kao bivši u21 selektor, zamolio bih vas sve da ne budete prestrogi prema Topniku...
u redovnom sam kontaktu s njim, i znam iz prve ruke koliko je vremena i truda uložio oko u21 reprezentacije u proteklih par sezona...
na kraju krajeva, i krajnji rezultat je sasvim solidan, u21 je prošla u drugi krug (treći put u zadnja četiri Eura), i u drugom krugu je upisala dvije pobjede...
kad se sve sabere i oduzme, dobili smo sve tekme koje smo morali dobit, osim Bugarske u prvom krugu...
za medalju je trebalo pobjedit 2 od 3 velesile (domaćina Poljsku ili Francusku ili Španiju), sa ovog generacijom to nije bilo moguće... uostalom nešto slično sam najavio i u najavi generaciji na kraju svog mandata
(295609.48)kao što sam pisao puno puta ranije, premalo nas je da bi u kontinuitetu imali velike rezultate...
svake sezone treba naći vlasnike za 15 do 20 igrača, i nadati se da ništa se neće poremetiti u narednih 4 sezone (56 tjedana=malo više od RL godinu dana)... da se maksimalno ne trudim i ne preklapam generacije pa pojedini manageri treniraju 1-2 u21 igrača uz jednog seniorskog, ili obrnuto, tko zna gdje bi bili...da ne spominjem da nema ovih par utopija koji isključivo treniraju za u21, i ovi rezultati bi bili nemogući...
jedna RL godina je dug vremenski period, svašta se može dogoditi, i potrebno je puno truda i sreće da bi kvalitetan 18g drafter postao kvalitetan u21 reprezentativac, i nekad usprkos svim naporima managera, selektora i skauta, igrač svejedno propadne...
dovoljno je svega par sedmica promašenog treninga ili nelogiranja ili nepostavljanja postave i loše forme, i to će napravit razliku... ovisno o kvaliteti cijele generacije, ta razlika će biti pobjeda ili poraz protiv Bugarske, ili pobjeda više ili manje u drugom krugu... a nekad je baš ta jedna pobjeda razlika između četvrtog mjesta, baraža za svjetsko, ili medalje na Euru...
suma sumarum, više gledajte kako da pomognete, a manje kako da kritizirate...
bolji izgled stranice reprezentacije, minimalni zahtjevi ili češći/potpuniji izvještaji selektora o odigranim utakmicama teško da će donijeti bolje rezultate...