BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Reprezentacija (Sezona 7)

Reprezentacija (Sezona 7) (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
61229.101 in reply to 61229.100
Date: 12/29/2008 4:59:27 PM
Overall Posts Rated:
178178
Nisam nestrpljiv nego razmisljam sta ce da napise...da selektor treba da bude vidovit - sta li?

Ili da saceka kraj tekme pa da postavi taktiku?

Koje su jos bile primedbe...ah, da - treba da imam dobar kontakt sa vlasnicima reprezentativaca da bi ovi dobijali trening i bili u dobroj formi!

Samo jedna ilustracija - sto se tice forme:
nasi reprezentativci imaju sledeci GSi:
prof. - 5
strong - 8
resp. - 3
average - 2
i to je jos dobro...a pogledajte protivnike:
prof. - 8 (OSAM)
strong - 4
resp. - 3

Forma, da podsetim direktno utice na izbor tima (igraci ispod strong su prakticno neupotrebljivi) a izbor tima na izbor mogucih taktika. Koliko forma tek utice na ucinak igraca - da i ne pominjem.

edit: Evo kao primer - pogledajte ucinak Radonjica, naseg prvog pleja koji je dao 26 koseva uz 6 skokova i 4 asistencije a GS mu je samo respectable...sta bi bilo da je bio proficient?

Last edited by Laimbeer40 at 12/29/2008 5:02:34 PM

"Da ste vi bolji narod i ja bi` bio bolji vladar!" - Knjaz Milos
This Post:
00
61229.102 in reply to 61229.101
Date: 12/30/2008 2:38:11 AM
BG Samuraj
III.1
Overall Posts Rated:
142142
Nisam nestrpljiv nego razmisljam sta ce da napise...da selektor treba da bude vidovit - sta li?

Ili da saceka kraj tekme pa da postavi taktiku?

Koje su jos bile primedbe...ah, da - treba da imam dobar kontakt sa vlasnicima reprezentativaca da bi ovi dobijali trening i bili u dobroj formi!

Samo jedna ilustracija - sto se tice forme:
nasi reprezentativci imaju sledeci GSi:
prof. - 5
strong - 8
resp. - 3
average - 2
i to je jos dobro...a pogledajte protivnike:
prof. - 8 (OSAM)
strong - 4
resp. - 3

Forma, da podsetim direktno utice na izbor tima (igraci ispod strong su prakticno neupotrebljivi) a izbor tima na izbor mogucih taktika. Koliko forma tek utice na ucinak igraca - da i ne pominjem.

edit: Evo kao primer - pogledajte ucinak Radonjica, naseg prvog pleja koji je dao 26 koseva uz 6 skokova i 4 asistencije a GS mu je samo respectable...sta bi bilo da je bio proficient?

Eto resenja:)
Vlasnici treba da budu vidoviti da kad im igrac odigra 68 minuta predvide da ce ostati proficent a nece pasti na strong, da se selektor ne bih uzrujavao oko GS.

Znaci podrzimo selektora, da su vlasnici reprezentativaca jedini i iskljucivi krvci za poraze reprezentacije.

I da se podsetimo selektorovog predizbornog govora:(59122.3)

3...Kontinuitet - uspesno je realizovana ambicija da se u igrackom smislu nastavi unapredjivanje A selekcije a koje je bilo primarni cilj i kolege Ranka (ex-selektora). Kao posledicu toga danas imamo reprezentaciju sacinjenu od 12-14 vrhunskih igraca i sa jasno definisanom "kicmom" reprezentacije.

Kad god izgubis ti kukas da je neko drugi kriv, te GS, te njegovi su vislji, jaci brzi, bilo ladno u sali, samo ti ne prihvatas odgovornost.

Prozivas caramazov za Radonjica, decko se rastego izmedju BBB(gde predstavlja Srbiju) i prvenstva, i jedva da igra po 2 tekme nedeljno sto ga je i dovelo u nezgodnu poziciju na tabeli.

I srecno u kupu za autsajdere sledece sezone, takodje i u prijateljskim protiv velicina tipa uzbekistan i iran za popravljanje ranga na toj famoznoj tabeli:(

This Post:
00
61229.103 in reply to 61229.102
Date: 12/30/2008 2:55:41 AM
Overall Posts Rated:
178178
Posto si po obicaju zao i zlonameran i glumis dusebriznika za repku a nisi se angazovao ni jedan promil - naprotiv siguran sam da se radujes porazima repke, evo reci cu ti sta ce se desiti u narednom periodu.

Ovaj mandat ce proci kako prodje, a sledeci selektor ces biti upravo TI!
I budi ubedjen da ce biti tako!

Jedina sansa da ne budes selektor je da se ne prijavis.

E, a kada budes postao selektor onda ces videti kako izgleda cela prica ali iz druge perspektive i veruj mi nece ti se ni malo svideti i trudicu se da ti zagorcavam BB zivot 1000 puta vise nego ti sada meni a jasno ti je da je kada ja nesto kazem to se i desi.

