen kannalta, mikä auttoi tehokkaassa paluussa takaisin huipulle.
Hissijoukkueiden taktiikka perustuu siihen, että nousijajoukkueita suositaan jonkun verran kilpailun tasapainottamiseksi. Hissijoukkueet sitten käyttävätkin saamansa edun pelkkään rahakirstun keräämiseen. Seuraavalla kaudella alemmalla sarjaportaalla tulee takapakkia, mutta jos rahaa vaan on riittävästi eikä selvää haastajaa ole, niin nousu on jopa erittäin todennäköinen. Tämän ei ehkä pitäisi olla mahdollista. Mutta kuinka laaja ongelma sitten on todellisuudessa? Pärjäävätkö hissijoukkueet?
Toisaalta pitää huomioida, että on myös niitä joukkueita, jotka ovat pelillisesti ja taloudellisesti "kahden sarjaportaan välimaastossa" ilman mitään kikkailuita. Näitä joukkueita ei pitäisi rangaista mahdollisissa muutoksissa, sillä putoaminen on aina periaatteessa haastava paikka (kunhan alemmalla tasolla on kilpailua ja yritystä ylös).