Kto będzie krył na PG? Jakiś leszcz co ledwo chodzić umie nie mówiąc już o kozłowaniu?
Nie rozumiem. Każdy zawodnik po promowaniu jest słaby.
Wy tutaj za bardzo wgłębiliście się w matematykę i rozkład tych cyferek w pensjach i omawianiem nie tak istotnych problemów. Może masz i rację, sam zaciekawiłem się bardziej i zastanowiłem na temat tego co tutaj nam prezentujesz, no i załóżmy, że masz rację, że pensja jest miejsza, zawodnik może dłużej trenować no ale co z tego??? Kto takiego zawodnika stworzy? Kto się poświęci?
A jaki to problem? Kto teraz poświęca się trenując zawodników z pensją ponad 100 tysięcy? Czy może to nie jest poświęcenie. A poziom kadr dorosłych przecież będzie rósł. Teraz Wiśnia ma 400 tysięcy, jak w kadrze seniorów będą grali 28-latkowie to takie i wyższe pensje będą na porządku dziennym.
Kto wtedy się poświęci?
Myślę, że prędzej znajdziemy chętnego do treningu OD u Centra z pensją 100 tysięcy niż chętnego do trenowania ID Centrowi z pensją 400 tysięcy ;-)
bo uwierz mi, że wzrost ma wpływ na szybkość treningu OD/ID, Leszek jest tego w 99% pewny a ja w 100%. Obserwacja tego treningu od 3 sezonu mi w tym pomogła
Skoro obserwacja wymagała aż 3 sezonów i selekcjoner nie ma 100% pewności a w oficjalnym poradniku napisanym przez GM-a też nie jest to zaznaczane, to wynika z tego, że jeśli opóźnienie faktycznie jest, to nie jest duże. Mniejsze niż spowolnienie po osiągnięciu potencjału.
Załóżmy, że taki gracz SG ma ID na 3 lvl, OD na 6
To weźmy takiego, który ma na odwrót - proste. Od teraz widzimy ID czytamy OD. I na odwrót ;-) Jak patrzę jacy przypadkowi rodzą się zawodnicy to dochodzę do wniosku, że każda kombinacja jest możliwa. Widziałem podkoszowych losowanych z czarnym jednym podkoszowym skillem i różowym obwodowym. I na odwrót.
Masz rację, że należy myśleć o NT i nie wykorzystujemy potencjału zawodników przez pensje, o tym już wspominał al_said który ostatnio jest jeszcze rzadziej na forum niż ja:P, warto to wsystko przemyśleć ale uwierz mi, że do wszystkiego należy mieć odpowiednich ludzi, którzy zaufali by a cięzko Ci będzie uzyskac takie zaufanie w niższych ligach, bo wątpie aby ktoś z II i PLK podjął się trenowania OD u centra... zresztą się nie dziwię.
Bo jeszcze nikt nawet nie miał możliwości ustawić Centra w obronie jako PG w meczu ligowym ;-)
Ogłoszenie pojawiło się tydzień temu, wczoraj pojawił się pomysł, jeszcze po prostu nikt o tym nie pomyślał.
Poza tym takie granie wymaga pary zawodników. Podkoszowego z OD oraz obwodowego z ID, których by się przestawiało na pozycjach w obronie. W klubie od razu będzie to ciężkie do zrobienia. Natomiast do kadry o wiele łatwiejsze, bo każdy zawodnik trenuje w innym klubie. A w klubie (który gra 18-latkiem) dosyć łatwo znaleźć zawodnika, który go zastąpi w obronie. Wystarczy wybrać na TL i można znaleźć pełno obwodowych (na niskich skillach), którzy nie mają OD a mają wyższe ID. W piątej lidze jak znalazł taki zawodnik może zastępować centra w obronie.