BuzzerBeater Forums

Poland - IV.5 > Siema

Siema

Set priority
Show messages by
From: greg422

This Post:
00
11272.101 in reply to 11272.100
Date: 5/8/2008 4:08:24 PM
Overall Posts Rated:
00
no zapowiada sie ciekawie-z botami zadna przyjemnosc grac

From: komora

This Post:
00
11272.102 in reply to 11272.1
Date: 5/9/2008 12:22:34 PM
Overall Posts Rated:
00
Też zaczynam dopiero ;) Nie mam zielonego pojęcia co i jak...
Będzie zabawa ;)

From: theon

This Post:
00
11272.103 in reply to 11272.100
Date: 5/10/2008 4:07:52 AM
Overall Posts Rated:
00
Dzięki za docenienie :D zobaczymy jak będzie ale powalczę bankowo.
Nie wiem skąd wziąłeś taką małą liczbę zawodników - potrzeba ok 18 IMHO aby zapewnić optymalny trening (tzn aby nie przeciążać poszczególnych)

Zaczynam troszkę kombinować ze składem ponieważ zaczynam podejrzewać, że te niby "najlepsze pozycje" wyświetlane na kartach zawodników wcale nie są optymalne ;D

Teraz podciągnę kondycje troszkę i jedziemy z koksem.

3m sie i powodzenia

This Post:
00
11272.104 in reply to 11272.100
Date: 5/10/2008 2:51:07 PM
Overall Posts Rated:
00
Napewno skorzystam z Twoich rad ;) A na meczu z Wiwexem prawie zawału dostałem. Ale wygrałem i to się liczy. Już mi się podoba ta gra ;D

From: Khazaad
This Post:
00
11272.105 in reply to 11272.104
Date: 5/12/2008 5:57:57 AM
Overall Posts Rated:
146146
@theon

Wg mnie 18 to trochę dużo (spróbuj ich utrzymać - no chyba, że kilku prawie nic nie zarabia, ale wtedy po co ich trzymać.)
Myślę, że max to 15, czyli trzy pełne piątki. Wystarczy mieć 3 graczy na każdą pozycję i grać nimi rotacyjnie, poniżej przykład.
Przyjmijmy, że mamy 3 PG. Nazwijmy ich PG1, PG2 i PG3.
Mecze gramy w Sob., Wt., i Czw. (nie załapaliśmy się do B3, więc więcej sobie nie pogramy, a w ligach prywatnych czas gry nie wlicza się do niczego).

W Sob. wystawiamy w pierwszej piątce PG1, w drugiej piątce PG2.
We Wt. PG2 i PG3.
W Czw. PG3 i PG1.

Z reguły zawodnik pierwszej piątki gra ok. 30-35, choć zdarzają się mecze, gdzie naturalnie gra więcej - a bo to trzeba gonić rywala, a bo to dogrywka itp., ale są to przypadki losowe.

Z reguły jednak po dwóch meczach będzie miał parę minut więcej niż te wymagane 48. Jeżeli nie, to graczami których trenujemy możemy obstawić mecz Czw. na wszystkich możliwych pozycjach (bo przecież nasz cenny PG może grac nawet jako C). Może sprawi to, że w wyjątkowych przypadkach trenowany gracz dostanie nieco mniej treningu, ale będzie grał tyle, ile trzeba.

Mając więcej niż 15 graczy, z reguły zawsze ktoś nie zagra - a przynajmniej tak było u mnie w zeszłym sezonie. Mając mniej graczy - czas będzie trzeba wystawić kogoś na dwie pozycje, żeby mu forma nie spadła. Aczkolwiek mając tylko dwóch graczy na jedną pozycję (nietrenowaną) wystawiasz mocniejszego w meczach ligowych w pierwszej piątce, a w czwartek w rezerwach (chyba, że ma już za dużo minut, wtedy nie wystawiasz go wcale, wystawiasz rezerwowego, a system wyciągnie Ci jakiś kolesi z kibiców, którzy siedzą na trybunach - poważnie, wcale nie żartuję)
Takie jest moje zdanie, ale chętnie poznam Twoje wyliczenia :)
--------------------------------------
@komora

Odnośnie dogrywek - zobacz sobie ten mecz, bo nawet na parkietach NBA tego nie doświadczysz (mecz jest z pierwszej kolejki mojej nowej ligi) - (4644119).
@Wszyscy :)

