BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Mladi Orlovi (Sezona 10)

Mladi Orlovi (Sezona 10) (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: LA-Saur0n

This Post:
00
111749.103 in reply to 111749.102
Date: 10/13/2009 8:44:00 AM
KK Mordor
Prva Liga
Overall Posts Rated:
266266
Second Team:
Mount Doom
lepo je od tebe sto ponekad nekome pomognes na forumu i to stvarno cenim, ali apsolutno nema potrebe da se mesas u interne stvari nase reprezentacije, da napadas nekoga ili budes neciji drveni advokat. drzava na cijem se forumu oglasavas je odavno izgubila sufiks crna gora. selektori a i njihovi protivnici su dovoljno reciti tako da apsolutno nema potrebe da se ti mesas i ukljucujes u polemiku koja te se, realno, i ne tice preterano - pogotovo ako se uzme u obzir konstruktivnost tvojih postova ( apsolutno nista novo nisi napisao, samo si ponovio vec receno)

From: Djusko
This Post:
00
111749.104 in reply to 111749.102
Date: 10/13/2009 8:47:48 AM
Overall Posts Rated:
33
e ovako...25 neprocitanih postova...prepirka...razlicita misljenja...moje misljenje je ovakvo...u21 treba da ima svoje rezultate iz prostog razloga jer ako druge u21 ima bolje rezultate od nas one ce posle imati i bolje A reprezentativce zar ne???losi rezultati nisu posledica flaviusa i strucnog staba vec po mom misljenju raspreda utakmica...flaviusov rad ne mogu nikako da osporim i rad strucnog staba...kad se setim prosle sezone i cimanja oko drafta smuci mi se jer sam i sam pomagao i bio na bb po 2 sata...to zalaganje i takav rad reprezentacije ce se kad tad isplatit(barem verujem u to)...
@Likchina:gde si bre bio prethodnih sezona na forumu a i u bb-u?ja ne znam kako mozes da kritikujes naseg GM kad je covek zasluzan sto nas je ovde dobra vecina skapirala igru i nije napustila da je igra odmah na pocetku!!!
i da dodam podrzavacu nacin rada koji je sad ma kome god pisalo da na starnicu "Srbija" da je selektor bilo A bilo U21!!!!

This Post:
00
111749.105 in reply to 111749.1
Date: 10/13/2009 8:50:07 AM
KK Mordor
Prva Liga
Overall Posts Rated:
266266
Second Team:
Mount Doom
jos jedna stvar koja mi je pala na pamet. u nekim opcijama i "govorima" se pominje termin "najbolji menadzeri". verujem da ne postoji pravo merilio kako bi se to odredjivalo, a to kazem zbog toga sto imam pozitivan skor sa menadzerima koji su igrali 2. ligu kada sam ja igrao cetvrtu (i verujem da nisam jedini, tj. da ima jos dosta menadzera koji su "u zaletu" ), tako da rejting u drzavi nikako ne moze da bude (jedino) merilo (a ne vidim sta bi drugo moglo da bude osim mozda konstruktivnosti i kvaliteta saveta tih menadzera, a to je, opet, vrlo tesko, skoro nemoguce proveriti)

From: Jabus

This Post:
00
111749.106 in reply to 111749.103
Date: 10/13/2009 8:53:29 AM
Overall Posts Rated:
9393
ja se tu ne saglashavam sa tobom...

nevezano za samo crnu goru, dacho je korisnik ovog sajta koji je aktivan na forumu srbije, a opet ima tu nesrecu da u njegovoj drzave BB nije toliko aktivan kao kod nas, te mu svakako nedostaje dobra polemika na forumu... a opet, s obzirom na bliskosti koje ljudi u srb i cg imaju, te na osnovu dachovih stavova do sada, cenima da on svojim komentarima ne bi zeleo da doprinese loshijim rezultatima nashe mlade reprezentacije

kao shto se i nashi igrachi ukljuchuju u neke rasprave na cg forumu, a opet iz dobre namere... ako ishta, u ovoj igri bar navijamo jedni za druge, te zelimo da doprinesemo boljitku ovih drugih, kao i svom (dok ne dodje medjusobni duel :P)

Last edited by Jabus at 10/13/2009 8:53:46 AM

This Post:
00
111749.107 in reply to 111749.92
Date: 10/13/2009 8:56:25 AM
Overall Posts Rated:
122122
Postoje samo 2 nacina...
1. Talenti se mogu prebaciti u ruke onih koji zele da ih treniraju malo vishom cenom koja se ponudi njihovim vlasnicima.
2. Talente mogu trenirati njihovi vlasnici uz saradnju sa selektorom.
Cek, pa ti mislis da se sada tako ne radi? Bas ova dva principa su glavna u radu sa dobrim potencijalima ... Pa cak i u takvom nacinu rada i dalje stoji onaj problem da (relativno) mali broj menadzera aktivno ucestvuje u svemu ovome. Relativno veliki broj menadzera uopste ne saradjuje
I sad mi koji se cimamo oko reprezentacija (mislim na sve nas a ne samo ovaj ili onaj "tabor") umesto da radimo zajedno kad nas je vec relativno malo , cak i mi se delimo u dva tabora ...