I da te podsetim, dok ja igram ovu igru ti neces nikada:

1...osvojiti Prvu ligu (drzi se ovih trofeja koje imas...u tvom slucaju to je sve)
2...osvojiti Kup

Misli o tome...

This Post:
00
61229.104 in reply to 61229.103
Date: 12/30/2008 3:11:55 AM
BG Samuraj
III.1
Overall Posts Rated:
142142
Ovo oko selektora necu da ti odgovaram.
I da te podsetim, dok ja igram ovu igru ti neces nikada:

1...osvojiti Prvu ligu (drzi se ovih trofeja koje imas...u tvom slucaju to je sve)
2...osvojiti Kup

Misli o tome...

Ali ovo je bas interesantno:)
Jer ces ti da me sprecis u tome da osvojim prvensto i kup???,sa svojim silnim trofejima???
Pozdrav vecitom trecem i nize, nize.....(jer nemas trofej ni za drugo mesto:))

EDIT: I nemoj da spemujes i posle trazis da ti ja odgovaram na taj spam, ovde se prica o reprezentaciji

Last edited by BG Samuraj at 12/30/2008 3:12:48 AM

This Post:
00
61229.105 in reply to 61229.104
Date: 12/30/2008 3:28:34 AM
Overall Posts Rated:
178178
EDIT: I nemoj da spemujes i posle trazis da ti ja odgovaram na taj spam, ovde se prica o reprezentaciji

A kakve veze TI imas sa repkom osim mrznje prema meni?

EDIT: i da, ja cu da te sprecim jer ces sledeci put morati i da crunchujes na moj tie da bi (mozda) pobedio... ;)

Last edited by Laimbeer40 at 12/30/2008 3:29:28 AM

This Post:
00
61229.106 in reply to 61229.105
Date: 12/30/2008 3:40:22 AM
BG Samuraj
III.1
Overall Posts Rated:
142142
A kakve veze TI imas sa repkom osim mrznje prema meni? :)

Moja Veza: Nebojša Jablanovic (3132286)

EDIT: i da, ja cu da te sprecim jer ces sledeci put morati i da crunchujes na moj tie da bi (mozda) pobedio... ;)

Jel tvoja mrznja prema meni zbog ovog meca???(8662633)
Ako ces se toliko nerviras, samo pisi ;na da te pustim sledece sezone, meni 1 pobeda manje vise, a vidim da tebi bas znaci:)

This Post:
00
61229.107 in reply to 61229.106
Date: 12/30/2008 3:50:10 AM
Overall Posts Rated:
178178
Jel tvoja mrznja prema meni zbog ovog meca???(8662633)
Ako ces se toliko nerviras, samo pisi ;na da te pustim sledece sezone, meni 1 pobeda manje vise, a vidim da tebi bas znaci:)

ne, nego je tvoja zbog ovog meca (6573304)

Brzo si zaboravio kada sam te opeglao 23 razlike kada si igrao sa istim entuzijazmom kao i ja.

Zasto opet nisi igrao tie kao i prosli put? Pa zato sto bi te chika opet opeglao!
Usr`o si se i stavio normalicu!)))

I neko kao ti nema luksuz da me pusta jer jednu puknes i ode u baraz!

This Post:
00
61229.108 in reply to 61229.107
Date: 12/30/2008 4:24:47 AM
BG Samuraj
III.1
Overall Posts Rated:
142142
Zasto opet nisi igrao tie kao i prosli put? Pa zato sto bi te chika opet opeglao!
Usr`o si se i stavio normalicu! :))))

Vidis, mislim da si sam sebi odgovorio vezano za repku, bitno da se igra TIE, a ne da se pobedi, ti si to sto igras u svojoj ligi preneo na repku i zato mi tavotrimo kao repka.
I stvarno ja bih molio MOD-a da se ovde vise ne spemuje, jer sam ja isprovociran da pisem o necemu sto nije teme ovde, pa cu ja opet da budem kriv.

This Post:
00
61229.109 in reply to 61229.107
Date: 12/30/2008 4:37:00 AM
Overall Posts Rated:
5757
E sad bi vas nakrpio samo tako, na meni svojstven nacin ali trudi cu se da bidnem fin. I sve sto napisem je dobronamerno, tako da ako neko to drugacije shvati, boli me qrac.
Rekao sam da necu vise da se mesam u repku, ali jednostavno...........moram.

Ajde prvo, stariji imaju prednost, pa, cemo da napisemo Ciki par reci.

Evo kako to izgleda iz mog ugla. Prozvao si Radonju i dajes ga za primer, a trebao si da znas da on nece nikada biti u proficient formi. Da si me lepo pitao na pocetku sezone sta planiram u vezi sa njim, sigurno bi dobio odgovor. I ne samo to, ja na osnovu toga pretpostavljam (dakle samo pretpostavljam), a verovatno sam u pravu, da ti vise o polovini reprezentativaca nemas nikakve informacije o njihovom buducem napretku.
Ja znam da ti ne mozes da utices na njihove skilove i formu, ali sta je poenta svega ovoga? Poenta je da ja dolazim do zakljucka da nisi bio dovoljno informisan o napretku pojedinih igraca, jer da jesi OCEKIVANJA bi bila drugacija i sad ne bi doslo do toga da se neko daje za primer, sto je u ovom slucaju meni jako zasmetalo.

