BuzzerBeater Forums

Türkiye - IV.27 > 23. Sezon

23. Sezon

Set priority
Show messages by
This Post:
00
237132.105 in reply to 237132.104
Date: 4/9/2013 5:14:08 PM
Filtre Kahve
III.1
Overall Posts Rated:
131131
Geç olsun, güç olmasın, hazır araya başka mesaj girmemişken diğer maçları da yorumlamalı...

@CaucassiaN NymphS - @MilkShake (104 - 105): Ne desem bilemiyorum ama tek sayıyla yenilmek pek hoş bir duygu olmasa gerek. İlk üç çeyrek ipleri elinde tutarak son çeyreğe 8 sayılık farkla önde giren Cau, bu çeyrekte rakibinin 33 sayı atmasına engel olamayınca tek sayı farkla mağlup olmuş. Cau'da Matus 39, Sakıp ise 25 sayıyla skor yükünü üstlenmiş. Ribaunt sayılarında geride kalan Cau'da bunun sebebi tamamen rakibin canavar pivotu. 43 dakikada tam 34 sayı ve 26 ribaunt üreten bu oyuncu, maçın sonunda gülen tarafın MilkShake olmasını sağlamış. Cau'da maça dört numarada başlayan Bralitis 15 sayı atıp 7 ribaund toplasa da, 30 dakikada 6 faul alıp kenara gitmesi, Cau'nun önceki yorumlarında bahsettiği "rakip uzunlarla başedemeyebilir" düşüncesinin haklılığını gösteriyor. Cau, tekrarlıyorum, sana bir PF lazım :)

@KOZLUM67 - @Edirne Gençlik (102 - 79): Edirne boş atmaya devam ediyor. 10. maçlar sonunda henüz galibiyetle tanışamayan Edirne'de son haftalarda bu akşam 45 sayı atan Marin Palacios dışında skor üreten bir isim çıkmaması, takımın ligde en az sayı atan iki üç takımdan biri olması sonucunu da doğurmuş durumda. Rakip kümenin son sırasındaki Kozlum67 ile karşılaşan Edirne, Palacios ile adeta düelloya tutuşan oyunkurucu Ramahy'nin 40 sayısına engel olamamış. Diğer oyuncularından da destek alan Kozlum, henüz ilk yarıda 23 sayılık farka ulaşarak maçı da rahat kazanmış.

@ScottReal - @Duman Köy Stallions (121 - 74): Artık maçları kazanıp kazanmayacağından çok kaç farkla kazanacağına bakıyoruz Scott'ın. Bu akşam da yaklaşık 50 sayılık farkla oldukça rahat bir maç kazanan Scott daha ilk çeyrekte 36-7 gibi çarpıcı bir farkla maça başlamış. Maçın tamamında %57'lik bir şut yüzdesi yakalayan Scott Real'da oyuna giren 8 oyuncunun 7'si çift haneli skor üretmeyi başarmış. Zacharias Meul 21 sayı 12 ribaunt'lar yine etkili olurken, 48 dakika boyunca parkede kalan şutör gard Ceckauskas, 20 sayı 7 ribaund 11 asistle triple double'a göz kırpmış.

@MÜBARİZ İBRAHİMOV - @Lonely lord (59 - 107): Rakip takımın son sırasındaki İbrahimov'la karşılaşan Lonely lord, farklı galibiyetler almaya devam ediyor. İkinci ve üçüncü çeyreklerde rakibinin sadece 6 ve 8 sayı üretmesine izin veren takımda 5 isim çift haneli skor üretmiş. 35'er dakikada toplam 38 sayı 32 ribaund ve 9 blok üreten iki uzun maça ağırlıklarını koyarken, rakip İbrahimov yalnızca 22/92 şut isabetiyle oynayabilmiş.

This Post:
00
237132.106 in reply to 237132.105
Date: 4/16/2013 4:15:42 PM
Filtre Kahve
III.1
Overall Posts Rated:
131131
Önceki maçları yazamadım, arayı soğutmadan bu haftanın maçları...

