Természetesen több a pénz a fociban, és a magyar foci is többet kap, mint más sport. De még így is elvagyunk maradva, nemcsak a nagy csapatoktól, hanem a környékünkön lévőktől is. Kb a Loki meg a Vidi 1 millió euróból gazdálkodik évente, egy Cluj meg ennek 5-6szorosából.
másik: ha elkezdenék pumpálni a pénzt egy kosár/kézi csapatba, akkor az még se hozna annyi + bevételt és nézőt, minta focinál. ezzel, hogy a Vidit 3 évig tolták pénzzel, most több mint 1 millió eurót kaptak csak a csoportkörért. a BL-ért a loki 7,1 millát 3 éve. Ezekkel a számokkal nem veheti fel a versenyt egy kézi/kosár. érdekelne, hogy pl. ott mennyit kap egy 4 közé jutó, vagy a győztes. lehet még ennyit sem.
Platini BL-reformja óta még több pénzt kaphatnak a közép/kelet-európai csapatok. pont szombaton volt egy oldal a Nemzeti Sportban, hogy kb dupla annyi pénzt kap a közép-európai régió azóta, hogy Platini megváltoztatta a selejtezők lebonyolítását. + próbálják növelni az EL pénzdíjazását is, és látjuk, hogy most vagy 2 olyan csapatunk, amelyik képes lehet odaérni. szóval szerintem pont most nem kellene csökkenteni a pénzeket, mert van remény :) az utóbbi 4 évből 3x csoportkörben volt egy magyar csapat, ez azért nagy fejlődés (mégha másabb is lett a lebonyolítás)
+: ezzel, hogy ott van a Vidi, tuti, hogy a 3 meccsen telt ház lesz, több mint 10k nézővel. természetesen én is le fogok menni Bp-ről Újpest szurkolóként is, mivel megérdemlik, ráadásul még van esély meglepetésekre is. és szerintem sok ilyen szurkoló lesz :)