- grupa E: jednak Hiszpania (
(27090) )... ich trener znowu zaczyna kombinować z taktykami obwodowymi - widać, że mocno trening idzie w stronę szkolenia dobrych PG/SG... z tego punktu widzenia ich mecz z nami w drugiej rundzie zapowiada się ciekawie.... nasz obwód musi być bardzo czujny;) W meczu o drugie miejsce Litwa niestety uległa Serbii -
(27091). Patrząc na oceny myślę, że jednak Serbia wywalczy drugie miejsce w tej grupie. Szkoda Litwinów:((
- grupa D: Rosja, Rosja, Rosja... i długo, długo NIC... tym razem o sile Rosjan przekonała się Portugalia (
(27062) ). My na szczęście chcemy wygrać naszą grupę i zmierzyć się z drugim zespołem z tej grupy... a będzie nim... cholera wie kto

) ..bo w drugim ważnym spotkaniu Izrael z dziwnym pacjentem (
(27063) ) uległ Ukrainie. Strasznie to skomplikowało sytuację w tej grupie. Myślę, że drugi zespół wyjdzie z tej grupy z entem na poziomie 5

Dla nas idealnie;)
- grupa C: Włosi wygrali...
(27034)... ale czy to był taki szał, to bym nie powiedział;) Sami oceńcie;) Biorąc pod uwagę niespodziewaną porażkę Bośniaków (NIECH KTOŚ ICH NAUMIE BUNGI!!!) z Czechami (
(27035) ) można powiedzieć, że Włosi już wygrali grupę. O drugie miejsce - dla nas mało ważne, bo trafiamy na Włochów - walczą ciągle trzy zespoły: Chorwacja, Bośnia i Czesi.
- grupa B: Pisząc zapowiedź tej kolejki idealnie przewidziałem chytry plan (i konieczność) Niemców;) Zagrali jak pisałem CT przeciwko Francji... i efekt - SENSACJA i pokonanie mistrzów świata!!!
(27006) ...Ciekawe w tym meczu taktyki i przewidywania... Niemcy wybrali outside isolation i nie pomogła strefa 3-2 Francuzów... kolejny dowód na to, że te "izolacyjne" taktyki to totalna szopka, bo nazwa tylko myli;)) Do gry o pierwsze miejsce tym samym wracają Węgrzy, którzy łatwo pokonali Białoruś... (nie)stety Domi spanikował i stracił enta -
(27007). Te wyniki sprawiają, że nie ma już drużyn bez porażki w tej grupie. Myślę, że faworytem do pierwszego miejsca stali się znowu Węgrzy... zwłaszcza, że za tydzień mają Niemców bez enta;) Powinni łatwo wygrać... Myślę, że drugie miejsce przypadnie Francji... no i mistrzowie świata trafią do grupy z Włochami, Hiszpanią i nami (o ile wygramy grupę). Hmmmm....
- grupa A (polska): Bułgaria zakończyła marzenia Słoweńców o awansie...
(26979)... i patrząc na terminarz to mocno przybliżyła się do awansu z drugiej pozycji. Za tydzień ma mecz z nami i nie ma sensu aby traciła enta - bo w ostatniej kolejce walka o wszystko z Finami. Dla nas korzystny układ;)
Powoli klaruje się sytuacja w grupach... więc lubiąc wróżenie pobawię się w przewidywanie składu grup w drugiej rundzie;)))
Grupa 1:Polska
Francja
Włochy
Ukraina
Hiszpania
Łotwa
Grupa 2:Bułgaria
Węgry
Chorwacja
Rosja
Serbia
Estonia
hmmmm... grupa pierwsza wygląda potwornie silnie.
Za tydzień podejmujemy Bułgarię... jeśli się nie mylę powinien to być mecz przyjaźni z TIE rywali ;)
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)