@Galatasaray. @KhaledBinValeed (98 - 103): KhaledBinValeed, evinde oynadığı maçta ilk yarıyı 5 sayı farkla geride kapatınca acaba ikinci yenilgi mi geliyor diye düşündüm bir an. Ama maç sonu skoruna baktığımda bu sezon pek çok maçta gördüğümüz gibi son çeyrekte ipleri eline alıp galip gelmeyi başarmış. Her iki takımda da 5'er oyuncu çift haneye ulaşırken Galatasaray'ın başarılı ismi Poznekas'ın 40 sayı, 8'i hücum 14 ribaund'luk performansına adeta yazık olmuş. 41 dakikada oyunda kalan ve 6 faulle oyun dışı kalan Poznekas'ın faul problemi, maçın yön değiştirmesine de etki etmiş görünüyor. Üç oyuncunun 10'ar ribaund'la maçı tamamladığı KhaledBinValeed, 3'lük çizgisindeki beş denemesinde sıfır çekerken, serbest atış çizgisinden 9 sayı fazla üretmesi maç sonucunu etkileyen kritik bir istatistik olarak dikkat çekiyor.

@ORLANDO MAGİC - @Noc Lupas (123 - 71): Orlando için bu sezon antrenman havasında geçmeye devam ediyor. Rakip tanımayan performansıyla ligin tek yenilgisiz takımı olarak yoluna devam eden Orlando, Doğu konferansının zayıf takımlarından Noc Lupas karşısında da rahat bir galibiyet elde etmiş. Daha ilk yarıda 25 sayılık farka ulaşan Orlando, maçı da 52 sayı farkla kazanmayı başarmış. Takımda forma giyen 10 oyuncudan 6'sının 10 ve üzeri not alması, form düzeyinin yüksekliğini gösteriyor. Meneses, 29 dakikada ürettiği 40 sayıyla yıldızlaşırken Noc Lupas'ta Leuzzi'nin 23 sayısı yeterli olmamış.

@ATAKAN - @MKE ORHANGAZİ (124 - 106): MKE, batı konferansı takımlarına karşı maç kaybetmeye devam ediyor. Geçen hafta Galatasaray karşısında 16 sayı farkla mağlup olan MKE, bu hafta da Atakan karşısında 18 sayı farkla kaybetti. Atakan'da Diestre attığı 38 sayıyla haftanın 40'ları kulübüne adını yazdırmayı kılpayı kaçırırken, MKE'de skora en fazla katkı yapan isimse 29 sayı üreten Cerone oldu. 17 dakikada 19 sayı üretmeyi başaran Cerone'nin yedeği Cassani performansıyla dikkat çekerken, Atakan'da Diestre'ye destek veren isim 32 sayı 6 asistle Şensoy Öğretmen'di. Her iki takımın da 49'ar ribaund topladığı mücadelede MKE rakibinden 14 fazla şut imkanı bulmasına rağmen bunları sayıya çeviremeyince Atakan rahat bir galibiyet elde etti. Maçın dikkat çeken istatiğiyse ilk çeyrek skoruydu. Adeta her attığını sayıya çeviren iki takım arasındaki mücadele MKE'nin 38-37 üstünlüğüyle sona erdi.

@Bereke BT - @Filtre Kahve (87 - 112): Oyuncularımın form düzeylerindeki iyileşme galibiyetin ötesinde attığım sayıda kendini gösteriyor. Geçen hafta Pau karşısında 114 sayı üreten oyuncularım, bu hafta da Bereke BT karşısında 112 sayıya ulaştı. Daha güzeli, bunu 35 asist yaparak gerçekleştirdiler. Özellikle Pau karşısında coşan Yetiş ve Edrin'in toplam 79 sayı üretmesi değil gülümseme, kahkaha bile attırdı. Aynı ikili, bu akşam da 35'er dakika sahada kalıp toplam 46 sayı üretmeyi başardı. Son iki maç sonucunda MKE'ye galibiyet sayısında yetişmeyi başardım. Ancak sırada batı konferansının ilk üç sırasındaki takımlarla (sırasıyla Galatasaray, Atakan ve Orlando. Bildiğin final serisi) maçım var. Açıkçası galibiyet için özellikle form ve kondisyonda 1-2 kademe daha gelişime ihtiyacım var. Eğer başarabilirsem oldukça keyifli maçlar izleyeceğinizi şimdiden söyleyebilirim. Örnek olarak, geçen sezon Atakan'la yaptığımız ve uzatmalarda kazandığım maçı verebilirim.

