Ti bom jaz povedal moj "power ranking"
No, al se bom pa mal pohecal.
V napeti tekmi zadnjega kola je kopjuterizirani Srebrni uspel premagati Macedonia Sunrise, vendar se klub temu ni uspel otresti zadnjega mesta, ki vodi v neposredni izpad. Na vsak način kaže, da je zadnjim trem modrim malo mar za letošnjo uvrstitev v ligi, saj so hkrati edini trije iz modre strani, ki se še borijo v pokalu. Je to zgled Preveč rdečega in Violičnega iz lanske sezone, ko sta se tako dobro odrezala in za nameček še uvrstila v PO?
Helios Suns (ali lahko to prevedem kot Sonce Sonce?) je letos začel drugače kot prejšnja leta, vendar naj vas to ne moti. On vedno naredi pol šampionske sezone, tokrat zgleda, da bo to druga polovica. Trojka si zamišlja ligo drugače, kar je občutil tudi strteničan. Lani je bil še nov, letos pa je že zgradil velik del ekipe. Še posebno center je strahospoštovanja vreden pri šele 30-ih letih. Mysterion se želi odkupiti za lansko "srečo" z obstankom in to dela zelo zelo prepričljivo. Tudi z mladim reprezentantom.
Pomešajmo sedaj rdeče in modre in si oglejmo skupino 6:1. Kar pet moštev s tem rezultatom, to je precej neobičajno. Strteničan je odstopil od svojega "low budget" pristopa. Njegova prva petorka je to sezono vredna vsaj 240k! (običajno je vstopal v PO s 180k). Nekaj se dogaja ;). Preveč rdeči je ubral drugo pot - samo deset igralcev, vendar že njegov najdražji vleče 190k tedenske plače. Impresivno! V neposrednem spopadu jo je bolje odnesel Strteničan - to bo še zanimivo. Ainmosni še vedno prisega na deset čimbolj izenačenih igračev in na eno okrepitev na sezono. Letos ni tiste prepričljivosti (ali sreče), ki ga je krasila prejšnjo sezono. Jeti - o njem nihče ne govori, še sam ne, vendar ga je to sezono presenetil samo vedno nepredvidljivi Željo, še zadnji z rezultatom 6:1. Vsi trepetamo, kaj se bo zgodilo, ko bo prodal Vyrala in našel okrepitev
.
Četrti na rdeči strani - Toppies, je med kandidati za PO, po drugi strani pa samo en poraz (no, zmago) od bitke za obstanek. Njegova izbira ekipe je zanimiva. Večni Karlinski s 150k plače, od ostalih pa nihče čez 10k. Med Bolk, Bob in Donat ni velike razlike. Še najbolj izstopa Bob, ki nima nobenega zvezdnika v sicer zelo poceni ekipi. Borba za obstanek bo ogorčena. Zadnji na rdeči strani je Violični. Zakaj je na tem mestu, ve samo on
.
Pa še malo zares. Mislim, da je vrstni red na modri precej realen. Najbolj zabavno je, da izgleda, kot da bi Silver klub z malo sreče lahko celo obstal. Na rdeči strani je Jeti zapravil možnost za vodstvo, drugače pa mislim, da je vrstni red korekten. Z malo izjemo Violičnega, ki trenutno sodi nekam na četrto ali peto mesto. Vendar je po mojem izenačenost tako velika, da bo vsaka dobra okrepitev pomembna.
No, upam, da sem zapolnil del praznine, ki jo je pustil Savlje, ter da še kdo kaj napiše