BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XXIII

Kérdés és csevegő XXIII (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
254982.109 in reply to 254982.108
Date: 3/12/2014 8:01:46 AM
Overall Posts Rated:
310310
Tehát Dzsevasz egyszer kikapott vele, akkor használhatatlan mindenkinek. Nem lehet, hogy neki használhatatlan, mert nem arra van a csapata építve?
Neked mitől használhatatlan? Hányszor próbáltad? Hány meccs alapján szűrted le azt, hogy használhatatlan?
Én pl mostanában mindig kikaptam, ha rng-t játszottam. Ettől használhatatlan taktika? Nem az, csak éppen nem olyan a csapatom, hogy nekem használható taktika legyen, mert én benti fókuszra építek.

Don't feed the troll
This Post:
00
254982.110 in reply to 254982.109
Date: 3/12/2014 8:17:58 AM
Overall Posts Rated:
350350
Én is azt mondom, hogy mindenki a csapathoz illőt menjen, DE a taktikák közül csak 4 használható igazán jól.

Itt még régen csúnyán megszívtam hiába motsoltam, hiába volt hazai fanatikussal semmit sem ért a használható (2p) ellen
(39831783)

This Post:
00
254982.111 in reply to 254982.109
Date: 3/12/2014 8:25:15 AM
Overall Posts Rated:
350350
B3 címvédő idei bajnoki taktikái (162788) 19-2-vel toronymagasan első hazája ligájában.

2 p 1-1 15*
h közel 1-1 3*
legjobb benti 2*

Ha annyira használható lenne a legjobb benti, akkor nem gondolod, hogy legalább 15* azt kellett volna mennie a 2 pontos helyett?
Nem, a lengyel srác sem hülye, hogy megszopassa magát a sza**al.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 3/12/2014 8:37:20 AM

This Post:
22
254982.112 in reply to 254982.111
Date: 3/12/2014 8:52:00 AM
Pocak KK
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch
Ha nem arra van összerakva a csapata, miért alkalmazná?
Az, hogy esetleg nem ismerjük, hogy mitől működik, az más kérdés. Attól még lehet jó.
Nem tudok atom-tengeralattjárót sem vezetni, mert nem értek hozzá.De attól még...

This Post:
00
254982.113 in reply to 254982.110
Date: 3/12/2014 8:52:47 AM
Overall Posts Rated:
310310
Nem, te azt mondtad, hogy ezek alapvetően használhatatlan taktikák. Egész pontosan ezt írtad: "Szerintem meg van a játékban 3-4 használható taktika ( 2p, rng, motion, gyp), többi meg egy sz..kupac."

Köszi a példát, tehát te egy meccs alapján leszűrted ezt. Legalább tudom, mennyire vegyem komolyan a kijelentéseidet. Én viszont közben megnéztem, az utóbbi 3 szezonban egyszer sem játszottad egyik taktikát sem. Tehát nincs róla tapasztalatod, megint csak belekiabáltál valamit a vakvilágba. Ugyanúgy mint amikor a 2-3 zónát, vagy a blankot állítottad be használhatatlannak.

A lengyelhez: ha annyira használhatatlan lenne a legjobb benti, miért ment kétszer is azt? Ennyire hülye, hogy megszopatja magát? Ha az rng, a sok futás és a gyp a leghasználhatóbb taktikák közé tartozik, miért nem ment egyszer sem? Az a baj, te megint fekete-fehérben látod a dolgot. Senki nem mondta, hogy jobb a legjobb benti, mint a 2pontos. Annyit mondtam, hogy nem használhatatlan, mint ahogy te állítottad. Ezt egyébként a lengyeles példád is bizonyítja. Te meg egyből azzal jössz, hogy miért nem ment 15-ször azt. És miért nem ment 15-ször sok futással, rng-vel, vagy gyp-vel? A te logikád szerint ezek ugye akkor használhatatlan taktikák?

Don't feed the troll
This Post:
00
254982.114 in reply to 254982.113
Date: 3/12/2014 9:19:35 AM
Overall Posts Rated:
350350
Igen, a lényeg az alapvetően szón van! Mikor nyert vébét felnőtt NT csapat sorozatos legjobb dobjon taktikákkal?
Nem nyertek,mert nem optimális magyarul nekik nem használható.