Diğer maçları daha sonra yorumlayabileceğim, çünkü şu an oyunun sunucularındaki bir sorun nedeniyle skor tablolarına bakamıyorum. Yarın müsait bir boşlukta onları da eklerim. Herkese iyi geceler...

Last edited by filtrekahve at 4/16/2013 4:26:57 PM

This Post:
00
237132.107 in reply to 237132.106
Date: 4/16/2013 6:33:18 PM
Overall Posts Rated:
5555
bende filtrekahveden kalan maçları yorumlayayim o zaman

@Pau Gençlik Spor-Galatasaray B.C.(100-114): Gerçekten haftanın en ilginç maçlarından biri olmuş diyebilirim. İlk çeyreği 15 sayı farkla önde bitiren Pau, ikinci çeyrekten itibaren savunmada düşüşe geçince maçı kaybetmiş. Pau'dan umutluydum ilk başta özellikle MKE önünde aldığı galibiyetten sonra acaba çıkışa mı geçecek demiştim ama olmadı yapamadı, Pau. Thomas Dis'in 28 sayı 10 ribauntluk performansı da yetmedi Pau'ya. Galatasaray cephesinden bakarsak, maça kabus gibi başlamışlar ama Tomas, Capuder ve Tarkan gibi yıldız oyuncuları takımın ayaklanmasını sağlamış. Özellikle Tomas'ın 35 sayısı ve Tarkan'ın 26 sayı 16 ribauntu sonraki maçlar için umut vermiş.İstikrarlarını korurlarsa ve içeriye 2 tane iyi transfer yaparsa Galatasaray playofflarda finale bile çıkabilir. Playofflar için en yakın takipçisi Anatolian'a karşı 2 galibiyet avantajı var. Hatta üstündeki MKE ve Filtre Kahve arasındaki maç farkını bire indirmeyi başarmış.Galatasaray için iyi bir sezon diyebilirim.

@xİstanBuLLsx-Anatolian Panthers(116-100):İstanbulls'un muhteşem çıkışı sürüyor. İlk 4 haftada galibiyet çıkaramayan İstanbulls üst üste 8. maçını da kazanarak şampiyonluğa göz kırptı.Özellikle yendiği takımlar arasında Khaled, Filtre Kahve ve MKE olması önündeki şampiyonluk için önündeki en büyük engelin ben ve ATAKAN olduğunu söyleyebilirim. Çok güzel bir ligimiz oldu.Grkem'in de geri dönmesiyle alt sıralarda karışacaktır.Anatolian'ın ise playoff şansı biraz daha azaldı.Önünde 10 maç olsa da Galatasaray B.C.'nin iki maçlık avantajı bırakacağını zannetmiyorum. Skorerlere gelirsek maçın en skorer oyuncusu Thiriet olmuş Anatolian'dan ama Thiriet'e beklenilen destek gelmeyince maçı İstanbulls rahat kazanmış. İstanbulls'ta 5 oyuncu çift hanelere çıkarken Kosasih-Fazekas-Biazzi üçlüsü İstanbulls'un rakiplerine korku saçmaya devam ediyor.

@yeni şehir spor kulübü-GrkM #7(74-77): GrkM'in oyuna geri dönmesiyle yeni gelen ve oyundaki ilk galibiyetini Realmadridgs'ye karşı alan yerdeniz büyücüleri'nin ligde kalma şansının azaldığını düşünüyorum. Düşük skorlu bu karşılaşmada skoru belirleyen oyuncular Orriols ve Marek Kask olmuş. Bu iki oyuncu GrkM'in 44 sayısını atmayı başarmış.Orriols'un aldığı 25 ribauntta skoru etkileyen ikinci unsur olmuş. Yeni şehir'in 6 maçlık galibiyet serisine de böylece nokta konulmuş oldu.Yeni şehir 'de Bereke'yle birlikte 5.lik için yarış halinde.

