Mogu da kazem da poshtujem tvoje zanimanje za reprezentaciju i nachin njenog funkcionisanja, samo shto josh uvek chekam konkretan predlog ili ponudjenu pomoc umesto praznog naklapanja.
Postoje samo 2 nacina...
1. Talenti se mogu prebaciti u ruke onih koji zele da ih treniraju malo vishom cenom koja se ponudi njihovim vlasnicima.
2. Talente mogu trenirati njihovi vlasnici uz saradnju sa selektorom.
Ukoliko ne postoji 1 od ta 2 faktora, talenat se brise...kao da nije izvucen na draftu, mora se traziti sledeci...neko ce valjda biti podoban za saradnju...a ako nema podobnih, onda ih nema, ili ne umemo pregovarati:)
Postoji i jos jedan sistem razvoja reprezentativaca, zove se "farma", ali ne znam koliko to funkcionise u skladu sa pravilima igre...nisam u tom svetu i ne znam zaista...to je sistem gde jedan igrac u timu ima samo reprezentativca i gomilu krsh igraca koja mu sluzi za day trade i uz pomoc preostala 2 trenirca finansira se plata reprezentativca do maximalnih granica...jos jednom ponavljam, ne znam koliko je to u skladu sa pravilima i ne znam da li bi neko to hteo da radi...ali neko ko ima fixni racunar i lap top...mogao bi to da radi jer ima odvojene IP adrese.
Sve ovo shto si napisao je odavno poznato i nisi rekao nishta novo. Reci mi shta to konkretno ne valja u onom postu koji je napisao Flavius, na koji nachin bi ti taj sistem uchinio boljim ili imash predlog novog sistema?
Ne podrzavam ga zato sto se igraci za A selekciju ne trebaju praviti kroz mladu selekciju, nego kroz klubove, zato cu odmah izraziti svoje nezadovoljstvo ovakvim planom.
Molim te da mi objasnish ovu rechenicu, poshto ne shvatam shta si hteo da kazesh. Kako mislish da se igrachi prave za A selekciju bez njihovog dodira sa mladom repkom?
Od januara funkcionishe sistem koji nam je do sada doneo jedini plasman na Evropsko Prvenstvo, finale uteshnog turnira i nekvalifikovanje na EP ove sezone zbog loshije kosh razlike. Zatim, neshto shto je meni mnogo bitnije, stvorena je potpuno nova centarska linija, sa duplo boljim centrima nego ranije, kao i plej i krilo koji ce biti medju najboljima u BB svetu. To je ono chemu bi trebalo da tezimo, pravljenju shto vishe vrhunskih igracha, a tada nam ni povrede ni losha forma nece moci nishta. Zato je osnovni zadatak mlade selekcije da prepozna taj talenat koji se moze pretvoriti u kvalitet i da ga brusi pomocu saveta vlasniku tog igracha u vezi sa njegovim treningom i pravilnim razvojem, a rezultati u tom godishtu su relativna stvar. Dok ne budemo imali 20 menadzera u svakoj sezoni koji ce trenirati prispelu generaciju sa drafta nemamo pravo da zahtevamo vrhunske rezultate.
Ove koji prizivaju apsolutizam da opsetim da smo pri takvom sistemu bili kilometrima daleko od plasmana na neko takmichenje, a da se naslednici tih nekoliko dobrih igracha iz repke nisu ni nazirali. To je totalan promashaj u nachinu rada, sve zemlje koje neshto znache u BB-u imaju sistem poput nasheg trenutnog, a na kraju krajeva nekoliko glava uvek bolje misli od jedne.