Attól, h mondok vmit az igaz is lehet, nem? Sosem ettem még cápauszonylevest, de az hallottam finom. Akkor meg ezt is csakl belekiabálom a világba? Körülnéztem itt is ki mit megy milyen eredménnyel. A legjobb dobó taktika nem domináns, tehát vmi miatt mellőzve van a felhasználók körében. Valamiért irtóznak tőle! Akkor meg csak van hibája, nem???

Azért ment, mert biztos megnézte. Pl kíváncsiságból. De mehetett volna gyp-t is.. Ő tudja miért azt ment amit. Viszont, ha a csapata nem jó kintre, mert ezek szerint a taktikák szerint nem. Akkor JOGOSAN mellőzi a kinti játékot!
Ezt érted?

This Post:
00
254982.115 in reply to 254982.112
Date: 3/12/2014 9:25:10 AM
Overall Posts Rated:
350350
Attól, h mondok vmit az igaz is lehet, nem? Sosem ettem még cápauszonylevest, de az hallottam finom.

This Post:
00
254982.116 in reply to 254982.105
Date: 3/12/2014 10:45:11 AM
Overall Posts Rated:
411411
Én nem kötekedésből dobtam fel a témát, hanem megvitatásra. Azt írta valaki, a taktikánál jól le van írva ezeknek a taktikáknak a lényege. Akkor lássuk:

A legjobb belső ember dobjon: A csapat a legjobb belső támadót keresi. Normál tempójú.

A legjobb kinti ember dobjon:A csapat a legjobb kinti támadót keresi. Normál tempójú.

Jelen esetben legjobb belső ember dobjon-t választottam. Az ir-emet nehezen nevezhetjük legjobb belső támadónak amikor 3-as a 2 pontosa. Ráadásul nem is belső ember, sőt még azt se lehet mondani, hogy bentről próbálkozott (14 tripla kísérlet). Tehát értelmezésem szerint, már a taktika megfogalmazása is hibás! Én nem azt mondom, hogy nem használható, mielőtt valaki még félre érti, csak azt, ez így nem jó amit tudunk/sejtetünk róla. Ha én félreértem szerintem a 700 magyar felhasználó 75% elcseszi vele a meccseit, és nem érti mi a hiba.

Még mindig nem értem, miért dobott el az IR-em ennyit, amikor volt 2 erős benti emberem is. Azt érteném, ha egy erős irányító fogta volna, de nem! Szóval nem volt akadálya annak, hogy elpasszolja a labdát! Ha a két benti emberem eldobott volna 40 kísérletet de csak 15-öt dobtak volna be, érteném a dolgot, megfogták őket. De ha megnézitek mindkettő 100%-al dobott a meccsen! A kinti emberei 7 illetve 3 és 9-es formával rendelkeztek, egyik fizetése se ütötte meg a 30k-t sem, az én IR-emet nem védekezhette le egyik se, miért dobott ilyen szar százalékkal? Ezt az egész szitut nem magyarázza semmi sem.

Nem a vereség érdekel, nem osztott nem szorzott! A miértet akarom megérteni, hogy ne forduljon elő velem, illetve mással hasonló. Ha kell javítsunk a megfogalmazásokon elnevezéseken, ha úgy érzitek így tökéletes ám legyen!

This Post:
44
254982.117 in reply to 254982.108
Date: 3/12/2014 10:47:47 AM
Overall Posts Rated:
411411
Dzsevasz vinnyog, hogy kiszívott vele..

Hé paraszt melyik út megyen itt Budára?

Tudod ki meg mi vinnyog te európai kultúrára nevelt! A disznók kint a tanyátokon. Az vinnyog!

