BuzzerBeater Forums

BB Poland > LA - zmiany w komentarzu meczowym

LA - zmiany w komentarzu meczowym

Set priority
Show messages by
From: Thurin

This Post:
00
253734.105 in reply to 253734.104
Date: 1/24/2014 5:05:06 PM
Overall Posts Rated:
11131113
Dzięki!

Kiedyś chyba widziałem coś podobnego, ale wolałem się upewnić :)

From: Campos

This Post:
00
253734.106 in reply to 253734.105
Date: 1/25/2014 1:53:06 AM
CampoLeony
PLK
Overall Posts Rated:
828828
Second Team:
CampoLeons
Kiedyś chyba widziałem coś podobnego, ale wolałem się upewnić

Kiedyś za czasów Asty lub Koźlika była chyba taka sytuacja w kadrze, o ile dobrze pamiętam..

This Post:
22
253734.107 in reply to 253734.89
Date: 2/5/2014 4:18:11 PM
Overall Posts Rated:
2525
"Uaaa...co za akcja!" - to jest to :) Jestem jak najbardziej za.
Szkoda tylko, że Michałowicz przestał tak mówić. Strasznie po nim jechali za to m. in. na forum canal plus. Pewnie to do niego jakoś dotarło i niestety usunął to ze swojego arsenału komentatorskiego. Tym bardziej fajnie by było gdyby taki komentarz był chociaż w meczach BB.
Jak bym jeszcze dodał do komentarza meczowego inny tekst Wojtka, mianowicie: "coś niesamowitego!"

Hahahahahahaahhaha się uśmiałem...

To jego "uaaa" to nie żaden "arsenał" tylko dowód na to, że ten "komentator" ma ubogi zasób słownictwa i nie wie co powiedzieć w danej chwili ----> czyli nie powinien wykonywać tego zawodu. Poza tym nadal tak mówi.

Mam nadzieję, że teksty WM nie zostaną wprowadzone do BB.

This Post:
11
253734.108 in reply to 253734.107
Date: 2/6/2014 1:45:33 AM
Warsaw Mutants
II.4
Overall Posts Rated:
10801080
Nie, to nie ubogi zasób słownictwa ale dowód, że Michałowicz kocha tę grę i przeżywa jakieś emocje.
To jak komentuje Wojtek i tak jest przecież dużo bardziej na chłodno w porównaniu z tym co wyczyniają nasi komentatorzy od piłki nożnej. Tam to jest często przegięcie ale Michałowicz moim zdaniem zachowuje idealne proporcje.

This Post:
11
253734.109 in reply to 253734.108
Date: 2/6/2014 2:06:36 AM
Overall Posts Rated:
202202
degustibus non est disputandum proszę panów

dla mnie wzorem komentowania są angielscy komentatorzy premiership, mieszanka wiedzy o zawodnikach i drużynach, odpowiedniego tonowania emocji i samego komentarza, kto ogląda mecze w necie ten wie... no i ps. imho komentator bez emocji byłby bez sensu, emocjonować się udanymi akcjami to wręcz jego obowiązek, byle by nie był stronniczy i tyle

From: kozlik4

This Post:
11
253734.110 in reply to 253734.107
Date: 2/6/2014 4:35:30 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41294129
Second Team:
KS Golden Grizzlies
To jego "uaaa" to nie żaden "arsenał" tylko dowód na to, że ten "komentator" ma ubogi zasób słownictwa i nie wie co powiedzieć w danej chwili ----> czyli nie powinien wykonywać tego zawodu

Piszesz tak jakby komentarz Michałowicza ograniczał się tylko do "Uaaa", a przecież to totalna bzdura. On wręcz słynie z tego, że bardzo barwnie komentuje niemal każdą akcję. Czasami może nawet za dużo gada:D Można różne rzeczy mówić o Michałowiczu ale akurat zasób słownictwa to ma bardzo bogaty.

Co by nie mówić o Michałowiczu to i tak nie znam lepszego komentatora koszykówki w Polsce. Jak kolega zna to proszę o nazwisko:-) Bo krytykować to można wszystko na zasadzie to jest bee to jest bee...ale co jest w takim razie lepsze?

A co do "Uaaa...co za akcja!" Nie jest to przekaz radiowy tylko telewizyjny więc w zasadzie żaden inny komentarz nie jest potrzebny. Komentator telewizyjny powinien przede wszystkim budować emocje bo przecież widz wszystko widzi na ekranie.