@Realmadridgs-yerdeniz büyücüleri(96-104): Ligin iki yeni takımını buluşturan bu karşılaşmayı taktik üstünlüğüyle yerdeniz büyücüleri kazanmayı başarmış. Realmadridgs'de Coşar'ın 22 sayısı ve Hasan Erdenay(bende baştaki H'yi görünce Harun sanmıştım :) )'ın 17sayı 10asist ve7 ribauntu galibiyeti getirmedi.Yerdeniz büyücüleri'nde galibiyeti getiren oyuncular Mükremin Sarı ve Kurtenkovas olmuş.Yeni oyunculara burdan bir şey demek istiyorum ne kadar mağlup olsanızda oyunu bırakmayın zamanla öğrenir ve oyunu anlarsınız.

Diğer maçlardan bir tek Lonely Lord'un maçını değerlendireceğim.Kupadaki rakibim :D. Perşembe günü maçı izlemek istiyorum.Maçta iyi olan kazanır inşallah.

Bloody Snakes-Lonely Lord(77-95): Lonely Lord'un en çok korktuğum oyuncuları Zhijan ve Hoai Gang galibiyeti takımına kazandırmış.Lonely Lord bu galibiyetle ligindeki 11. galibiyetini aldı.Kupada da ilerlemesine rağmen oyuncularının formunu çok iyi kontrol etmesi gerçekten övgülere şayan diyebilirim.Bloody Snakes'in de rakip konferansın ikincisi olduğunu belirtmek isterim. Ona rağmen oyunu kontrol ederek ve 18 sayılık farkla maçı kazanmıiş.Gelecek maçta tek bir silahım olacak o da isteklilik sanırım.Bakalım isteklilik maç kazandırıyor mu? :)

This Post:
00
237132.108 in reply to 237132.107
Date: 4/18/2013 3:09:29 PM
Filtre Kahve
III.1
Overall Posts Rated:
131131
@Lonely lord - @ORLANDO MAGİC (96 - 102): Bu maçı yazmasam olmazdı. Hem ligde hem kupada rakiplerini adeta ezerek geçen iki takımın kupa mücadelesi oldukça çekişmeli geçmiş. Çeyrek sonlarındaki skorlara baktığımızda en fazla farkı yakalayan takımın sadece 6 sayı farkla öne geçebilmiş olması -ki bu da son çeyrekte olmuş- NBA TV'deki unutulmaz klasik maçlar serisini anımsattı. Tüm oyuncular bir üst tura yükselebilmek için tüm güçlerini ortaya koyarken, maç sonunda 10 üçlük isabeti bulan Orlando galibiyete uzanmış. Lonely lord'un pota altındaki iki güçlü silahı toplamda 9'u hücum 44 ribaund alırken, ribaund dağılımını daha iyi sağlayan Orlando 5 fazla ribaund almayı başarmış. Top kayıplarındaki 6 fark, Lonely lord'un 6 şut daha fazla atmasını sağlamış. Takım, bunlarda isabet bulsa da, yukarıda bahsettiğim 2'lik, 3'lük farkı Orlando'ya yaramış.

Maçı izleme şansım olmadı ama üçüncü çeyreğin sonunda telefondan kısaca bakabildim. O an gözüme çarpan, maçın bu anında Orlando'nun yalnızca 6 asist yapmış olması ve yıldız isim Kerim Layık'ın düşük yüzdeyle skora katkı yapamamasıydı. Lonely lord'un asist sayısını anımsamıyorum ama 10 civarıydı sanırım. Keza Orlando maçı toplamda 10 asistle tamamlarken, Lonely lord, 10'u şutör gard Musmeci'ye ait olmak üzere 18 asist üretmiş. Bu da, her iki takımın en büyük başarısının rakip oyuncuların yıldızlarını durdurmayı başardığını gösteriyor. Yaklaşık 10 gün önce takıma dahil olan ve önceki takımında KF oynadığı için asıl performansını gösteremeyen oyun kurucu İbrahim Burak Hüma, attığı 27 sayıyla maçın en skorer ismi olmayı başarmış.

