Igen, erre írtam, hogy sajnos nem jó a megnevezés. Mert nem a legjobb belső ember dob, hanem az, aki a legtisztábban el tudja dobni. Pont azért dobta az irányítód, mivel két tényező miatt is ő volt ez a játékos: az ellenfél 3-2 zónája, és a viszonylag gyenge irányítója. Tehát alapból gyenge védője volt és ráadásul az is inkább kint zónázott. Igen, a benti embereid jó százalékkal dobtak, ezért a valóságban az edző biztos azt erőltette volna, hogy ők dobjanak, de ez csak egy algoritmus, beállítottad, hogy az dobjon aki tisztán van, hát az dobott.
Az hogy miért volt annyi kinti kísérlet, arra írtam, hogy ez alapvetően semleges taktika. Kb ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor 1-1 ellen védekezel, de az MNF-fel egy kicsit elborítod valamelyik irányba a védekezést. Itt is egy semleges taktikáról van szó, amikor enyhén bentre billen a dobásvállalás, de nem olyan mértékben, mint egy kimondottan benti támadásnál. Én legalábbis így értelmezem ezt a taktikát, persze azon lehet vitatkozni, hogy ez mennyire igaz, de nekem eddig ez jött le belőle.
Ha van rá igény, szívesen átnevezem a taktikát, illetve megváltoztatom a leírást, csak akkor mondjátok meg, mire, ami nem (vagy kevésbé) félreérthető és nem oldalakon keresztül kell körbeírni.
Amúgy a legtöbb taktika szintén ilyen, ha egy jenkinek azt mondod, hogy Princeton, Motion, vagy Isolation, egy szóból is érti, miről van szó, míg nálunk ezt maximum az érti, aki kosarazott, vagy legalábbis mélyen beleásta magát a játék taktikai részébe, a többieknek körül kell írni, ami 2-3 mondatban elég nehéz.
Don't feed the troll