pozdrav drugari, dugo vremena se nismo tipkali...
prvo da vam svima zaželim sretnu i uspješnu Novu Godinu, kako u RL tako i na BBu...
a kad smo kod BBa, uzeo sam malu pauzu od foruma, i slabo sam pisao... no posao oko u21 reprezentacije nije trpio, samo se radio u tišini... to svi znaju koji treniraju, i koje redovno smaram petkom oko treninga...

kako je generacija 34 polučila veliki uspjeh prije par sezona, sa osvajanjem utješnog turnira i cijelom sezonom bez poraza, odlučio sam se pokrenuti akciju opet, samo što sam ovaj put pravio generaciju koja će igrat sezonu eura...
malo po malo, igrač vamo, igrač tamo, skupilo se nekih 14-15 igrača... pratila se transfer lista, neki su udomljeni kasnije, sa vlasnicima nekih igrača sam kontakt i suradnju ostvario kasnije, tako da je konačan broj došao do 20 igrača koji se redovno i pravilno treniraju...
važno je napomenuti da su svi igrači kod BiH managera... jedine iznimke su moj RL prijatelj iz HR koji je i klub otvorio samo zbog mog nagovaranja, i Leonidas RL frend iz Crne Gore...
u prošlosti je bilo previše loših iskustava sa strancima... nikad ne znaš kad će počet ucjenjivat sa prodajom igrača, i promjenit trening po svom ćejfu i upropastit top talenta... čast iznimkama...
nisu ni naši manageri svi zlato, ali nekako se s njima lakše izborim, i mogu igrat na kartu patriotizma, bolje prodaje dresova itd, kod stranaca je to nemoguće...
ajmo sad malo o generaciji 39, kao što sam već rekao skupilo se 20 igrača, idemo redom...
kao i uvijek, igrače dijelim u 3 skupine, centri, krila i bekovi... tako sam ih podijelio u startu, po visini i početnim skilovima...
CENTRISmail Đonlagić-krenut ćemo odmah od najboljeg... neki ga se možda i sjećaju kad je bio na transfer listi za preveliku cijenu, i kad je Srdjan080 velikodušno platio ceh... od tada je Smail strašno napredovao, i na putu je da bude najbolji BiH centar ikad... na kraju 20g bi trebao biti izmedju 95 i 100 skilova, nešto nevidjeno na ovim prostorima... samo ga povrede i loša forma maknut sa pozicije startnog krilnog centra...
Nurudin Božović-nastavljamo sa najboljim po unutrašnjim skilovima... klub Miševi, managed by Player02... trenirao ga je po svom režimu protekle dvije sezone, u paru sa jednim 2 sezone starijim... nedavno smo uspostavili komunikaciju, i manager je obećao poslušati upute da Božoviću ispravimo nedostatke, prvenstveno skok i dodavanje...
Ilija Erić-slabija verzija Smaila... klub Ruska Mafija, managed by smazinho aka Dino... imao je nekih problema sa treningom u ove dvije sezone, malo loše minute, malo povrede... zadnjih par sedmica se uozbiljio i nadoknadio neke upove... ako nastavi ovako, sigurno prva rezerva na krilnom centru... posebno za vanjske/balanced taktike...
Marko Delibašić
Ratibor Abrašević-sad dolazimo do dvojice sa najslabijim potencijalom, ali najboljim sekundarcima... klub Spartan Kids, managed by King Leonidas... prva utopija, samim time i ograničena financijska sredstva u startu... ipak malci odlično napreduju... Marko će se sigurno izborit za status prve rezerve na centru, dok će Ratibor biti specijalist za vanjske taktike na krilnom centru, možda čak i krilo za unutrašnje taktike...
Svebor Crnogaća
Čeda Vasković-za kraj, dvojica sa najslabijim TSPom,ali najboljim potencijalom... klub KK Budućnost managed by KBP27 aka Albert...
imali su daleko najlošije skilove na draftu, ali su obojica rekorderi po upovima medju centrima u ove dvije sezone... s tim da sam im doradjivao i vanjske skilove zbog seniora u budućnosti, i zbog moje odluke da nećemo imat centre sa skilom manjim od 5... jedina iznimka je JR, šut iz daljine koji se jednostavno ne stigne trenirat, i najmanje je potreban centrima...
suma sumarum, 7 unutrašnjih u generaciji... svaki sa svojim vrlinama i manama, šarolik izbor za sve taktike...
zbog GDPa su prošla vremena u21 "drva" koji se treniraju samo unutra...
nastavak...
Last edited by GM-Kyve at 1/2/2018 4:15:28 AM