Tak przy okazji, to gdybyście mieli jakieś uwagi odnośnie tłumaczenia na nasz rodzinny język BB, to dajcie znać, na pewno się temu przyjrzę (w końcu stanowisko do czegoś zobowiązuje :).
Niedawno poprawiłem coś, co dziwiło mnie od początku grania w BB (tzn. poprawiłem tego więcej, ale to było dosyć irytujące), a mianowicie w Tygodniowym rozliczeniu czasu gry, w ostatniej kolumnie jest już "Forma", jak powinno być, a nie "Trening", jak było.
Gdybyście zauważyli jeszcze jakieś dziwne tłumaczenia, albo coś nieprzetłumaczonego (jeszcze trochę zostało, ale powoli kończymy), to wiecie, do kogo napisać :)
-------------------------------------
@Menadżerowie, z którymi grałem w zeszłym sezonie
Nie zauważyliście pogorszenia statystyk Waszych klubów? Bo ja tak. Mój team wyciągał przecież sporo "niezdarnych" statystyk, a nawet czasem "słabe", a teraz (po wzmocnieniach) wyciągam prawie same "tragiczne". Nic nie słyszałem o jakiś zmianach w silniku meczowym, ale coś tu u mi nie gra (choć może to być spowodowane zupełnie czymś innym).
@................... - No dobra, już wystarczy :)

This Post:
00
11272.106 in reply to 11272.105
Date: 5/12/2008 7:59:41 AM
Overall Posts Rated:
00
wyliczenia mi sie podobają ALE aby to tak ładnie wyglądało a przy tym nie przegrywało się zbyt wielu spotkań to KONIECZNIE wszyscy gracze powinni być mniej - więcej na tym samym poziomie a z tym niestety jest kłopot. Podpierając sie Twoim przykładem PG1 jest gwiazdą drużyny a PG 2 jest powiedzmy " na dorobku" to o PG3 możemy rozmawiać w charakterze żartu. W tym momencie zaczyna sie problem z odpowiednim poustawianiem klocków - mniejszy jest gdy nie gra się w Pucharku bo paździochy mogą poszaleć we czwartek a jak chcesz pociągnąć troszkę w pucharze ? chociażby dla kaski z którą ciężko
spadku statystyk nie zauważyłem jakiegoś większego ALE pozmniejszało sie DMI co mnie wprawiło w osłupienie - Ryznar miał już w poprzednim sezonie i ponad 70k a teraz marne 16800

This Post:
00
11272.107 in reply to 11272.106
Date: 5/12/2008 8:08:56 AM
Overall Posts Rated:
146146
Bo DMI w zbyt dużym stopniu zależy od formy, ale jeszcze nie wiem w jaki sposób.

Co do pucharu - jak chcesz w nim poszaleć, to niestety musi Cię być na to stać, bo faktycznie ciężko jest utrzymać 3 graczy na każdą pozycję na tym samym poziomie. Tylko nie bardzo rozumiem, dlaczego posiadanie 18 graczy miałoby to poprawić?

Fakt jest taki, że na naszym poziomie, to pewnie nie pogramy zbyt długo w pucharze :) Niestety, bo połowa kasy z biletów by się przydała. Metoda jest prosta - przetasowywać graczy w lidze (jeżeli jest taka możliwość), i nie grać w każdym meczu najlepszymi graczami, oszczędzając ich na puchar. Inaczej się nie da, chyba, że klub stać na utrzymanie kilkunastu graczy na zbliżonym poziomie (łącznie z trenowanymi gwiazdkami). Ale jeżeli klub stać na utrzymanie 15 graczy w dość wyrównanym składzie, to i pewnie stać na utrzymanie 18, a w tym momencie nasza dyskusja staje się bezzasadna :D

This Post:
00
11272.108 in reply to 11272.105
Date: 5/12/2008 1:09:46 PM
Overall Posts Rated:
00
:) Faktycznie. Nawiedzone Babcie Akrobatki się chowają :P

This Post:
00
11272.109 in reply to 11272.108
Date: 5/12/2008 4:35:43 PM
Overall Posts Rated:
146146
Muszę to powtórzyć big_zoltanowi :)

This Post:
00
11272.110 in reply to 11272.109
Date: 5/13/2008 2:13:10 PM
Overall Posts Rated:
00
Ale moi wyciągnęli wynik. Kondycja zadecydowała :)

This Post:
00
11272.111 in reply to 11272.110
Date: 5/13/2008 4:20:42 PM
Overall Posts Rated:
00
Właśnie a'propos kondycji :
- jaki ona ma wpływ na statsy grajków ?
- jaki jej poziom jest optymalny ?

Teraz jadę drugi tydzień i nie wiem kiedy zmienić.

Advertisement