Taki zysk z odwróconych.
Myślę, że forma zależy od splotu wielu czynników, a nie tylko pensji gracza. Równie dobrze można napisać, że im droższego mam zawodnika, tym bardziej dbam o jego formę. Ale nie mamy się o co spierać, bo odwróconych na poziomie reprezentacyjnym na razie nie ma (chyba, że się mylę?).
Oczywista sprawa, ale na początku sezonu jako selekcjoner patrzysz na umiejętności, już po pierwszym tygodniu widzisz głównie formę graczy. I tak pewnie do końca sezonu. Nie chodzi o to, by być wróżbitą, ale o to, by właściciele powołanych współpracowali. Owszem może nie udać się ale jak mam powołać gracza, którego właściciel pisze, że lata mu czy jest w kadrze i wali minuty po 120 na tydzień (są tacy), to chyba musiałbym zwariować. Wybór pada na może i słabszego ale u kogoś, kto zrobi wiele, by forma była. Może nie wyjść na końcu - sprawa losowa,ale on zrobił wszystko jak trzeba. I takich graczy trzeba promować. A niskie pensje dają szansę, że moje zdolności lingwistyczne i perswazja, lepiej zadziałają w języku ojczystym niż obcym ;)
Odwróceni, półodwróceni, ćwierćodwróceni i inni nietypowi zawodnicy są bardzo przydatni na poziomie klubowym, zwłaszcza w niższych ligach, w których ciułamy każdy grosz na rozbudowę hali. Jeśli któryś z tych zawodników będzie tak dobry, żeby go powołać do NT to nie mam nic przeciwko. Oczywiście trzeba pamiętać, że to musiałaby być cała generacja zawodników o odwróconych umiejętnościach, a większość obecnych reprezentantów zostałaby z kadry wyrzucona.
Jak pisałem, do tej pory odwróceni nie wyszli ponad kwestię klubu. Pojawią się to rozważymy. Ale odwracać całe roczniki - to uważam, za błąd na chwilę obecną (jakoś do tej pory nasi użytkownicy nie wykazali takiego samozaparcia, by można było ryzykować). Oczywiście jestem świadomy naszego potencjału. Dlatego jeśli znajdą się zapaleńcy do takiej misji - będę ich wspierał. Na bank zyskają graczy dla klubu. Ja jak już pisałem, powołam nawet kosmoludka, jeśli będzie lepszy niż inni na danej pozycji, będzie miał formę wysoką i obywatelstwo naszego kraju.
Last edited by Astarotte at 4/10/2013 5:52:24 AM