@Kemal tebrikler, bu kaçıncı turdu bilmiyorum ama kupada sıradaki rakibin IV.ligden. Oyunkurucusu Türkiye genç milli takımında oynuyormuş ama diğer oyuncularına bakarsak bizim kümede bile play-off'a girebilir mi emin değilim. Bir sürpriz olmazsa üst tura yükseleceksin gibi görünüyor. Finale ne kadar kaldı :)

From: Kemal

This Post:
00
237132.109 in reply to 237132.108
Date: 4/18/2013 4:23:06 PM
Overall Posts Rated:
5555
hocam bu turu geçsem bile sonraki tur ya 2. veya 1. ligden illaki biri gelir ama çok çok büyük bir şansla bana denk bir rakip gelirse affetmem :D bu arada oyunkurucusu eğer u 21 deyse şu anda çok iyi durumda olmalı gelişerek adam adama mı yoksa 1-3-1 mi yapsam diye düşünüyorum adam adama da kerimin durduracağını düşünsem de 1-3-1 koş ve vura daha ideal bir taktik gibi kararsızım bu konuda yardımcı olursanız güzel olur. Bu arada xlord a yollamamın sebebi o bu forumdan uzak kaldı dikkat çekmek istedim.

NOT: Bu arada rakibim formlarda batmış durumda büyük bir sürpriz olmazsa yoluma devam ederim Gerçi yarın bir antrenmanlar güncellensin daha olumlu bir karara varırım

Last edited by Kemal at 4/18/2013 4:25:38 PM

From: xLord

This Post:
00
237132.110 in reply to 237132.109
Date: 4/18/2013 11:24:09 PM
Overall Posts Rated:
2424
Kupa maçında hiç kasma bence rahat ol çık derim ben.1-3-1 yerine 3-2 daha mantıklı olur

This Post:
00
237132.111 in reply to 237132.110
Date: 4/19/2013 3:18:14 PM
Overall Posts Rated:
5555
rahat ol çıkmamamın nedeni tuna'nın şu anki seviyesini bilmiyorum çok fazla gelişmiş olmalı sene başından beri, savunma taktiği konusunda da gerçekten kararsız kaldım şu anda adam adama daha mı iyi acaba diye düşünmüyor değilim doğrusu neyse daha bir hafta var maça bulurum ona göre taktik :D

This Post:
00
237132.112 in reply to 237132.111
Date: 4/19/2013 5:01:29 PM
Filtre Kahve
III.1
Overall Posts Rated:
131131
Adam adama oynatacaksan dikkat et, ligde oyun kurucu olarak çıksa da kupa maçlarında iki numara oynamış genelde.

This Post:
00
237132.113 in reply to 237132.112
Date: 4/19/2013 5:19:28 PM
Overall Posts Rated:
5555
neyse ya riske gerek yok kadro bakımından daha iyiyim zaten aynı zamanda rahat ol da çıkmayacam en iyisi 1-3-1 veya 3-2

This Post:
00
237132.114 in reply to 237132.113
Date: 4/20/2013 9:53:16 AM
Overall Posts Rated:
5555
bu arada all star haftasonu olacak bu hafta herkes tahmini olarak batı ve doğu'nun kadrosunu yazabilir mi? ben başlıyorum

BATI:
OK:Herve Brasseur Yedek:Huang Xiuagang (Eğer Herve şu anda bende değil diye oynamazsa o zaman yedeğe Helder Meneses ilk beş Huang olabilir)

ŞG:Andreas Fazekas Yedek:Omar Diestre

KF:Şensoy Öğretmen Yedek:İba Galadio(Bugün İba 8. maçını oynayacak takımda ve en az 8 maç oynamış olacak.Eğer en az ''9 maç oynamış'' kuralı eklenmezse böyle olmasını bekliyorum.)

UF:Stanislaw Gralka Yedek:Roy Restat

P:Ignasi Pardo Yedek:Thomas Dis

DOĞU:

OK: Edrin Gjakova Yedek:Celso Tomas

ŞG:Kevin Thiriet Yedek:Sante Leuzzi

KF:France Capuder Yedek:Morgan Fiorio

UF:Tarkan Samru Yedek:Sander Kizan

P:Fang Jiahai Yedek:Thomas Gonzalez Blanco (Sakatlık etkili olmuyor diye bildiğim için Fang Jiahai yı yazdım.)

Last edited by Kemal at 4/20/2013 12:44:58 PM

This Post:
00
237132.115 in reply to 237132.114
Date: 4/22/2013 4:03:19 PM
Overall Posts Rated:
11
bu arada allstar kadroları açıklanmış ilk beşte dört oyuncum var açıkçası bende biraz şaşırdım ama iyi bir allstar olacak gibi

Advertisement