Ukoliko ne postoji 1 od ta 2 faktora, talenat se brise...kao da nije izvucen na draftu, mora se traziti sledeci
E bas zato treba da je sto vise aktivnih menadzera da bimo tako lako mogli da prebrisemo nekog potencijalnog kandidata za repku. Procenat igraca na draftu koji imaju 18 godina i potencijala MVP ili HOF je jaaako mali. Zato nam treba mnoooogo aktivnih timova kako bismo u okviru tog malog procenta igraca uspeli da povecamo apsolutni broj ... A cak i tada , da radimo najbolje sto mozemo ...

Sto se tice farme: to nije nepoznato. Medjutim, tu ima jedan OPASAN problem: posto je protiv pravila imati dva tima (jeste protiv pravila je) onda ako ja sad napravim "farma-tim" ne rizikujem da ostanem samo bez tog "farma-tima" nego i bez svog glavnog tima. I sta smo onda dobili ako banuju aktivnog menadzera? Onda igraci koji su trenirani par sezona propadaju. Dakle, farma uopste nije preporuchljiv metod (iako svako moze da radi sta hoce ;) )
To je bar moje lichno misljenje)

Fair play!!!
This Post:
00
111749.108 in reply to 111749.107
Date: 10/13/2009 9:02:13 AM
Бесни Цветићи
III.3
Overall Posts Rated:
500500
Second Team:
Mad Mamba Academy
Sto je najgore, kad dobijemo jedan tim tj. jednog menadzera, ubrzo ga i izgubimo jer ljudi nisu upuceni da nije tako lako prevariti sistem, da ne kazem da je nemoguce.
svi dodju i prave se pametni i onda odu, ne svojom namerom...

No guts, no glory!
This Post:
00
111749.109 in reply to 111749.108
Date: 10/13/2009 9:04:15 AM
Overall Posts Rated:
122122
Sto je najgore, kad dobijemo jedan tim tj. jednog menadzera, ubrzo ga i izgubimo jer ljudi nisu upuceni da nije tako lako prevariti sistem, da ne kazem da je nemoguce.
svi dodju i prave se pametni i onda odu, ne svojom namerom...
E za to vec mogu da optuzim GMa mirne savesti! Mada bolje on nego neki inostrani GM

Fair play!!!
This Post:
00
111749.110 in reply to 111749.92
Date: 10/13/2009 9:04:31 AM
Overall Posts Rated:
7676
Mogu da kazem da poshtujem tvoje zanimanje za reprezentaciju i nachin njenog funkcionisanja, samo shto josh uvek chekam konkretan predlog ili ponudjenu pomoc umesto praznog naklapanja.

Postoje samo 2 nacina...
1. Talenti se mogu prebaciti u ruke onih koji zele da ih treniraju malo vishom cenom koja se ponudi njihovim vlasnicima.
2. Talente mogu trenirati njihovi vlasnici uz saradnju sa selektorom.
Ukoliko ne postoji 1 od ta 2 faktora, talenat se brise...kao da nije izvucen na draftu, mora se traziti sledeci...neko ce valjda biti podoban za saradnju...a ako nema podobnih, onda ih nema, ili ne umemo pregovarati:)
Postoji i jos jedan sistem razvoja reprezentativaca, zove se "farma", ali ne znam koliko to funkcionise u skladu sa pravilima igre...nisam u tom svetu i ne znam zaista...to je sistem gde jedan igrac u timu ima samo reprezentativca i gomilu krsh igraca koja mu sluzi za day trade i uz pomoc preostala 2 trenirca finansira se plata reprezentativca do maximalnih granica...jos jednom ponavljam, ne znam koliko je to u skladu sa pravilima i ne znam da li bi neko to hteo da radi...ali neko ko ima fixni racunar i lap top...mogao bi to da radi jer ima odvojene IP adrese.

Sve ovo shto si napisao je odavno poznato i nisi rekao nishta novo. Reci mi shta to konkretno ne valja u onom postu koji je napisao Flavius, na koji nachin bi ti taj sistem uchinio boljim ili imash predlog novog sistema?

