Ty się ciesz, że to cofnęli, bo jeszcze przegrałbyś więcej spotkań :) (nawiasem mówiąc ja też się cieszę bo moja sobotnia porażka także wydawała mi się nieco "dyskusyjna").
Myślę, że w sparingach wiele rzeczy nie było tak widocznych, bo ludzie grają rezerwami. A sparingi w fazie PO były za krótkie, za mało spotkań i widać wiele osób albo już im się specjalnie nie przyglądała, albo było tych opinii za mało.
Ogólnie rzecz biorąc (tego nie był w nowościach :) okazało się, że... największy problem jest z obroną strefową, która mówiąc delikatnie... nie działa.
O tym właśnie pisałem na forum swojej ligi - jeżeli mój PF broni pod koszem atakującego pod kosz SG, to ja to mogę zrozumieć, ale jak mój C wychodzi na obwód (tuż pod linię rzutów za 3) aby bronić rzuty SG, to jest to całkowita porażka. Nawet grając 3-2. Jeżeli zdarzy się to sporadycznie - to może mieć to sens, ale takie rzeczy zdarzały się regularnie (przynajmniej mi :)
W 1na1 nie było tego typu problemów, i dlatego kluby grające w ten sposób miały ułatwione zadanie.
W przypadku dwóch obron strefowych wygrywał ten, kto... miał więcej farta.
Jutro jednak gramy po staremu, więc trzeba nabijać zwycięstwa przed All-Star Game :)
Last edited by Khazaad at 6/8/2009 3:51:34 AM