Dobra zbierzmy to do "kupy" bo jak widać chęć w narodzie jest, ale wykonanie pozostawia trochę do życzenia.
Po pierwsze w ligach na poziomie I-III nie ma sensu szukać graczy z potencjałem od allstar wzwyż bo Ci zawodnicy są w bazach które prowadzą skauci, oczywiście ewentualny koordynator dostanie ode mnie tą listę żeby mógł koordynować:). Co do zawodników w drużynach IV-ligowych to Ci którzy brali udział w drafcie także są w bazach, ale oczywiście ostatnio zrobił się mały miszmasz, wolne miejsca zostały uzupełnione przez nowych, więc chyba wszystkie IV ligi trzeba by było przejrzeć od nowa.
Co do V lig, to oczywiście można by poczekać z tym aż część drużyn stanie się botami, ale nie mamy aż tyle czasu, poza tym przy przeglądaniu lig i tak trzeba być na stronie z drużynami w danej lidze więc można zobaczyć kto się loguje i przyjąć, że sprawdzone są tylko te drużyny które ostatni raz logowały się w ostatnim tygodniu.
No i na koniec pozostaje kwestia co z graczami którzy są w IV-V ligach mają potencjał allstar+ a nie ma ich w bazach dotychczasowych skautów z NT czy dajemy ich do nich czy prowadzą ich nowi ludzie. Generalnie byłbym za opcją 18-latkowie do tych którzy już są, bo mamy do czynienia z nowymi drużynami których właściciele nie mają żadnego pojęcia o treningu i trzeba im to wszystko wytłumaczyć, a 4 która teraz pomaga ma już w tym jakieś doświadczenie.
Poza tym co do warunków brzegowych, tu nie chodzi o to żeby tych graczy było setki i by dawać złudne nadzieje ich właścicielom, trzeba sobie postawić sprawę jasno, poza może PG, gracze z pensją niższą niż 4k nie mają szans na kadrę a Ci z niższym potencjałem moim zdaniem powinni mieć nawet bym zaryzykował pensję od 5k, żeby to wszystko miało większy sens.
Oczywiście to tylko moja opinia może hatchet będzie miał inny pogląd na tą sprawę, w sumie i tak najważniejsze że są chętni by to zrobić. O wykonaniu można dyskutować byle niezadługo.