Last edited by kozlik4 at 2/6/2014 4:37:12 AM

This Post:
00
253734.111 in reply to 253734.110
Date: 2/6/2014 12:50:48 PM
Warsaw Mutants
II.4
Overall Posts Rated:
10801080
W pełni się z Tobą zgadzam. No może tylko poza tym, że Michałowicz czasem za dużo gada :)
Gdyby Wojtek był moim znajomym to myślę, że mielibyśmy o czym rozmawiać :)

Last edited by Kaznodzieja at 2/6/2014 12:53:21 PM

From: ernioq
This Post:
00
253734.112 in reply to 253734.111
Date: 2/7/2014 6:55:32 AM
Overall Posts Rated:
2525
Nie wiem jak można lubić komentarz w takim wykonaniu :D
Chyba nie macie punktu odniesienia i bierzecie w ciemno jedyną opcję komentatorską w polskiej wersji.
A dla mnie jest ona za słaba.

This Post:
00
253734.113 in reply to 253734.112
Date: 2/7/2014 7:23:04 AM
Warsaw Mutants
II.4
Overall Posts Rated:
10801080
Zapewniam Cię, że mam odniesienie. Oglądałem mecze na TVP sport z komentarzem Ryszardza Łabędzia, w Polsacie z komentarzem Adama Romańskiego, na n sport oraz Eurosporcie w czasie igrzysk w Atenach (na tych stacjach nie pamiętam kto wtedy komentował) oraz w zamierzchłych już czasach gdy w TVP komentował NBA Włodzimierz Szaranowicz. Według mnie żaden z nich nie umywa się do Michałowicza.
A jeśli chodzi jeszcze o komentatorów koszykówki nc+ to poza Wojtkiem lubię jeszcze Huberta Radke (Michałowicz + Radke to mój ulubiony duet) oraz Waldemara Kijanowskiego.
Z komentatorów seniorów lubię Mirosława Noculaka, który teraz komentuje dla Polsatu.

From: kozlik4

This Post:
22
253734.114 in reply to 253734.112
Date: 2/7/2014 9:25:12 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41294129
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Nie biorę w ciemno jednej opcji komentatorskiej. Biorę najlepszą polską opcję komentatorską:-) W końcu urodziłem się i żyję w kraju, w którym mówi się po polsku, więc to dosyć naturalne. Trudno w ogóle w polskiej stacji liczyć na zagraniczny komentarz:D Co mam szukać po necie dużo gorszej transmisji tylko dlatego, że komentarz jest amerykański?:P Głupota. Ok, jak nie ma transmisji w polskiej TV to oglądam po angielsku. Natomiast jak mam do wyboru komentarz polski i zagraniczny nawet przy takiej samej jakości obrazu to zawsze wybiorę polski.

Być może koszykówka to amerykańska dyscyplina i Amerykanie lepiej potrafią przekazać klimat tamtejszego basketu, ale Michałowicz też daje radę. Osobiście uważam, że jest krytykowany zdecydowanie za mocno. Hejt na Michałowicza pochodzi głównie od ludzi, którzy oglądali NBA przez te wszystkie lata kiedy polskie stacje nie przeprowadzały polskojęzycznej transmisji i tak bardzo przyzwyczaili się do amerykańskiego komentarza, że teraz jest im się trudno przestawić. Dla nich NBA to po prostu amerykański komentarz. NBA po polsku to już "wiocha"...w zasadzie po polsku to nie NBA:P Tymczasem Michałowicz ma naprawdę sporą wiedzę, mocno przykłada się do swojej pracy rzetelnie przygotowując się przed meczem. Widać, że żyje koszykówką i o to chodzi, a dostaje tylko za to, że jego "od kosza do kosza" dla wielu brzmi gorzej od amerykańskiego "coast to coast":-) Bzdura. Dostawałby pewnie każdy polski komentator bez względu na to jak by komentował tylko dlatego, że by komentował po polsku.

From: Krejzol

This Post:
22
253734.115 in reply to 253734.112
Date: 2/8/2014 6:26:32 AM
Overall Posts Rated:
455455
A ja się z Tobą zgadzam. Wolę mieć wyciszony komentarz polski i oglądać mecz przy dajmy na to muzyce, niż słuchać tych pierdoł, które gadają nasi komentatorzy.

Dla mnie to żenada, że leci np dunk kogoś, mało kosza nie urywa, a Ci swoje sobie gadają, o rodzicach chu... wie kogo w danej chwili. Naprawdę słabi są strasznie i tyle w temacie. Nie ma porównania z komentarzem amerykańskim.. W którym to czuje się, że ogląda się najlepszą koszykówkę na świecie.. A to co robią nasi komentatorzy, to coś jak odpalenie sobie faktów o 19:00... Dużo gadania, tylko zazwyczaj o tym co jest najmniej ważne... (choć to akurat rozległy temat ;>)

Advertisement