Ne podrzavam ga zato sto se igraci za A selekciju ne trebaju praviti kroz mladu selekciju, nego kroz klubove, zato cu odmah izraziti svoje nezadovoljstvo ovakvim planom.

Molim te da mi objasnish ovu rechenicu, poshto ne shvatam shta si hteo da kazesh. Kako mislish da se igrachi prave za A selekciju bez njihovog dodira sa mladom repkom?

Od januara funkcionishe sistem koji nam je do sada doneo jedini plasman na Evropsko Prvenstvo, finale uteshnog turnira i nekvalifikovanje na EP ove sezone zbog loshije kosh razlike. Zatim, neshto shto je meni mnogo bitnije, stvorena je potpuno nova centarska linija, sa duplo boljim centrima nego ranije, kao i plej i krilo koji ce biti medju najboljima u BB svetu. To je ono chemu bi trebalo da tezimo, pravljenju shto vishe vrhunskih igracha, a tada nam ni povrede ni losha forma nece moci nishta. Zato je osnovni zadatak mlade selekcije da prepozna taj talenat koji se moze pretvoriti u kvalitet i da ga brusi pomocu saveta vlasniku tog igracha u vezi sa njegovim treningom i pravilnim razvojem, a rezultati u tom godishtu su relativna stvar. Dok ne budemo imali 20 menadzera u svakoj sezoni koji ce trenirati prispelu generaciju sa drafta nemamo pravo da zahtevamo vrhunske rezultate.
Ove koji prizivaju apsolutizam da opsetim da smo pri takvom sistemu bili kilometrima daleko od plasmana na neko takmichenje, a da se naslednici tih nekoliko dobrih igracha iz repke nisu ni nazirali. To je totalan promashaj u nachinu rada, sve zemlje koje neshto znache u BB-u imaju sistem poput nasheg trenutnog, a na kraju krajeva nekoliko glava uvek bolje misli od jedne.

This Post:
00
111749.111 in reply to 111749.110
Date: 10/13/2009 9:33:52 AM
Overall Posts Rated:
740740
nema me na forumu manje od jednog dana i 45 postova vezano za mladu reprezentaciju. koliko samo debila i budala daje svoje misljenje a do juce ih nidge nije bilo, a onda se stalni korisnici pravdaju njima. zasto??? nek pisu bre sta hoce, nek misle da su najbolji, nek vode i reprezentaciju ako hoce!!!!

Od danas ja vise ne zelim da imam bilo kakve veze sa nasim reprezentacijama. Smatram da nisam dovoljno pametan i strucan i da ima mnoooogo onih koji jedva cekaju da "pomognu" reprezentaciju. E pa gospodo izvolite. Jedno mesto je od danas upraznjeno.

I to je zadnje sto cete videti od mene na temama reprezentacije.

This Post:
00
111749.112 in reply to 111749.111
Date: 10/13/2009 9:38:23 AM
Overall Posts Rated:
178178
Sustinski se slazem sa tobom, razumem tvoju frustraciju i razloge za istu u potpunosti i ti to znas ali moram da te otvoreno upozorim na eksplicitno vredjanje koje nije dozvoljeno.

A ostavka ti nije usvojena, cisto da znas! ;)

"Da ste vi bolji narod i ja bi` bio bolji vladar!" - Knjaz Milos
This Post:
00
111749.113 in reply to 111749.111
Date: 10/13/2009 9:42:57 AM
Overall Posts Rated:
9393
prvo, greshish u samom obracanju neistomishljenicima - ako zelish da ih razuverish, koristi finiji rechnik :)

drugo, greshish u zakljuchivanju... iskreno mislim da bi nasha zajednica izgubila mnogo ako bi se iz rada reprezentacije iskljuchio vlasnik druge najtrofejnije ekipe u nashoj bb zajednici, a ujedno i aktuelni shampion, te vlasnik ekipe koja je trenutno rangirana kao prva u bb srbiji... prvenstveno zato shto je ovo odluka doneshena na brzinu i posledica je inata, a ne razmishljanja i zdravog zakljuchivanja

kao chlan struchnog shtaba morash biti spreman za kritiku, a ako chak i nisi, onda najmanje shto morash uraditi to je da se povuchesh na kraju mandata tog struchnog shtaba, jer bi ostavljanje istog pre zavrshetka posla bilo neodgovorno i dao bi za pravo onima koji sad kritikuju rad struchnog shtaba

stoga, mislim da nemash razloga da ovo primash toliko k srcu i da treba da nastavish sa svojom ulogom u reprezentaciji jer su u njoj opet zbog nje same, a ne zbog pojedinaca koji ne cene i tvoj rad izmedju ostalog ;)

Last edited by Jabus at 10/13/2009 9:43:38 AM

Advertisement