This Post:
00
254982.118 in reply to 254982.116
Date: 3/12/2014 11:47:08 AM
Overall Posts Rated:
310310
Igen, erre írtam, hogy sajnos nem jó a megnevezés. Mert nem a legjobb belső ember dob, hanem az, aki a legtisztábban el tudja dobni. Pont azért dobta az irányítód, mivel két tényező miatt is ő volt ez a játékos: az ellenfél 3-2 zónája, és a viszonylag gyenge irányítója. Tehát alapból gyenge védője volt és ráadásul az is inkább kint zónázott. Igen, a benti embereid jó százalékkal dobtak, ezért a valóságban az edző biztos azt erőltette volna, hogy ők dobjanak, de ez csak egy algoritmus, beállítottad, hogy az dobjon aki tisztán van, hát az dobott.
Az hogy miért volt annyi kinti kísérlet, arra írtam, hogy ez alapvetően semleges taktika. Kb ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor 1-1 ellen védekezel, de az MNF-fel egy kicsit elborítod valamelyik irányba a védekezést. Itt is egy semleges taktikáról van szó, amikor enyhén bentre billen a dobásvállalás, de nem olyan mértékben, mint egy kimondottan benti támadásnál. Én legalábbis így értelmezem ezt a taktikát, persze azon lehet vitatkozni, hogy ez mennyire igaz, de nekem eddig ez jött le belőle.
Ha van rá igény, szívesen átnevezem a taktikát, illetve megváltoztatom a leírást, csak akkor mondjátok meg, mire, ami nem (vagy kevésbé) félreérthető és nem oldalakon keresztül kell körbeírni.
Amúgy a legtöbb taktika szintén ilyen, ha egy jenkinek azt mondod, hogy Princeton, Motion, vagy Isolation, egy szóból is érti, miről van szó, míg nálunk ezt maximum az érti, aki kosarazott, vagy legalábbis mélyen beleásta magát a játék taktikai részébe, a többieknek körül kell írni, ami 2-3 mondatban elég nehéz.

Don't feed the troll
This Post:
00
254982.119 in reply to 254982.114
Date: 3/12/2014 12:13:35 PM
Overall Posts Rated:
310310
Látom, az alapvetően szó jelentését nem ismered, úgyhogy nem kezdem el magyarázni.

Mikor nyert vébét felnőtt csapat sorozatosan sok futással, gyp-vel, rng-vel? Ha nem nyert, miért sorolod a használható taktikák közé?

Természetesen amit mondasz, az mindig igaz. Akkor is ha húszan mondják, hogy nem igaz és senki nem mondja, hogy igen. Neked legalábbis, mert téged így neveltek, ahogy ezt a múltkor ki is fejtetted. Az a baj, hogy te elfelejtkezel arról, amikor nem volt igazad, pedig van rá példa bőven. Megkérdezhetem pl most a véleményed a pár héttel ezelőtti "nehezebb csoportba kerültünk" témáról?
A cápauszonyos hasonlatod tökéletes amúgy. Fogalmad sincs róla, de kardoskodsz, hogy úgy van, ahogy állítod. Én pl ettem már cápauszonylevest és nem ízlett. Na ilyenkor mi van? Most megmagyarázod nekem, hogy én vagyok a hülye, mert az igazából finom?

Utolsó bekezdés: én értem, és te érted? Merthogy most pont magadnak mondasz ellen és azt mondod, amit én. Nincs használhatatlan taktika, csak olyan taktika, ami valamelyik csapatnak nem fekszik. Ilyen az rng, a sok futással és - most kapaszkodj meg - a legjobb dobjon taktikák is. Ha nem arra van építve a csapatod, nem fog működni. Ettől még nem lehet kijelenteni, hogy használhatatlani. Főleg nem úgy, hogy jóformán semmi tapasztalatod nincs vele kapcsolatban.

Amúgy szezonokon keresztül a 2pontos taktika toronymagasan domináns volt. Erre álltak be a klubcsapatok és a válogatottak is. Erre lettek a játékosok edzve, erre lettek a csapatok összerakva. Ezt nem lehet 2-3 szezon alatt megváltoztatni, főleg a válogatottaknál nem, mert ott 7-8 szezon egy játékos kinevelése, felépítése. Ez a válasz a kérdésedre, hogy miért játsszák ezt ennyien. Ez a fajta felfogás egyébként nagyon látványos a BB-ben, így volt ez anno a multizással, a blankolással, az edzésben a labdavezetés-technika kombóval, először mindenki idegenkedett, meg nem merték használni, aztán mikor jöttek az eredmények az újszerű felfogással, akkor szép lassan mindenki átállt rá. Ha majd kifut a 2pontos mánia és egyre többen kezdik ezeket a reletív új taktikákat használni eredményesen, akkor te fogsz a leghangosabban mellettük kardoskodni.

Don't feed the troll
Advertisement