Meni je bilo jasno kada sam video tim koji si sastavio za ovu sezonu da od rezultata nema nista, jos kad sam video grupu u kojoj igramo jednostavno sam shvatio da, osvojiti trece mesto u ovoj grupi je extra uspeh.
U toku izbora, Cika je bio umereniji za razliku od Samuraja, koji je, po meni slao sledecu poruku: "ako ja budem selektor, sigurno prolazimo". Evo sad hocu da ga nesto pitam. Da li bi ti sa ovim timom prosao ovu grupu, kao sto si obecavao?

i jos jedna bitna stvar, kako sada stvari stoje, reprezentacija neci proci grupu bar u jos dva pokusaja. Znam da ovo mozda zvuci grubo ali ja jednostavno sam ubedjen u to. Verovatno sam dok sam kucao zaboravio jos nesto da pomenem ali sad ce nadam se da krene rasprava pa ce da mi nadodje.

E sinoc sam procitao nesto sto moram da podelim sa vama. A ta misao glasi ovako:
"Optimizam je nedostatak informacija"

This Post:
00
61229.110 in reply to 61229.109
Date: 12/30/2008 5:02:34 AM
BG Samuraj
III.1
Overall Posts Rated:
142142

U toku izbora, Cika je bio umereniji za razliku od Samuraja, koji je, po meni slao sledecu poruku: "ako ja budem selektor, sigurno prolazimo". Evo sad hocu da ga nesto pitam. Da li bi ti sa ovim timom prosao ovu grupu, kao sto si obecavao?

Pa to bas nije tako kao sto si rekao (59123.34),
ovo sam reko:
A ako neprodjemo u 2. rundu(u sta ja neverujem), ja bih vam odmah ponudio ostavku, jer bih to smatrao velikim neuspehom, kao sto je bio prosle sezone, pa bi vi odlucili o mom daljem vodjenju Srbije.

E sinoc sam procitao nesto sto moram da podelim sa vama. A ta misao glasi ovako:
"Optimizam je nedostatak informacija"

Pa moj optimizam se svodio na reci selektora koji najbolje poznaje sve reprezentativce jer jedini ima uvid u sve igraca.

Izvod iz njegove poruke(59122.3):

3...Kontinuitet - uspesno je realizovana ambicija da se u igrackom smislu nastavi unapredjivanje A selekcije a koje je bilo primarni cilj i kolege Ranka (ex-selektora). Kao posledicu toga danas imamo reprezentaciju sacinjenu od 12-14 vrhunskih igraca i sa jasno definisanom "kicmom" reprezentacije.

This Post:
00
61229.111 in reply to 61229.109
Date: 12/30/2008 5:08:14 AM
Overall Posts Rated:
178178
Dragi moj prijatelju, sve sto si napisao je istina a ja cu samo da osvetlim pricu iz drugog ugla.

Pre svega, Radonju sam prozvao kao jednog od klucnih igraca i kao jednog od cije igre zavisi kako ce repka proci. Mi na toj poziciji nemamo bolje resenje i to ja najbolje znam. I kako stvari stoje, verovatno ga necemo imati jos dugo. Zato ce Radonja za mog mandata morati da igra makar i u inept formi.
Druga opcija je bila da povucem nekog klinca 3-4 klase slabijeg. Znaci dve ocajne opcije. Moj izbor ocigledno je - (daleko) bolje istrenirani igraci na ustrb slabijeg GS-a.
Dalje, nisam ja na pocetku prvog mandata pa da ne znam sta od koga od vas mogu da ocekujem po pitanju treninga i GS-a igraca.
Shvatam da klubovi imaju mnogo obaveza na vise frontova i da repka najcesce (bez zle namere) pada u drugi plan tj. nemoguce je uklopiti sve obaveze reprezentativaca a da pri tome zadrze dobar GS.
Sto se tice treninga, klubovi vlasnici reprezentativaca moraju da biraju izmedju treninga koji odgovara repki ili tom klubu. Neko ce se zrtvovati duze, neko krace i to je takodje jasno.
Sredstava prinude nema tako da ono sto nam je na raspolaganju - to nam je to.
Kao sto rekoh ja sam se odlucio za 15-tak najistreniranijih igraca i kao sto me tu jedan proziva - stojim pri stanovistu da imamo otprilike toliko dobro istreniranih igraca.
E sada, neki ne dobijaju treninge, neki ne dobijaju redovno, neki dobijaju sporo, nekima je stalno los GS i to sve utice na repku. A podsecam - nemam ja izbor igraca kao u Italiji pa da zamenim po 5-cu koji kaslju sa treningom i GS-om i da uzmem drugih 5 koji su po kvalitetu isti.
Ne znam da li je ovo svima jasno ali probacu ovako: Matori i Ranko prodaju Djuku i Pintera i mi vise nikakvu kontrolu nad njima nemamo i to je to.

Advertisement