wiadomo, że szybkie taktyki dają lepsze wyniki, chyba obaj się co do tego zgodzimy
Nie zgodzimy się tutaj. Szybkie taktyki dają tylko więcej punktów, ale to nie znaczy, że wynik będzie lepszy. Bo przy szybkiej taktyce RYWAL TEŻ MA WIĘCEJ RZUTÓW, więc też rzuci więcej punktów.
I jeszcze wrócę do zdania, które napisałeś wcześniej:
Nadal nie bierzesz pod uwagę tego, że jeżeli rywal gra szybko z obwodu to twoją jedyną szansą na nadrobienie jego zysków jest granie w trumnie nie wolno a właśnie szybko.
Nieprawda. Dla mnie to babol sezonu. To zdania skłania mnie do wniosku, że nie rozumiesz na czym polega przyśpieszanie tempa. Dlaczego jeśli rywal gra RnG, a ja chcę grać w trumnie, to muszę grać szybkie LI a nie mogę grać wolnego LP? Dla mnie to zupełnie niepojęte.
Przecież jak zagram LI to nie oznacza, że dostanę więcej akcji od rywala. Po prostu obydwaj będziemy mieli w meczu więcej rzutów. Akcje w meczu BB odbywają się naprzemiennie. Żeby mieć więcej akcji, to muszę zrobić przechwyt lub zebrać piłkę w ofensywie, lub rywal musi popełnić faul w ataku.