Sorki ze sie wtracam ale od jakiegos czasu zbieram informacje z naszej ligi i nie tylko na temat przychodow i cen biletow na arenach i zwrocilo moja uwage ze jak na druzyne z czolowki masz strasznie kiepsko ustawione ceny niektorych biletow;/
Narazie z mojej analizy wynika ze w zaleznosci od tego czy masz kase na rozbudowe czy nie ceny w IV lidze powinny ukladac sie mniej wiecej tak:
Bleachers : 12-13 (12 - jak masz wiecej niz 5000 miejsc albo idzie bardzo kiepsko w lidze)
Lower Tier : 40-60 (40 - jak masz wiecej niz 700 miejsc albo idzie kiepsko w lidze)
Courtside Seats : 140-200 (140 - jak masz wiecej niz 110 miejsc, te miejsca nie podlegaja prawie zadnym wachanom czyli nie wazne czy kibice zadowoleni czy nie przychodzi prawie zawsze tyle samo osob.
Luxury Boxes : 1000-1600 (ponizej 3 miejsc przy 1600 wszystkie beda pelne, przy 5 beda pelne przy cenach 1100, nie podlegaja wachaniom zadowolenia kibicow)
Jesli chodzi o ceny minimalne to przyjalem takie gdyz z moich analiz wynika ze zjezdzanie ponizej ich poziomu aby zapewnic zapelnienie duzo wiekszej hali mija sie z celem z finansowego punktu widzenia.
Tzn. zarobisz np tyle samo lub marne grosze wiecej natomiast musisz zapelnic np dodatkowe 500 miejsc. proste wyliczenie: 6000x12=72k, 5500x13=71,5k
W przykladzie zarobisz tygodniowo wiecej o $500 ale musisz miec 500 miejsc wiecej co kosztuje $100k czyli koszt budowy zwroci sie dopiero po 200 meczach. Nalezy rowniez zauwazyc ze ceny mozna zmieniac raz na miesiac co oznacza ze jesli np mamy 2 mecze z druzynami z wysokich pozycji w lidze zazwyczaj nie oplaca nam sie podnosic cen na caly miesiac gdyz stracimy na meczach z gorszymi druzynami. Jak wiekszosc zapewne wie puchar nie jest, niestety, zadnym powodem do podnoszenia cen biletow gdyz otrzymujemy kaske za wygrana a nie z biletow;/
Wyjatkiem od tej reguly moga byc playoff'y oczywiscie jesli wypadna w odpowiednim czasie, kilka dni przed lub po rozpoczeciu, w innym przypadku takze mozemy tylko stracic na tym $ wiecej niz zyskamy.
@Basket Kwidzyn i cala reszte swiezych managerow z naszej lig i- mam nadzieje ze te informacje przydadza sie wam na przyszlosc
@dziadoo_fsb - pensje Krusa beda rosly i fajnie by bylo jakby Cie bylo stac jak najdluzej trzymac go u siebie w druzynie tak wiec mam nadzieje ze podzialasz cos z ta swoja Arena i cenami aby w jak najwiekszym stopniu pokrywala ona zarobki Centra naszej Kadry U21.
Last edited by polskidude at 8/10/2009 6:10:42 PM