To, jaké máme v NT SF, je práce vás všech. Že týmů, které jsou schopné SF vytrénovat, je málo. Dnes a denně bojuju s majiteli hráčů, aby hráče trénovali mimo posty. Současně ale děkuji těm několika, kteří to dělají. Ale zatím si na opravdu prvotřídní SF ještě musíme počkat, protože holt hráčům kolem 200 cm jdou pomaleji jak vnější tak podkošové tréninky a tihle hráči prostě dorostou kvality NT až kolem 25 let věku.
To jaké mám SF v týmu je dáno tím, že opravdu kvalitních SF se na trhu objevuje jako šafránu a když už jsou, tak cena byla mimo moje současné možnosti. A já jsem si byl tohoto nedostatku vědom, nicméně přese všechno to bylo nakonec SF, které mě v posledních zápasech nejvíce drželo. Takže když kritizuješ taktiku, tak musíš brát v úvahu, jací hráči jsou k dispozici. Jinak to není kritika taktiky, ale kritika skladby týmu. A já si pořád stojím za tím, že 2-3 zona je na top úrovni nehratelná. Možná kdyby si měl OD u PG 18-20, SF 16+, PF/C 12+, tak se o ní dá uvažovat, aby zabránili výpadku vnější obrany. Navíc je to o tom, co nemám rád a to je "trefování" soupeřové taktiky, pak jsem u hraní na náhodu. Já hraju tak, abych se prosadil vlastní hrou a nespoléhal na nějakou náhodu.
Než ti odpovím na tu (ne)čitelnost, zkusím to otočit. Čím jsem čitelný? Kolik myslíš, že týmů ví, jak efektivně bránit Push the Ball?