dlaczego w końcówce IV kwarty mój C podał sam do siebie i rzucił trójkę prawie z połowy, a średnią rzutów z takiej odległości ma koszmarną
fart
Ano fart, bo sędziowie nie zauważyli kroków :) W starym silniku takie coś nigdy się nie zdarzyło, a tutaj pojawiło się błędne odnotowanie strzelca. Na bank rzucał ktoś z pozostałej czwórki, a C tylko asystował. To pokazuje, że w silniku są błędy, a nie powinni ich być.
W sumie to nie znasz moich zawodników, może kupiłem gości bez rzutów a tylko z obroną i zbiórkami pod kosz ;) Tak naprawdę, to myślę, że właśnie strefa trochę się zmieniła po ASG i LI i LP nie są tak skuteczne, jak kiedyś (a Ty przecież grałeś PtB).
Ano nie znam Twoich zawodników. Ale jeżeli ma tylko obronę i zbiórki (a nie zdziwiłbym się, gdyby tak było ;), to:
1. Jeśli nie ma ataku, to skąd skuteczność 5-15 przeciwko mojemu PF'owi, który jednak ma obronę :), grałeś Motion, ja 3-2 więc pod koszem wszystko powinno być jasne.
2. Sprawdziłem w kalkulatorze pensji, że gdyby wszystkie umiejętności miał na poziomie "okropny", a inne tylko obronę pod koszem i zbiórki, to równo to rozkładając przy jego pensji dobiłby z tymi dwoma skillami do poziomu "cudowny". Naturalnie jest to możliwe, ale myślę, że inne skille jednak ma choć trochę rozwinięte, więc te umiejętności powinny być gdzieś o poziom słabsze. A to oznacza, że mój PF powinien jednak radzić sobie lepiej :)
Masz jednak rację co do taktyk, choć może nie tyle LI straciło na sile, co wzmocniło się 2-3, a osłabło 3-2.
Z kolei w ataku R&G mam wrażenie stał się jeszcze potężniejszy.
Tak czy inaczej dosyć ciekawy mecz z wskazaniem na Ciebie, tym bardziej, że miałeś chyba entuzjazm nieco wyższy no i mecz u siebie. A szczegóły spotkania? No cóż, muszę pokazać to BB'kom, bo aż takie dziwy nie powinny się zdarzać :)